Šta je novo?

PES 2010

Sad odigrah PES 2010 demo i bas sam prijatno iznenadjen kako je dobar fudbal za razliku od PES 2009 koji je bio nikad gori trash.
PES 2010 mene bar totalno podeseca na PES 6, bas im je slican gameplay. PES 2010 ce sigurno biti extra za drustvo, a ako bude dobar online mislim da cu da kupim igru, jer ocu da igram online kao i Fifu. PES 2009 je bio neigriv, sramota za net code, sprdacina.
Evo sad kad poredi FIFA 2010 demo i PES 2010 demo dolazim do nekih jako ociglednih zakljucaka. FIFA 2010 je simalacija, realna, vise kao pravi fudbal, tesko se daju golovi, 360 stepeni kretanje je fantasticna novina s kojom je za klasu bolja od PES-a.
Dok je PES 2010 teska arkada, nerelno brz fudbal, lako se daju golovi, odbrana je debilna, ali ima tu pozitivnih stvari, sutevi su extra u odnosu na Fifu, mnogo su jaci i realniji po meni, za drustvo je igra vrh, vec vidim meceve 5-4 u najavi.
Cini mi se da PES 2010 ima sve sto sam voleo kod PES 6 i igrao ga po 8h dnevno zimi. :)
Grafika je dosta prijatnija od PES 2009. U svakom slucaju dosta poboljsanja u odnosu ne PES 2009, cekam da vidim kakav je net code i da uzimam ovu, pa da se igramo online.

kakva glupost od posta :wall: imash 360 stepeni i u pesu sto se vrlo lako primeti

kakva glupost od posta :wall: imash 360 stepeni i u pesu sto se vrlo lako primeti

Nemas 360 stepeni kretanje, vidi se lako da imas 8 ili 16 smerova, odigraj Fifu pa vidi sta je 360.
I bez vredjanja molim, ja sam igrao malo mnogo pre tebe ISS i PES.

U cemu bre bolja :D U par segmenata, ali generalno nikako..

ne Borise mi nemamo pojma,oni su profesionalnci,valjda znaju ljudi kad kazu da je FIFA bolja,kako smes da sumnjas u tu odluku :p nema ti tu sta da mislis mora da postujes experte sa ovog sajta :p

Ima bre i u PES-u 360 stepeni, a korisno je i primeti se kao u Fifi, odnosno glupost totalna..

ne Borise mi nemamo pojma,oni su profesionalnci,valjda znaju ljudi kad kazu da je FIFA bolja,kako smes da sumnjas u tu odluku :p nema ti tu sta da mislis mora da postujes experte sa ovog sajta :p

Nije stvar ko je expert ko nije. Cinjenica je da je Fifa 2010 simulacija fudbala, a PES 2010 mnogo zabavna arkada, sa fanatasticnim sutevima.
PES 2010 konacno je oziveo magiju PES 6, bar to je moje misljenje. Daj boze da je net code ok.

Nema bre PES 360 stepeni bre, nemoj te me zezati, evo sad igram demo, vidi se da se onako ostro lome kad mrdas pecurku, ne klize polako na stranu kao u Fifi, ali ko da je to sad bitno. Imace 360 sledeca verzija PES-a.

Poslednja izmena:
PES2010 nerealno brz fudbal?
I po cemu je odbrana debilna?

Ma pusti ga, kad se ovako zaleti pa se guzi u svaku temu i ispljune post pre nego sto razmisli o njemu :)

Ma pusti ga, kad se ovako zaleti pa se guzi u svaku temu i ispljune post pre nego sto razmisli o njemu :)

Obojica odigrajte FIfu pre nesto sto kontrirate. Fifa ima 3 puta jace i bolje odbrane, da ne pricam tek o golmanima.

Pa kako nije brz gameplay u odnosu na FIfu ? Trce ko na raketni pogon.

Opet nije mi namera da pljujem PES 2010, to je prvi PES na ovom next gen Soniju koji mi se svideo.
Samo ako valja net code sigurno ga kupujem.
Fifa me nerivra zbog onog kilavog suta, ko mrtvacid a sutiraju, smesno.

Ja pricam o PESu ne o fifi! A i vi sudite o demu a ne ful igri koja je ocito bolja!!!

Problem je sto neki ocekuju da 360 stepeni kretanje izgleda ovako ~link(pocetak klipa). A cim igraci ostro lome to znaci da je kretanje u 8/16 pravaca :trust:
Poenta je da igrac ide u pravcu u kojem ti drzi analog palicu, i igrac pri svakom kontaktu sa loptom daje for sebi tako da nikako ne moze da vodi loptu kao gore na linku, sto je realno.

Poslednja izmena:
Nemas 360 stepeni kretanje, vidi se lako da imas 8 ili 16 smerova, odigraj Fifu pa vidi sta je 360.
I bez vredjanja molim, ja sam igrao malo mnogo pre tebe ISS i PES.

bez sirenja dezinformacija molim, googlaj malo pa ces videti da nisi u pravu

sto se tice toga ko je igrao igru pre ne vidim kako je to uopste relevantno za temu a i ne verujem da si je igrao nesto mnogo pre mene (ako uopste jesi) jer igram istu otkad se ISS pojavio za snes.

Nema šta da se googla - uzmeš gamepad u ruke i videćeš da je u pitanju 16 smerova (isti oni smerovi kao kad menjaš smer prilikom sprinta), barem u demou.

Nije da je to sad nešto jako bitno (pogotovu što 90% PES igrača igra na d-pad) ali da ima 360 stepeni, nema :)

Engleska - Brazil Highlights, finalni kod.

[YOUTUBE]SQLk5_KLQDc&[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ako je ovo 16 stepeni onda... gde usmeris tu ide :cigar:
[YOUTUBE]cAndNzNIsYY[/YOUTUBE]

Vi ste zamislili u svojim glavicama kretanje stepen po stepen, a to je nemoguce jer igrac pri svakom kontaktu sa loptom pravi for...

Poslednja izmena:
ma kakvih 16, to je dva smera i pes je 2d :d

U fifi to izgleda mnogo ubedljivije zbog finijih animacija.

Poslednja izmena:
U fifi to izgleda mnogo ubedljivije zbog finijih animacija.

Bas to, isti je sistem, samo sto u Fifi izgleda lepse.. i animacije su jedan segment gde bi se moglo reci da je za generaciju ispred PES-a.. Na tome moraju da rade za sledecu verziju/e..

Na ovom snimku ja vidim 16 smerova. Pogledaj koliko ima kada krene da trči na gore pa dok ne promeni u levo? 3 promene = 16 smerova.

Samo mi odgovori na ovo pitanje - trčiš pravo i hoćeš da promeniš na dijagonalno - šta se dogodi? Da li igrač odmah krene tamo gde si usmerio ili prvo napravi medjusmer pa tek onda tamo gde si zacrtao?

I još nešto, ako u PESu zaista postoji 360 kretanje zašto onda nikako da vidim snimak da igrač napravi više od jednog fora u tom "medjusmeru"?

I da se razumemo, nema ni FIFA 360 u tom "stepn po stepen" smislu. Neće to imati nijedna igra jer je analog sam po sebi kao sredstvo kontrole nesposoban da tako nešto verno prenese, ali sloboda kontrole i uglovi kretanja su znatno superiorniji nego u PESu.

Evo, konačno sam našao - o ovome pričam: http://www.youtube.com/watch?v=wRpJHlQBJ54 Pogledajte od 9:02

Poslednja izmena:
Izvolte crno na belo, u 90 stepeni sam izveo 6 promena pravaca, jednu promenu nisam racunao jer je igrac igrao drugom nogom pa nisam siguran da je pravac promenjen, pa lepo izracunajte... a pritom pred 6u promenu sam naglo skrenuo tako da sam mogao jos koji pravac da ubodem... Meni matematika ide lose pa bi molio da neko ovo izracuna :type:
:d

http://www20.zippyshare.com/v/93867842/file.html

Sto se PES2009 tice igra je imala 8 pravaca kad se kreces bez brzog trcanja, kao ja sad gore na linku, a sa R1 si imao 16 pravaca.

istina mare...

Neki ovde *****ju cini mi se...

A i ja bi tako gotivio fifu da sam pobedio neku decu i uzeo PSP na turniru...

Pes treba ostaviti majstorima, samo pravi majsovi mogu se izboriti sa tom "ubagovanom" i "teskom" igrom...fifa je za decu, a i za poneke kad im treba PSP, pa posle po casopisima pishu pricu kao da je Rodzer Federer "od malena je igrao, od samih pocetaka ove simulacije, sad je izrastao u pravog sampiona, NAJBOLJI JE OD SVU DECU!" hahahahahahhahaha

Poslednja izmena:
OK, do sad nije bilo nijednog snimka koji je to prikazao, eto i to je rešeno - dakle najzad ima smisla igrati PES na analogu :)

Ajd proveri onda i ovo - da li možeš u medjusmeru da držiš pravac više od jednog fora a da ne skrene na neku od primarnih 8? Odnosno da produži kretanje u tom nekom "polu-smeru".

Poslednja izmena:
Pes treba ostaviti majstorima, samo pravi majsovi mogu se izboriti sa tom "ubagovanom" i "teskom" igrom...fifa je za decu, a i za poneke kad im treba PSP, pa posle po casopisima pishu pricu kao da je Rodzer Federer "od malena je igrao, od samih pocetaka ove simulacije, sad je izrastao u pravog sampiona, NAJBOLJI JE OD SVU DECU!" hahahahahahhahaha

Ovo zvuci kao nesto sto bi srednjoskolac napisao.

Taj sam boki...nisam jos srednjoskoljac : ) 7 sam razred...

P.S. Maremas i ja smo bili admini pes-serbia.com i dalje smo na nekim funkcijama... a wladymeer je poznanik...to je neko interno zezanje koje ti ne mozes razumeti, sva 3ica se poznajemo licno...
a nisam srednjoskoljac... jedno 5god..

Taj sam boki...nisam jos srednjoskoljac : ) 7 sam razred...

P.S. Maremas i ja smo bili admini pes-serbia.com i dalje smo na nekim funkcijama... a wladymeer je poznanik...to je neko interno zezanje koje ti ne mozes razumeti, sva 3ica se poznajemo licno...
a nisam srednjoskoljac... jedno 5god..

Ma ok, provokacija kao i svaka druga ;).

bash to...

A znas isam kakva je slast izbaciti neke ljude iz takta : )

bash to...

A znas isam kakva je slast izbaciti neke ljude iz takta : )

Bices ti mozda izbacen sa foruma jer lupetas gluposti koje nemaju veze sa temom.
Mora da si jos jedan sa Screenfun foruma. :wall:

nisam Marli...ne furam te forume...sa pes-serbia.com/vb sam to mi je maticni forum...

A ovde mnogi lupaju pa nisu banovani...daleko sam ja od lupanja...

Samo porediti pes i fifu nema vishe smisla...nisam przenica...

Meni je pes sve...u smislu gejminga...nisam zatvoren za nove simulacije i svaku fifu sam probao...ne dja mi se...mozda i nije losha al sam navikao na pes bio on losh ili dobar...i nemam potrebe da pljujem fufu...

Ako nema potrebe da pljuješ, što je zoveš fufa i što kažeš da je za decu? Nemoguće je da su silni PESovci koji su jako dobro igrali PES bez razloga prešli na FIFU? A da, prešao sam zbog PSPa :)

Meni je za decu to kad šutneš po zemlji slobodnjak sa 25m ispod živog zida i daš gol u 8 od 10 prilika. Ili kad se krećeš po terenu sa kocka+x fintom svaki 2-3 dodir sa loptom :)

Dok je PES bio takav nije me zanimao. Ako primetiš, ja više ne pričam loše o PESu jer su najzad pogodili suštinu. To što spomenem stvari koje mi smetaju ne znači da je PES ove godine loš.

Videćemo se na PES2010 turnirima, valjda ćeš osvojiti neki posle 5 godina :p

Poslednja izmena:
Nisam ja igrao dugo na turnirima, jer sam ih pravio, pa je glupo i da ucestvujem, a PS ne igram...

Al kazem ti nisam pljuvao fifu ni kad sam imao vishe vremena da idem po dogadjajima...

P.S. Fufa...profesionalna defomacija : )

Samo ti vežbaj ovaj PES, nećeš valjda da te jedan fufaš (ups, prešlo i na mene :d) dobija na turnirima? :p

Nazad
Vrh Dno