Šta je novo?

PES 2011

Sigurno ne u podforumu za XBOX i PS3. Tu seijski brojevi i ne postoje.

Uostalom, piraterija je zabranjena na ovom forumu tako da sumnjam da ćeš bilo gde dobiti odgovor na tvoje pitanje.

Sigurno ne u podforumu za XBOX i PS3. Tu seijski brojevi i ne postoje.

Uostalom, piraterija je zabranjena na ovom forumu tako da sumnjam da ćeš bilo gde dobiti odgovor na tvoje pitanje.

Ada znam za to,ali valjda ste shvatili da za pc pitam jedini on ima serijske brojeve...

Još samo ti da shvatiš da ljudi koji imaju konzole ne igraju igre na PCju i sve će biti super.

Poceli su da prave stadione.. evo ga Stamford Bridge i Craven Cottage. Ovo ce biti u WENB Option fajlu kao i ostali koje bude napravio..

[YOUTUBE]N200MigRoxg[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]7EWvm7si6iw[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Moji utisci iz PC verzije posle odigranog samo jednog meča:

Skinuh i ja torrenta posle dva dana...

Utisci u odnosu na demo posle JEDNOG meča (protiv AIja). Ovako:

- intro glup do bola, čak prikazuje golmane u svoj njihovoj gluposti
- meniji kao u demou, izgledaju i rade super, sve logično raspoređeno, ocena 5+
- default timovi su blagi užas i imam osećaj da je Option fajl od januara 2010...
- brzina igre je uvećana
- lopta je skakutavija
- igrači su više kao u 2008 nego što su bili u demou, znači ono proklizavanje, klizanje trt mrt
- dueli su svedeni na minimum i čini mi se da ima prolaska kroz igrača
- faulovi se sviraju svake prestupne godine (drastična promena u odnosu na demo) što čini fudbal jako pesolikim tj. ping-pong
- kretanje mi se čini u manje od stepeni koliko je bilo u demou (navodno 360), animacije seckavije nego u demou, više liči na stari PES
- komp gluplji nego u demou
- golmani možda za nijansu bolji
- grafika ista ili možda čak i lošija (izmišljeni dresovi, loše dočarana kiša su doprineli utisku)
- sama igra je dosta lakša za igranje
- potreba za driblinzima ne postoji pošto faulova nema, samo odmaže driblanje
- šutiranje kao ranije, lopta leti kao zmaj sve zajedno prosto ko pasulj i nimalo hardcore kao DEMO
- dodavanje isto, tvoji saigrači isto glupi
- generalno se lako igra ko svaki PES osim 2010 i 2011 DEMO
- odbrana se lako igra jer se drži X dok ne uzmeš loptu jer faulova nema
- igrači se manje umaraju i može da se siluje pritisak
- napadači su dosta brži nego u demou i nema potrebe za driblanjem kada imaš brzog napadača, samo drži pravac i eto centaršuta...

Zaključak: popustili pod pritiskom, nije loše bolje nego prošle godine i to dosta ali korak nazad u odnosu na DEMO IMHO.

@maremas:

Ono o čemu si ti pričao, obigravanje oko lopte se radi preko neke komande sigurno nije default tako. Desilo mi se jednom na utakmici i baš sam nešto driblao u tom trenutku. Sigurno uradiš nešto da bi tako prilazili lopti.

Jednostavno su igru približili širokim igračkim masama jer su se uplašili za prodaju. Šteta. Nisam totalno nezadovoljan kao prošle godine kada sam zapravo bio zgrožen ali mi se ne sviđa put kojim su otišli. Očekivao sam unapređenje koncepta iz demoa a ne zaglupljivanje igre.

Nije mi jasno kako je moguce da imaju takav pristup... I zasto smatraju da igra za mase treba da bude takva? Ako je u osnovi zabavna, i masama ce se svideti, makar bila i malo teza za ucenje. Na duzi rok ce im se jos vise svideti. Valjda ti kao developer treba da znas da "oblikujes masu" i malo po malo formiras njen ukus, a ne ona tebe.

Iza PES-a je toliko jak community, toliko lako mogu da vide sta ljudi zele, a oni odluce da ukenjaju sve po malo...neshvatljivo.

Nisam probao full verziju, probacu kad izadje za PS3, ali verujem da je tako kako pisete. Kakav apsurd, demo se svidi svima, a full verzija ne...

Jedino ako ste preuvelicali te "nove" mane, videcemo...

Poslednja izmena:
I sve to posle jednog mecha G@W? Ajde bre ljudi koji vam je... citam dosta vise pozitivnih utisaka za full verziju, i to bas od onih koji takodje vise vole tezu igru i koji su bili odusevljeni demoom.. ne kazem da niste u pravu, ali mozda malo preuvelicavate samo zato sto je drugacije od demoa..

Pa ono, bode oči i posle prvog poluvremena ti je jasno koliko je sati, ne moraš ni ceo meč da odigraš.

Ono što sam rekao da mi se čini ne mora da znači da je tako a to posebno važi za animacije. Meni je (s)kretanje delovalo manje tečno nego u demou ali to je možda što nisam mnogo koristio R2. Tebi neće predstavljati problem jer koliko sam shvatio i dalje igraš na d-padu tako da nećeš ni primetiti.

Nisam igrao protiv čoveka već protiv world class CPUa. Igra je stvarno mnogo lakša i jednostavnija za igranje. Daleko više prolaze poznate fore i ubacivanja i ne moraš da se cimaš oko driblanja jer su napadači brzi. U demou sam morao da driblam pri svakom prodoru jer bi ga na taj način ili prošao ili bi me srušio uz faul. Ovde su faulovi retkost i to mi se ne dopada. Meni je u demou bila odlična stvar što svaki promašen start svira faul.

Igra nije loša koliko je bio prošlogodišnji full u odnosu na demo. Sasvim je dobra i da nisam igrao demo bio bih jako zadovoljan. Međutim demo je uneo neke novine koje su po mom mišljenju dosta doprinele kvalitetu simulacije. Mada je bolje što je šutiranje više kao ranije jer me je smaralo u demou što sam morao ili da plasiram ili da pazim odakle i kako šutiram.

Ti što vole težu igru i koji su bili oduševljeni demom da hvale full hmm.. to baš nema puno smisla ali ajde. Svakako je nešto drugačije od demoa, iskoristiću ovaj popularni izraz: igra je streamlined.

Pazi, svira se faul za svaku sitnicu, oni sa ledja su savrseni, nikad se nisam ljutio kad mi svira, ali cesto bude stvarno bezvezno dosudjenih faulova.. Sutevi, sta znam, navikao sam se i stvarno mi se svidja princip, ako nije previse promenjeno nece mi toliko smetati..
Ali kakva mi se glupost sinoc desila, igram protiv burazera, zaustavno vreme prvog poluvremena, faulira me na nekih 35 metara.. Ja izvodim slobodnjak (sutiram na gol) i kako sam dodirnuo loptu sudija svira kraj prvog poluvremena... :d
Jesu ispravili ono necujno sviranje auta, faulova? Skoro svaki drugi put je necujno..

Poslednja izmena:
To za aute nema šanse da primetim posle jednog meča jer generalno ne obraćam pažnju na zvuk u PESu.

Al zato si ceo onaj spisak primetio posle jednog mecha.. :p Dajte mu malo vremena pre plasenja ljudi bezveze..

Evo ih Anfield i Mestalla, a vidi se i koji ce se jos naci u WENB option fajlu, ludilo.. kome trebaju licence :)

[YOUTUBE]Pg64ePv0a_8[/YOUTUBE]

Evo ja se vec navikao, vise mi nista nije tako strasno :D

Ladno postoji prednost, i to u demou.. na ovom snimku (ne mogu da vidim sad) sudija navodno pokazuje rukama prednost.. mislio sam da uopste nije isprogramirano.

[YOUTUBE]zsuXBOkQ7RA[/YOUTUBE]

Hahaha, ja sam mogao da se zakunem da jedina prednost koja postoji jeste onaj quick free kick :)

Po meni, ovo nije bila prednost, nego je rekao igraj dalje, nije prekrsaj.....
Sudija nije mogao da zna gde ce otici lopta, tj u onoj guzvi ko ce je uzeti...
A rasirio je ruke prilikom kontakta...
Tako da.....

Ako je odmah digao ruke, a nije saigrac pokupio loptu, onda nije prednost.. to je ono 'ustaj bre, neces dobiti faul"

Sudija je napravio potez rukama kao da pušta prednost.

Dzaba sve kad je ovo slucaj 1 u 100.

Ko zna, možda je i bag u pitanju :d

Ladno postoji prednost, i to u demou.. na ovom snimku (ne mogu da vidim sad) sudija navodno pokazuje rukama prednost.. mislio sam da uopste nije isprogramirano.

[YOUTUBE]zsuXBOkQ7RA[/YOUTUBE]

Brate cemu se ti radujes, treba ti se smejati.

Ajde paljba, idi igraj se kod drugara na njegovoj unikatnoj verziji i trazite bagove.. Nije radovanje, nego sam bio ubedjen da nema prednosti, znaci KRITIKA na racun igre, ne odusevljenje..

Jednostavno su igru približili širokim igračkim masama jer su se uplašili za prodaju. Šteta. Nisam totalno nezadovoljan kao prošle godine kada sam zapravo bio zgrožen ali mi se ne sviđa put kojim su otišli. Očekivao sam unapređenje koncepta iz demoa a ne zaglupljivanje igre.

Lepo receno.

@Boki
Tebi Konami da stavi pes iz 2005 i na omotu da ti napise 2011 ti ces poverovati da je to svarno novo izdanje pesa, a i nakon toga ces i dalje pokusavati da ubedjues ljude kako je dobar. Totalno nisi objektivan cak sta vise prelazis u fanatike kada je ovaj fudbal u pitanju. Ko ovi Apple fanboyovi, najgora sorta :)

P.S. I pored svega ti mi ostajes omiljeni lik na forumu :)

Poslednja izmena:
PES je za Lozaca ono sto je GT za Drivera ;).

Ima da izcimam ove moje iz EA da odrade jednu kopiju za FIFU12 tako što će da promene sve naslove u PES i da vidiš kako će se Boki oduševljavati igrom i pričati kako ima dušu i sve ostalo :d

Saljivi momci :) Fanatik bi bio da pricam nesto sto nije istina i da branim neodbranjivo.. ne, meni je samo ovaj serijal jako drag, FIFA mi ne predstavlja nazalost alternativu iz dosta puta pomenutih razloga, tako da i nemam nekog izbora osim da se radujem svemu pozitivnom za ovaj serijal, a osecam potrebu da ga 'branim' od glupih i decijih komentara kojih ima mnogo ovde.. :)

Evo ga jedan pravi review, ne od ovih sto opisuju 8 igara dnevno, medju kojima je i 'soccer' jedna od njih :)

http://winningelevenblog.com/blog/pes2011-the-wenb-review/

Poslednja izmena:
Fanatik bi bio da pricam nesto sto nije istina i da branim neodbranjivo...

A kako da nazovemo onda ono kada si apsolutno pogrešne ocene pravdao time da to KONAMI "namerno" radi i da je to zapravo pozitivna stvar? :D

Vrh Dno