Šta je novo?

PES 2011

Naravno kad si preporodjen Fifom, svako ko proba Fifu nema sanse da se vrati na PES, zato ja necu da je probam :d :d ;) Nego proveri da li ti je upaljen Pro Passing... to ti je tamo kod "Brightness, Contrast, Pro Passing" :D

Poslednja izmena:
Jedino u chemu PES razbija Fifu ove godine (shto je za mene potpuno neochekivano) su Master Liga i BAL. Zaista sam mislio da ce EA ova dva odraditi mnogo bolje, ali sam se razocharao. Ajde BAL (ili kako se vec zove u FIFI) josh i nekako je tu negde, ali ML je toliko bolja u PES-u da je to neverovatno.

I naravno, PES josh uvek ima ono neshto kad se postigne gol posle muchenja sa Zvezdom, shto nekako nema u FIFI :)

No, s druge strane, nebulozni faulovi (vec preti da postane ozbiljan bug i problem, chist klizeci sa strane na loptu se sudi kao faul), nemogucnost da se pobegne sa izrazito brzim igrachem (kad te vuche s ledja konstantno za dres i ne da ti da se odvojish...mislim, ako su ovim mislili da reshe "mesi/cr" problem, onda bolje da nisu nishta ni radili -_-), neverovatno glupavi shutevi ako samo malo jache "napunish", standardno izbagovani golmani itd. itd........ :(

Ja sam se danas trudio da pohvatm sto vise stvari u PESu i bukvalno sam se razocarao gotovo na svakom polju.
Koliko puta lopta pravi neke neverovatno cudne putanje i opala eto je meni u nogama za 1na1 sa golamon. Napunim skalu za pas u prazan prostor a ono lopta dobije ekstra ubrzanje i tacno ispred mog igraca i ispred golamana :)
Igra glavom mi se takodje uopste ne svidja, dueli?

Ono sto mi se do sada svidja se svodi jedino na grafiku, editore odlicne , suteve u nekim slucajevima, izglked igraca. Ali gameplay mi je ocajan.

//moje misljenje

Zanimljivo kako mogu dueli, skok igra, da budu vazniji od fizike lopte, kreiranja akcija (bez STALNOG presinga kao u Fifi, mozes da stanes na loptu, razmislis sta ces), izgleda igraca, boljih i realnijih suteva, sa neizvesnim ishodom tih suteva, kao u stvarnosti, 'osecaja' ulaska lopte u gol.. odlicne pasing igre... valjda vi znate zasto su vam ove prve dve stavke vaznije od ostatka :)
Mislim slazem se, skok igra je ocaj, cekas loptu 5 sekundi i samo stiskas "X".. ali jbm mu misa, najbolje da to moze da me odbije od igre..

Generalno demo na PC je bio daleeeko bolji od ovoga sto igram na boxu. U svakom pogledu gameplaya.

Ah da zaboravih da pomenem da su nove animacije vredne hvale. Dooosta su bolje od 2010 verzije.

Poslednja izmena:
Fizike lopte? pa ja upravo pricam kako se lopta cudno ponasa ubrzava nerealno pravi neke putanje cudne. mada mozda ti imas neku specijalnu verziju koju niko nema :)

Ja pricam na osnovu demoa, mozda su imali neku krticu iz EA-a koji je po*ebao celu igru taman pre nego sto se odstampala :D U svakom slucaju vise vidjam pozitivnih komentara u poredjenju full verzije i demoa, samo ovde vidim utiske da je demo bio bolji. Uostalom samo i ovde vidjam one komentare da ko god odigra FIFU ne igra vise PES :d

Meni je demo bio bolji , tezi , realniji bas sam se ponadao da ce igra biti ekstra ove god. Uprosceno je maximalno. tezina igraca, kretanje sve. bas sam odpoceo ML pa cemo videti :)

Da napisem par stvari po odigranoj tekmi koje su mi upale u oci :)
-Precesto se svira faul , kao u FIFI prosle god. Svaki kontakt faul. ove god je FIFA to popravila medjutim sada sam primetio da se faul nekada i ne svira kada treba.
-Par puta sam okrenut ledjima pritiskao x malo napunio a igrac se totalno naglo okrenuo i oduvao loptu preko pola terena.
-Skontao sam da mi atmosfera jako fali. Komentator gotovo da ne pregovori par reci?! publika slaba, vlada neko mrtvilo. Mozda je zato sto sam uzeo glupavu ekipu iz spanije pa sam seo u tisini da igram sam. Zvuk je bas bas bas slab. Kontam da se to moze popraviti skidanjem pesama i sl ali po defaultu je ocajan.
-nelogicni sutevi. ovo mi se vise puta desilo danas. Trcim pred golamanom sa strane sutiram i tras lopta se digne u vazduh kao da je centar sut. Pogledao sam par puta da li sam promenio kontrole moze medjutim jok.
-Golman iako lopta inde npr preko 7-8m od gola spora on stane na liniju i naradira kao da je na golu :)
-Penali - ja msm da gluplji sistem nisu mogli pronaci od ovog

Poslednja izmena:
-nelogicni sutevi. ovo mi se vise puta desilo danas. Trcim pred golamanom sa strane sutiram i tras lopta se digne u vazduh kao da je centar sut. Pogledao sam par puta da li sam promenio kontrole moze medjutim jok.

Nisi bio dobro namesten ocigledno.. sutevi sada itekako imaju smisla, samo kad se naviknes i shvatis kako i zasto..
Za penale se slazem, neverovatno glup sistem :D

sutevi sada itekako imaju smisla, samo kad se naviknes i shvatis kako i zasto..
Za penale se slazem, neverovatno glup sistem :D

Kakvog smisla majke ti? Jel to da je bolje sutirati (van kaznenog) sa distance nego iz zaleta?

Nema to veze sa nameštanjem, nego je u pitanju KONAMI random sistem prilikom šutiranja, čuveno "kad lopta predje preko noge". Najgore od svega je što ne postoji gotovo nikakav logičan razlog za tako nešto, da neka ocena tipa shot technique utiče na to pa i da razumem ali to se dešava svima od Eto'oa dp Vidića na totalno random bazi.

Vidi njega, osim što je zadužen za ocene u FIFA on se izgleda razume i u PES ocene i tačno zna zašto se neke stvari dešavaju i da to nije do ocena. Šta bismo mi bez wlada da nas prosvetli i izvede na pravi put...

pa realno, kad ti lopta "predje preko noge", to u neku ruku jeste radnom dogadjaj (cudna putanja upucene lopte zbog felsa/vetra, cudno odskoci lopta zbog neravnine na terenu, ili generalno igrac lose proceni putanju lopte) i ne zavisi od ocene. e sad, kad imas normalno upucenu loptu i/ili odlicnu poziciju za sut, od ocene (bi trebalo da) zavisi kakav ce da bude sut i igracima sa boljim ocenama bi manje trebalo da se desi da im lopta "predje preko noge" :)

edit:

ako se ovo desi, pojescu sva go*na i kupicu pes i ove godine :)

Poslednja izmena:
Ja sam imao idealne prilike za sut znaci trk u prazan prostor sut a lopta oblajzne :)
Sto vlada kaze po kom principu? Mislim da je u PES suvise random i namestenih stvari koji tako iznerviraju. Sudije su kriminalne faul na svakih par metara kao u FIFI prosle god...mrzeo sam to.

Nemam ja ništa protiv random šuteva. Kimi je rekao suštinu ovde:

e sad, kad imas normalno upucenu loptu i/ili odlicnu poziciju za sut, od ocene (bi trebalo da) zavisi kakav ce da bude sut i igracima sa boljim ocenama bi manje trebalo da se desi da im lopta "predje preko noge"

jednostavno, taj random se previše često dešava po mom mišljenju i uopšte nije vezan za poziciju iz koje šutiraš. a tako napravljena skripta je po meni mana.

I ja :)

lol :)

Samo napomena, postoje dve UK verzije igre ove godine, ovaj Option Fajl je za onu redju verziju (BLES 0121), diskovi sa Shopto-a recimo ce biti 0120. Taj Option fajl se jos uvek ceka, bice za koji dan, dakle proverite koju verziju imate (pise na disku), da ne biste 20 minuta bezveze kopirali one fajlove da na kraju ne bi radilo.. :)

Pitanje je sad da li ce Konami samo dodati timove u Liga sampiona mod koji su vec u igri, kao sto je Totenhem Hotspurs ili ce stvarno dodati nove timove kojih nema u igri...?

Videh danas u ComTrade-u u DCu ima PES 11. A ima i Fifa 11.

Ako nekog zanima...

Nazad
Vrh Dno