Šta je novo?

PES 2010

Ne samo što je jadno nego na pravoj utakmici sudija daje žuti u roku od odmah ako i pomisli da se zadržava igra i produžava utakmicu bar za minut.

Ja u zivotu nisam video da sudija daje zuti karton ako jedan tim drzi loptu u svom posedu ako je ista u igri. A to da je jadno da se lopta zadrzava u indzuri tajmu - jadno je mada nisam imao takvih protivnika.

Kad golman drži loptu u rukama i okleva dobija žuti odmah. A kad je u igri nisi video jer se to u pravom fudbalu ne dešava. Ovaj lik je stajao u ćošku i nije se pomerao sa loptom. Dok sam dotrčao do njega dodao je nekom drugom i stajao tako opet. Igra mi je automatski prebacila na odbrambeniju igru (a ja nisam primetio) pa su mi bili povučeni igrači. Dok sam dotrčao sa više njih i oduzeo mu loptu, već je sudija svirao kraj...

Samo mu zapamtis nick i nikad vise ne igras sa njim, dodaj ga u prijatelje pa ga zestoko napusis na PM.. sljam.

Hteo sam da ga dodam za prijatelja pa da ga operem sledeću partiju pošto su ga oba gola usrala :)

Veruj mi, usraće ga ponovo i opet će ti se dodavati u odbrani i onda ćeš tek da popeezdiš :D

Online je sve bolji i bolji :) Danas sam odigrao par tekmi sa Borisom,opet me je odvalio od zivota sa njegovim desetkama,sabija kako igra :) a vi ostali javite se da opikamo koju :)

Ja videh da ste online, al reko neću da vam kvarim igru pa sam igrao sa strancima :D

Kad golman drži loptu u rukama i okleva dobija žuti odmah. A kad je u igri nisi video jer se to u pravom fudbalu ne dešava. Ovaj lik je stajao u ćošku i nije se pomerao sa loptom. Dok sam dotrčao do njega dodao je nekom drugom i stajao tako opet. Igra mi je automatski prebacila na odbrambeniju igru (a ja nisam primetio) pa su mi bili povučeni igrači. Dok sam dotrčao sa više njih i oduzeo mu loptu, već je sudija svirao kraj...

Za golmana je tacno dobija zuti karton, odbrana se moze dobacivati loptom svih 90 min i nema nacina i izvan svake pameti je da se dobija karton za to, mislim ljudi se dobacuju ko je kriv glupanima ako ne mogu da im maznu loptu. Ako drzis loptu medju nogama onako ukljestenu za to se dobija indirekt.

Pričamo o simulaciji fudbala gde nije moguće dosuditi ni igranje rukom a kamoli neki indirekt.

U toj simulaciji fudbala nije baš tako jednostavno izvršiti presing jer u najboljem slučaju možeš izvršiti presing sa 3 igrača i to tako da u jednom trenutku kontrolišeš maximum 2 igrača. U pravom fudbalu svih 10 igrača iz polja mogu ako zatreba da odrade taj presing i zato nema neke svrhe porediti to sa situacijom iz stvarnosti.

Prosto rečeno - čovek koji tome pribegne u simulaciji fudbala je peachka :)

Prosto rečeno - čovek koji tome pribegne u simulaciji fudbala je peachka :)

vodka od breskve? :)

371016xcib.jpg

^ :d
Poslat mi je PES, za koji dan je tu.
Vezbajte, jer i ja cu. :-devil-:

Ja se samo nadovezujem na bezvezne komentare :) Nemojte postovati gluposti tipa "PES arkada, FIFA simulacija" ili "koliko je svetlosnih godina FIFA ispred PES-a" i necu ni ja odgovarati.. :)

Inace da prokomentarisem ovaj glupi sistem online bodovanja. Prva glupost, svi krecu sa 500 poena, drugo, igras nereseno sa nekim ko ima 500 poena a ti vise (a on moze da bude vrhunski igrac koji je tek poceo da igra online), i izgubis poene na nereseno (?!).. i ostale nebuloze, ali sto kaze burazer, najbolje je ne gledati uopste te virtuelne podizace ega u igrama i samo uzivati.. :)

Tu su informacije o patchu:

* The New Japan National Team kit (HOME) which debuted on 09/11/2009 (header pic)
* Updated Squad data (Please note that they may not be 100% accurate).
* Additional Teams in the UEFA Champions League Mode.
- OLYMPIQUE LYONNAIS
- AC FIORENTINA
- OLYMPIACOS
- C. ATLETICO MADRID
* Changes to the appearances of certain players.

Also, there’s some more information on how the roster update will effect option files:

Please be noticed that some saved data/ customized edit data will be reset back to default value after the download content installation.
・Player Data = Remain no change
・Team Data = Remain no change
・Player Registration Data = Change back to default value
・Formation Data = Change back to default value

Poslednja izmena:
Ako ima bezveznijih komentara od onih detaljnih priča o celokupnom gameplayu baziranih na 10 minuta igranja demoa voleo bih da znam :)

To sa bodovima uopšte nije glupo i to nikako drugačije ne može da se reši. Jedino da PES gleda u pasulj pa da vidi ko je dobar igrač a ko nije. Uostalom ako ti je toliko stalo do bodova a ti onda nemoj igrati sa onima koji imaju mnogo manje od tebe i miran si :)

To sa bodovima uopšte nije glupo i to nikako drugačije ne može da se reši. Jedino da PES gleda u pasulj pa da vidi ko je dobar igrač a ko nije. Uostalom ako ti je toliko stalo do bodova a ti onda nemoj igrati sa onima koji imaju mnogo manje od tebe i miran si :)

Nije mi toliko stalo do bodova, naravno.. ali ono, ako igram nereseno, voleo bih da ne izgubim bodove. I naravno da to moze bolje da se resi, da igra vidi da li on ima 500 bodova jer je tek poceo, ili se odrzava na 500 bodova posle 100 utakmica... ili tako nesto.

Ma videćeš i sam, ne obaziri se na te bodove, nema to nikakve veze, osim te da neko juri rank ili ne. Igrao sam ja sa likom koji je bio 7mi na PES2009 listi pa sam ga dobio 3 od 4 utakmice offline i to onako bez ikakvog zagrejavanja.

I mene to strasno nervira, + sto se kontrola lopte svodi na trcanje za loptom po terenu, kó da igraju invalidi a ne profesionalci pa je iznosenje lopte misaona imenica.

ovo sa odbranom mi se nikad nije desilo , doduse ja uglavnom odbranu igram na strelice , x pritiskam samo kad hocu da izbijem/uzmem loptu znaci ne stalno , kocku
jako cesto , brzo trcanje po potrebi i ono zna da napravi problem ako se suvise drnda.

sto se tice kontrole lopte , pa fudbal se i svodi na trcanje za loptom po terenu i sutiranje iste u okvir gola :D . kontrola lopte je najrealnija do sada , ljudim najvise smeta sto im ne prolaze vise stare forice u zeljenoj kolicini , vecina ljudi je koristila par trikova koji su suvise cesto prolazili i na to im se svodila igra , sad mora malo i mozak da se koristi :) , znam jako malo igraca koji nisu koristili cik-cak driblanje ( citaj nokia snake :) ) , kornere na prvu , igranje na par bagovitih igraca i sl.

evo i ja konacno nabavih ovu igru, inace ovo mi je prvi put da igram PES serijal (dosad sam igrao samo Fifu) ,generalno igra je do jaja, onako ume da te uvuce u sebe (sto je najvaznije za igru), to sto su ubacili Ligu Sampiona je pun pogodak, igrao bi igru samo zbog toga.

E sad fizikom bas i nisam odusevljen (daleko mi je realnija fizika u FIFA09) , pre svega fizika lopte, mislim da lopta nekako putuje previse brzo , i da u igri prakticno ne postoje netacni pasovi zatim mnogo se lakse dolazi u sanse i postizu se golovi nego u Fifi.
Znam u Fifi ono okozis se dok dodjes u sansu il dok postiges gol, ovde to dosta lakse ide.

E sad fizikom bas i nisam odusevljen (daleko mi je realnija fizika u FIFA09) , pre svega fizika lopte, mislim da lopta nekako putuje previse brzo , i da u igri prakticno ne postoje netacni pasovi zatim mnogo se lakse dolazi u sanse i postizu se golovi nego u Fifi.
Znam u Fifi ono okozis se dok dodjes u sansu il dok postiges gol, ovde to dosta lakse ide.

Igraci u Fifi igraju previse nerealan presing, jesi video takav presing u pravoj utakmici, bukvalno ti ne daju da dises. Sad, verovatno ima fora da se to izbegne, ali ne izgleda kao pravi fudbalski mech. Sto se tice lopte, da nije mozda slucaj da je u Fifi prespora a ovde normalna? ;) Nekad zna da izgleda kao fast-forward, ali to je bag i bas se retko desi.
U vezi pasova, ne znam gde sam to procitao, ali neko je to jako dobro rekao, u smislu da pravi igraci to rade ceo zivot, njima su pasovi instinktivni, ne razmislja Pirlo koliko da napuni skalu, on to uradi instinktivno i sa te strane ne bih nikad voleo takvo punjenje skale u PES-u. Uvek moras da drzis pa pustis, da doziras.. nekad jednostavno nema vremena za to, hocu brz i odsecan pas istog trenutka, a ne da ja prvo napunim skalu pa pustim..
Neke izmene su potrebne, slazem se, ali ne zelim bas i da sljaka kao u Fifi..

Poslednja izmena:
Naravno da jesam, sta si hteo da kazes? :) Ne mislim da se lopta istog trenutka teleportuje do drugog igraca, ali kontra napad mora da se odigra nekad loptama na prvu, a to bas nije izvodjlivo sa onim sporim loptama i cekanjem da se napuni skala..

Igraci u Fifi igraju previse nerealan presing, jesi video takav presing u pravoj utakmici, bukvalno ti ne daju da dises. Sad, verovatno ima fora da se to izbegne, ali ne izgleda kao pravi fudbalski mech. Sto se tice lopte, da nije mozda slucaj da je u Fifi prespora a ovde normalna? ;) Nekad zna da izgleda kao fast-forward, ali to je bag i bas se retko desi.
U vezi pasova, ne znam gde sam to procitao, ali neko je to jako dobro rekao, u smislu da pravi igraci to rade ceo zivot, njima su pasovi instinktivni, ne razmislja Pirlo koliko da napuni skalu, on to uradi instinktivno i sa te strane ne bih nikad voleo takvo punjenje skale u PES-u. Uvek moras da drzis pa pustis, da doziras.. nekad jednostavno nema vremena za to, hocu brz i odsecan pas istog trenutka, a ne da ja prvo napunim skalu pa pustim..
Neke izmene su potrebne, slazem se, ali ne zelim bas i da sljaka kao u Fifi..

dobro to za presing bi se slozio, jel nekad se zaista desi da za celu tekmu ne uspes da uputis udarac ka golu, jel non stop vrse presing na tebe na svakom delu terena.

Inace i dalje mislim da lopta putuje previse brzo, mislim ponekad igracu na 30 metara dodam pas po zemlji , mislim u stvarnosti bi ipak trebalo malo vremena da prodje pa da lopta dodje do njega, ovde dodje tako brzo kao na malom fudbalu.
Ono pasovi ponekad podsecaju kao da se radi o malom fudbalu na golice.

Generalno u Fifi je previse izrazena defanzivna igra, dok je u PES-u ofanziva previse izrazena i dosta olaksana.

Poslednja izmena:
Uvek moras da drzis pa pustis, da doziras.. nekad jednostavno nema vremena za to, hocu brz i odsecan pas istog trenutka, a ne da ja prvo napunim skalu pa pustim..

U prevodu hoćeš arkadu? :)

ali kontra napad mora da se odigra nekad loptama na prvu, a to bas nije izvodjlivo sa onim sporim loptama i cekanjem da se napuni skala..

Opet pokazuješ koliko nisi igrao igru o kojoj pričaš - to kako ti zamišljaš da skala mora da se puni važi samo ako koristiš manual sistem za dodavanje a koji inače i nije default :)

verovatno ima fora da se izbegne presing

Ima, zove se: probaj igru i nauči kako gameplay funkcioniše kao što to radiš i u svim drugim igrama - ništa lakše nego vrteti pajsera koji drži selotep na X :)

PS - Hteo bi ti itekako da to šljaka kao u FIFI samo da nema veze sa istom - vidim Be A Legend ti ne smeta, skale za taktike takodje :)

Da PES ima ovaj sistem driblinga ne bi moglo da se živi od tvojih hvalospeva o tome kako je realna fizika lopte i kretanje igrača i koliko je gameplay "dubok" :)

Poslednja izmena:
Relativno offtopic pitanje:
ako nabavim nemacku verziju igre, koja u meniju nema ponudjen engleski - da li postoji nacin da se skine neki patch ili slicno da bi sve bilo na eng?

Da li bi mogao neko da mi objasni zasto ne mogu da udjem u neke sobe i vecina ljudi ne moze da udje u sobu u kojoj ja napravim igru i ako uspem negde da se uglavim prekine me ili odma ili posle par sekundi,sta se desava!!!!!!!

Poslednja izmena:
Trebalo bi uskoro, definitivno ovog meseca, mada ako bude samo ono sto sam naveo, bez dodatnih iznenadjenja, onda se i ne radujem previse. Ali onaj PC "patch" im je predobar, (pucala je veza kad igras protiv Intel procesra a ti si na AMD-u, i suprotno, pa izbacuju genijalni patch koji resava stvar, od sad ces moci da igras samo protiv onih sto imaju istu marku procesora kao ti :D), izgleda da su na tome potrosili najvise vremena pa zato normalni DLC/patch kasni..

Poslednja izmena:
Zamisli sta bi se tek desavalo da postoji Xbox/PS3/Pc MP ;).

Nazad
Vrh Dno