Šta je novo?

PES 2011

Ok, mozda nije bas toliko slobodno kao pasevi po zemlji, ali sam odradjivao neka ubacivanja na centarsut koja nikad nisam uspevao u ranijim verzijama.. samo sa krugom.. bas se primeti da ima itekakve razlike.

Sutevi me jos uvek malo zabrinjavaju, dao sam strasan gol sa Ibrahimovicem sinoc, ali bio sam sam.. kad god nisi sam, skoro uvek su balonjare i generalno nedovoljno jaki udarci, ali i to prihvatam.. nervira me sto kao da se promeni fizika lopte pri takvim sutevima kad nisi dobro pozicioniran, kad si cuvan itd..

Poslednja izmena:
Ok, mozda nije bas toliko slobodno kao pasevi po zemlji, ali sam odradjivao neka ubacivanja na centarsut koja nikad nisam uspevao u ranijim verzijama.. samo sa krugom.. bas se primeti da ima itekakve razlike.

Mislim da ti se to samo cini. Kazem ti, odigrao sam celu utakmicu gde sam samo centrirao i cesto mi se desavalo da posle kratkog pritiska lopta ode na drugu stativu, a posle dugog na prvu stativu.
Najsmesnije je sto je manualni pas zaista dobro odradjen(lakse je centrirati nego ranije, mada, tada se koristio analogni) i nije mi jasno zasto su ovaj deo automatizovali, kada su vec dali vecu slobodu prilikom obicnih dodavanja.

Cekaj, jel ti pricas o izvodjenju kornera ili sta, vidim da pominjes prvu i drugu stativu stalno.. Ja ti pricam u toku igre..

Aaa.. nisam mnogo to pokusavao, mislio sam da pricas o "krugu" generalno.. Sada dosta vecu slobodu imas ako hoces da prebacis nekoliko igraca, da ubacis neku dijagonalu i ostalo.. ne mozes mi reci da je isto kao pre.

Kako se igra odbrana? I dalje samo uklizavam i spamujem "X" :)

Poslednja izmena:
Držiš X a desnim analogom uzimaš loptu. Ima mnogo načina za uzimanje lopte ali nisam baš provalio kako već igram na osećaj. Problem je prebaciti se sa levog na desni analog u sekudni ali je još teže ako igraš na krstiću.

Držiš X a desnim analogom uzimaš loptu. Ima mnogo načina za uzimanje lopte ali nisam baš provalio kako već igram na osećaj. Problem je prebaciti se sa levog na desni analog u sekudni ali je još teže ako igraš na krstiću.
Levim analogom.

Ti sigurno bolje znaš pošto si igrao novi PES i pre pojave demoa ali meni se čini da može i sa desnim. Evo ovde piše sledeće:

To maintain balance, defenders can now 'jockey' players, closing off their angles, without committing to a tackle - so you can jog side by side with a winger to stop a cross, without risking stepping in. Hold X and use the right stick to push toward your goal (away from striker), to stand off; and push the stick toward the player when you want to step in. Player strength and balance is critical, especially with new animations where players jostle and interlock arms. Defenders like Vidic should easily out-muscle Aaron Lennon, despite the winger's new array of dribble options.

Poprilično sam siguran da sam im uzimao loptu sa X i okrenutim analogom na neku od strana.

Ne, vidim i na WENB-u da je sa levim.. ne znam kojom kombinacijom prstiju bi drzao X i u isto vreme desnu pecurku :) Morao bi da pustas levu/levi dpad. Ali opet, ni na levu mi nije najjasnije.. evo sad sam pokusavao, i ne ide mi bas.. Bas mi prolaze protivnici pored mojih igraca bez ikakvih problema... Ali kakve kombinacije mozes da pravis sa "X" i "O"... aaaa freedom! :D

Nema me par dana i vi se vec iskakite na 10 i vise strana :)

Ne, vidim i na WENB-u da je sa levim.. ne znam kojom kombinacijom prstiju bi drzao X i u isto vreme desnu pecurku :) Morao bi da pustas levu/levi dpad. Ali opet, ni na levu mi nije najjasnije.. evo sad sam pokusavao, i ne ide mi bas.. Bas mi prolaze protivnici pored mojih igraca bez ikakvih problema... Ali kakve kombinacije mozes da pravis sa "X" i "O"... aaaa freedom! :D
Vidim da mi je Boki srecan onda sam i ja :)

Ti sigurno bolje znaš pošto si igrao novi PES i pre pojave demoa ali meni se čini da može i sa desnim. Evo ovde piše sledeće:

Poprilično sam siguran da sam im uzimao loptu sa X i okrenutim analogom na neku od strana.
Evo, inace desni analog je samo za finte.

Prilozi

• pes2011demo 2010-09-16 22-15-19-93.jpg
    pes2011demo 2010-09-16 22-15-19-93.jpg
    85.5 KB · Pregleda: 44
Pa nije baš sasvim srećan. Hoće lopta da poleti kao balon prečesto za njegov ukus. ***a mora da se pazi odakle i kako se šutira, nije kao ranije raspali po dugmetu i leti boombaaa!

Vidim da mi je Boki srecan onda sam i ja :)

Mada nije jos ni za prismrdeti FIFI, ali bice tu kroz koju godinu... :d

Sto se tice lopte, nije problem da budem neprecizan iz takvih pozicija, fora je sto cudno leti lopta.. kao da olaksa duplo u takvim situacijama.. ili me ova kamera tripuje.

Bitno da PES napreduje i da ce mozda vec sledece god biti blizu FIFE ako nista drugo :)
Igram ga i sasvim je dobar ove godine. Dosta unapredjenja naravno ima jos da gazi do FIFE :)
koja nazalost izgleda sve manje napreduje ...

Bitno da PES napreduje i da ce mozda vec sledece god biti blizu FIFE ako nista drugo :)
Igram ga i sasvim je dobar ove godine. Dosta unapredjenja naravno ima jos da gazi do FIFE :)

Jel stvarno toliki problem da ne pricate te gluposti? :) Ako ti mislis da je losiji/bolji to je tvoje misljenje.. nemoj tako pisati kao da je neka neoboriva cinjenica..

Kao prvo par strana pre sam rekao u detalje sta mi se svidja sta ne u pesu. Ako si procitao 90% su bile reci hvale za novi pes i samo par stvari koje mi se nisu svidele.

To je moje misljenje ne glupost. Ocito imas problem sa tim da je neko u stanju da izrazi svoje misljenje. Ja ovde ne pricam u ime svih forumasa vec u svoje ime. Vidis pise levo od posta ime korisnika koji salje poruku. Valjda dovoljno dugo koristis isti da si to trebao da shvatis do sada.

I svako misljenje koje napisem je u moje licno ime.Forum i sluzi da svako moze da kaze sta hoce i iskaze misljenje pa makar se cak ti i ne slagao sa time.

Meni se sa svakom novom utakmicom ovaj PES svidja sve vise i vise. Ko ima krupne zamerke nek slobodno predje kod konkurencije jer nije za bolje. Mogao bi ja stosta reci o konkurenciji i sta to novi PES radi puno bolje ali necu jer ovo nije vs tema vec tema o najboljoj fudbalskoj simulaciji ikada :)

Svi koji biste da mlatite praznu slamu i uporedjujete igre slobodni ste da otvorite prikladnu temu za tako nesto. Zar je moguce da je jedina poenta postovanja u ovoj temi patkometrija.

Stvarno je zapanjujuce koliki pomak su napravili za samo godinu dana. Nove animacije kretanja, primanja, remplovanja, uklizavanja, povlacenja i gubitka ravnoteze su toliko fine da ih je milina gledati. Akcije i golovi koje sam postigao su prica za sebe.

Pre zameranja da igra neke stvari radi protiv vase volje namestite semi assisted u kontrolama.

Sto se tice odbrane jedno pitanje: kako izvodite blago uklizavanje? Ja na x i desni stik! Takodje tako i vucem i guram protivnika. X i levi stik mi daje saplitanje/podbadanje u najvecem broju slucajeva sto rezultira faulom.
Posted via Mobile Device

Ko ima krupne zamerke nek slobodno predje kod konkurencije jer nije za bolje. Mogao bi ja stosta reci o konkurenciji i sta to novi PES radi puno bolje ali necu jer ovo nije vs tema vec tema o najboljoj fudbalskoj simulaciji ikada :)

Pametan će igrati obe igre, pošto su, sudeći po oba demo-a, obe igre odlične. PES je posle 3 godine ničega najzad napravio fudbal, dok je FIFA izbrisala većinu minusa od prošle godine.

Ko bi rekao prošle godine da ćemo pored NBA 2k imati još dve sportske simulacije u pravom smislu te reči. Mada me je demo od 2k11 razočarao, tako da možda i ostanemo samo na ove dve. :(

Poslednja izmena:
Kao prvo par strana pre sam rekao u detalje sta mi se svidja sta ne u pesu. Ako si procitao 90% su bile reci hvale za novi pes i samo par stvari koje mi se nisu svidele.

To je moje misljenje ne glupost. Ocito imas problem sa tim da je neko u stanju da izrazi svoje misljenje. Ja ovde ne pricam u ime svih forumasa vec u svoje ime. Vidis pise levo od posta ime korisnika koji salje poruku. Valjda dovoljno dugo koristis isti da si to trebao da shvatis do sada.

I svako misljenje koje napisem je u moje licno ime.Forum i sluzi da svako moze da kaze sta hoce i iskaze misljenje pa makar se cak ti i ne slagao sa time.

Da, ali onda kazes.. "Meni se ovo vise svidja od PES-a", a ne "PES napreduje, ali je to daleko od FIFE". To ne zvuci kao misljenje, vec neka cinjenica.. valjda vidis razliku izmedju te dve recenice..

@ G@W

Ja se jos uvek mucim sa odbranom, uopste ne kapiram princip X + leva pecurka (dpad u mom slucaju), mislim, kako mogu sve vreme da drzim recimo "levo", moram da pomeram tog igraca, a to onda nije levo, vec sve pravce koristim.. nista mi nije jasno :)

Znaci u svakoj recenici treba da napisem : Meni se vise svidja FIFA, meni su pasovi bolje odradjeni u FIFI, meni je sut bolje odradjen u PES-u itd itd. Pa valjda ono sto ja napisem je moje licno misljenje ne necije drugo niti misljenje mase. Nisam sigurno rekao ceo svet misli da je FIFA bolja. Ja pricam u svoje ime ne u necije drugo.

over&out

Ja se jos uvek mucim sa odbranom, uopste ne kapiram princip X + leva pecurka (dpad u mom slucaju), mislim, kako mogu sve vreme da drzim recimo "levo", moram da pomeram tog igraca, a to onda nije levo, vec sve pravce koristim.. nista mi nije jasno :)

Bre koje to pravce koristis, samo drzi X i igrac ce ti pratiti protivnickog igraca u stopu, cekaj pogodan trenutak i onda strelicu/l. analog ka njemu(mozes slobodno duze da druzis :D). Treba dobar tajming za ovo da nebi pravio previse prekrsaja :guitar:

Kad pratis igraca ne trebaju ti strelice(ni R1 za brzo trcanje), sve dok ne planiras da ga napadnes, tj. da mu uzmes loptu.

Poslednja izmena:
Znaci u svakoj recenici treba da napisem : Meni se vise svidja FIFA, meni su pasovi bolje odradjeni u FIFI, meni je sut bolje odradjen u PES-u itd itd. Pa valjda ono sto ja napisem je moje licno misljenje ne necije drugo niti misljenje mase. Nisam sigurno rekao ceo svet misli da je FIFA bolja. Ja pricam u svoje ime ne u necije drugo.

over&out

Ma ok, nebitno.. ;)

Bre koje to pravce koristis, samo drzi X i igrac ce ti pratiti protivnickog igraca u stopu, cekaj pogodan trenutak i onda strelicu/l. analog ka njemu(mozes slobodno duze da druzis :D). Treba dobar tajming za ovo da nebi pravio previse prekrsaja :guitar:

Kad pratis igraca ne trebaju ti strelice(ni R1 za brzo trcanje), sve dok ne planiras da ga napadnes, tj. da mu uzmes loptu.

Ja nisam normalan, menjao sam komande na onaj "Type 2", misleci da mi samo sut i centarsut zamene mesta, a vidim da se i pressure sa X promeni na krug :D Izvinjavam se na konfuziji, sad konacno igram odbranu :d
Inace sudije stvarno previse prekidaju igru, i nema potrebe da ide replay svakog starta..

Evo jednog od mojih prvih golova. :)

[YOUTUBE]hpaUIAU4xuI[/YOUTUBE]

Dobar :)

Je*ote.. kako sve vise igram, tako primecujem gomilu stvari.. znaci Barsa je kao da gledam pravu Barsu, neverovatno kako svi lice i ponasaju se kao pravi. Sad sutiram sa Xavi-jem i tu je onaj identican njegov sut, kad onako malo iskrivi stopalo na dole :zgran: Takvim potezom zna i da dobaci... znaci zastrusujuce dobro :) Kao i gomila sitnih detalja poput drzanja za glavu posle promasenog suta, bilo je toga i ranije ali sada dosta lepse izgleda.. pa onda Ibrahimovic sutne, golman odbrani i kako ide lopta ka aut liniji, Villa gleda u Ibrahimovica i aplaudira mu.. sjajno.

McDonalds%20I'm%20lovin%20it%20logo.jpg

:)

Sve sami gameplay elementi :)

Nego, jel zna neko kako da se izbegne prokleti filmić od 10 minuta posle utakmice? :(

Vrh Dno