Šta je novo?

PES 2010

Fifa bi i bila mozda simulacija da fizika lopte nije toliki KRS. Ono je uzas... Nisam ni PES-om novim uopste zadovoljan, djeluje samo kao poboljsan PES 2009.

Fifa bi i bila mozda simulacija da fizika lopte nije toliki KRS. Ono je uzas... Nisam ni PES-om novim uopste zadovoljan, djeluje samo kao poboljsan PES 2009.

A sta fali fizici lopte? Jedino prilikom suteva na gol, tu treba malo da dorade fiziku, ostalo je sve bolje nego u PES-u.

A PES-ova plasticna lopta, sta cemo s njom?

Vidim ja ovde sve neki vrsni fizičari koji se prosto gnušaju ako lopta skrene 15 stepeni više levo nego što je trebalo :)

Pa ne moras da budes strucnjak da bi primetio tako nesto, samo da pratis i gledas fudbalske utakmice ;) Ne mogu da docekam demo obeju igara..

Koliko samo strucnjaka i PES magova ovde ima koji letimicnim pogledom na "video snimak" imaju jasnu sliku o svemu. :wall:

Seabass Confirms Gamescom Code Is ‘A Month Old’

Ja ne pricam o video snimku vec o igranju FIFE 2009 na PS3.. :) Nisam nista pricao za FIFU 10, videcemo kad izadje demo..

Sto se tice PES-a, nadam se da demo takodje nece biti nekoliko meseci star i bez svih poboljsanja i novih animacija koje ce biti u full igri, imaju obicaj da demo-e izbacuju sa nekoliko meseci stare verzije..

Ako ćemo da gledamo prave fudbalske mečeve nijedna od ovih igara nije prenela fiziku lopte na veran način. I kod jedne i kod druge igre imaš gomilu bagova, gafova, abnormalnih situacija (seća li se iko Gatuzovog projektila sa 60m glavom?) samo je pitanje da li ti više odgovara pak ili balon :)

Najbolje da je pak :) Fizika lopte je bas primetno realnija u PES-u (za sad), sto ne znaci da ne moze bolje.. i kad gledam iz tog ugla, to mi je mnogo bitnije od kretanja u 360 stepeni, netcode-a i izigravanja menadzera..

Poslednja izmena:
Kako kome, meni je to i dalje pravi onaj hokejaški pak sa jako komičnim sistemom odbijanja u slučaju duela dva igrača - mada šta znam, tu se vodi mrtva trka jer ni FIFA "metak rikošet" nije ništa bolji :)

Ja samo znam da poludim kad hoću da probijem po boku a znam da imam samo 8 smerova za sprint pa zbog toga imam opciju ili da nastavim pravo i da me štoper pokupi kao ništa ili da odem pravo u gol aut ako krenem ukoso :)

Poslednja izmena:
Pes je ipak najbolji za multiplejer,mislim za drustvo.Fifa je samo nasminkana i lepa sa grafikom.
Fifa je arkadna samo tako a pes je simulacija i to nema sta da se prica.
Inace to sa fizikom lopte je potpuno tacno za fifu.Tamo kad sutam kao da sam sutnuo balon a za onaj bag sa opsajdima i za prednost da nepricam.To najbolje zna vladimir;)

PES je nažalost postao tako dobra simulacija da ukupan rezultat izmedju dvoje koji znaju da igraju i poznaju kako igra funkcioniše retko kada završi ispod dvocifrenog broja golova.

Što reče jedan moj drugar koji je jako dobar igrač PESa i dan danas: "Da sam hteo da igram fudbal, igrao bih FIFU"

Pametnome dosta :)

Poslednja izmena:
PES je nažalost postao tako dobra simulacija da ukupan rezultat izmedju dvoje koji znaju da igraju i poznaju kako igra funkcioniše retko kada završi ispod dvocifrenog broja golova.

Što reče jedan moj drugar koji je jako dobar igrač PESa i dan danas: "Da sam hteo da igram fudbal, igrao bih FIFU"

Sto bi reko moj brat od tetke iz zabavista da sam hteo da igram fudbal igrao bi fifu:d

Tačno. I ne vidim zašto neko ima potrebu da me stalno proziva zbog toga pa onda zasmeta ako odgovorim :)

Nije Grujo, maremas recimo poznaje tog dečka jako dobro

Idi sad prelazi GOW vezanih očiju unazad :)

Poslednja izmena:
Evo ovde ima dosta gameplay videa...
http://kitanamedia.com/forums/viewtopic.php?f=9&t=1223

Inace, uvek me je zanimalo zasto Konami ima problem sa licencama. Sta tu ustvari pravi problem?

Ne mogu da verujem da je samo stvar para. Bas bi morali nekako to da rese u 2009-oj godini, stvarno je smesno da bude onako. kad to vidim, osetim se kao u devedesetim, prosto je neverovatno da toliko ozbiljna igra onako izlazi.

Poslednja izmena:
EA drži ekskluzivnost na FIFPRO licence i nisam siguran ali tako će biti do 2011. godine. Posle toga, ko zna. Iz istog razloga recimo ni EA neće u dogledno vreme imati ni prava na Ligu Šampiona pa ni na Japansku reprezentaciju.

A iz nekog razloga nijedni ni drugi nemaju prava na Holandjane već duže vreme, biće da su nešto gadno zeznuli s obzirom da svaki put kada pitaju izbegavaju da daju konkretne odgovore :)

Poslednja izmena:
Ne mogu da nadjem PES 2009 temu pa moram da pisem ovde.
Sad odigrah prvi mec online, prvi utisak igra laguje za sve pare, znaci jedva mozes da igras kako igraci iseckano trce.
Kretanje igraca je smesno nerealno, igra je prebrza, komp vise radi za tebe nego ti sam. Jedino sto je bolje od FIFE je lopta, znaci imas bolji osecaj da si sutnuo nesto. U Fifi me nervira sto lopta leti ko na slow motino-u.
Treba li da spominje da obe igre imaju totalno konfuzne i glupe menije, dok nadjes online mec treba ti 5 min.
Sve u svemu ocajna igra, nije nie FIFA puno bolja, ali bar ima vise dobrih stvari. PES nisam igrao od PES 6, sad mislim da fala bogu sto je tako. Sve u svemu dacu igri malo sanse sa ortacima, jer je na netu neigrivo.
Ako ne urade znacajna poboljsanja u 2010 nema teorije da kupim. OVo je igra za koju ne vredi dati vise od 150din.

Fifa je samo nasminkana i lepa sa grafikom.
Fifa je arkadna samo tako a pes je simulacija i to nema sta da se prica.

Tebi je PES simulacija, a Fifa arkada? :wall:

A kavu tebi simulaciju pruza PES ajde objasni?
Pes igra moj burazer od tetke od 5godina. Veoma je prost, za one koji se prvi put susrecu sa fudbalom na pcu ili konzoli. A dal bi Fifu 09 mogao da igra, i koliko bi mu vremena trebalo da savlada samo kretanje igraca(vodjenje lopte)?Znas li koliko Fifa ima komplikovanije kontrole nego PES?

Ti verovatno nisi Fifu igrao duze od 2 sata? Priznaj, ali iskreno?
I da li znas sve kontrole, sta moze i sta ne moze u Fifi sve?

Razumi ga, njemu je GoW najbolja igra svih vremena :)

Pa to možda kod onih "vrhunskih" igrača koji igraju Barsa vs ManUtd.

Kada se koriste srednji timovi, nema šanse da budu toliki rezultati, ne zato što su ekipe neefikasne, već što imaju normalnu odbranu, a jaki timovi su previše ofanzivno postavljeni na terenu da mi je lakše da uzmem neki osrednji tim, nego da ovima menjam formaciju pola sata...

Jel pričamo o next-gen PESu ili uopšte o PESu?

Ako pričamo samo o next-genu, da li bi mi poverovao da su dvojica igrali dve kup utakmice i u tih 180 virtuelnih minuta ukupno zabili 34 gola? I to dva puta 11:5 i 5:11 bez ikakvog nameštanja. Pritom su igrači koje su koristili na nivou recimo jednog Newcastlea a ako ne i slabije od toga.

Ako treba, evo i linka sa rezultatima a i igračima koje su koristili :)

Prilozi

• s.JPG
    s.JPG
    136.4 KB · Pregleda: 52
  • s2.JPG
    s2.JPG
    178.6 KB · Pregleda: 56
  • pes2009 2009-07-02 22-35-03-17.jpg
    pes2009 2009-07-02 22-35-03-17.jpg
    113.9 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Ne vidim šta hoćeš da mi kažeš. Prvo ni ne znam šta je to next-gen pes, pošto pes jedva da evoluira poslednjih 5 godina.

Nemam ništa drugo da ti odgovorim, osim ajde meni neko 5, a ne 11 golova, evo ja uzimam zvezdu, može?... a nikad za sebe neću reći da igram vrhunski pes.

-toliko primljenih golova se desava samo ako se ne igra odbrana , nisam se mnogo takvih goleada nagledao , desava se ali mnogo redje nego sto pokusava da se prezentuje.
-pes je milion puta zabavniji
-grafika je u ovakvim igrama manje bitna nego sto neki misle

ZASTO nije otvorena nova tema FIFA VS PES , ova tema je prepuna offtopic teme gde neki ljudi pokusavaju da dokazu da je pes losa igra , losija od fife ili sta vec sto nije u skladu sa ovom temom

Oni next-gen nazivaju PES od PES2008. Lično se slažem sa tvojim utiskom, čak bih ga nazvao i retro-gen jer nije šminka dovoljna da bi nešto nazvao next-genom :)

@thepace: Ja se zaista trudim da komentare fokusiram na on-topic ali nekad te prosto povuče da uradiš poredjenje a nekad me povuku dežurne barabe sa foruma sa prozivkama :)

Samo mi jedna stvar nije jasna, nije u skladu sa temom ako misliš da nešto u PESu ne valja a valjalo je pre? Po tebl treba da dajemo samo hvalospeve o igri a sve ostalo da se briše? Ja samo kažem da je PES po meni postala igra u kojoj se golovi znatno lakše daju nego pre i lakše se postižu rezultati koji više odgovaraju vaterpolu nego fudbalu.

Poslednja izmena:
ZASTO nije otvorena nova tema FIFA VS PES...

Zato što bi to značilo otprilike ovo: "dragi korisnici interneta koji ste isti uveli zbog telekom majice novaka đokovića ili kasnije kako bi pokušali da nađete neku ribu na facebooku, priključite se nepotrebnoj diskusiji da kažete svoje mišljenje, koje apsolutno nikoga ne interesuje, čime apsolutno nećete doprineti poboljšanju svkog, nečijeg života, foruma generalno i pesa kao igre..."

,)

Zato što bi to značilo otprilike ovo: "dragi korisnici interneta koji ste isti uveli zbog telekom majice novaka đokovića ili kasnije kako bi pokušali da nađete neku ribu na facebooku, priključite se nepotrebnoj diskusiji da kažete svoje mišljenje, koje apsolutno nikoga ne interesuje, čime apsolutno nećete doprineti poboljšanju svkog, nečijeg života, foruma generalno i pesa kao igre..."

,)

Hahaha!!!!!!!!!! Bravo!!!:):):)

Tebi je PES simulacija, a Fifa arkada? :wall:

A kavu tebi simulaciju pruza PES ajde objasni?
Pes igra moj burazer od tetke od 5godina. Veoma je prost, za one koji se prvi put susrecu sa fudbalom na pcu ili konzoli. A dal bi Fifu 09 mogao da igra, i koliko bi mu vremena trebalo da savlada samo kretanje igraca(vodjenje lopte)?Znas li koliko Fifa ima komplikovanije kontrole nego PES?

Ti verovatno nisi Fifu igrao duze od 2 sata? Priznaj, ali iskreno?
I da li znas sve kontrole, sta moze i sta ne moze u Fifi sve?

Fifa je ******,slozili se vi samnom ili ne:)
U fifi moze i klinac da izgazi nekog pro igraca a u pesu ako si dobar dzaba on uzima celzi i barsu;)
Pes je superiorniji u svakom pogledu,sem u tehnickom i tu nema dileme.
Nisam ja dzaba igro pes sve ove godine:D
Lako je vladimiru da ode na skrinfan turnir i opere klince koji su konkurencija,neka igra malo sa starijima:D

Razumi ga, njemu je GoW najbolja igra svih vremena

Ako nista sigurno je bolji od smrdljive fife,koju ti licno razvijas i pravis i opet si uspeo da napravis ****** od fudbala:)

Mora da je Grujsona neko toliko odrao u FIFi 2009 da ju je zamrzeo. :D
Igrao sam sa njim, igra dobro, ne znam sto je postao FIFA pljuvac kad se zna da je PES shit od igre vec 2,3 god.

Nazad
Vrh Dno