Šta je novo?

Personalizacija Vistinih ikona

siwa95

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2008
Poena
309
Da li su jos nekom dosadile bezlicne windows-ove ikone? S vistom je malo popravljena stvar sa mogucnoscu view-a u 256x256 pixela, malo su i lepse, ali...to nije to (bar meni :D)
Sa malo (vise) truda, strpljenja, razlicitih programcica i slobodnog vremena situacija moze znatno da se popravi.
Uploadovao sam par screenova sa mog PC-a, pa bi me jako interesovalo vase misljenje :)

jjvau1.jpg

1zfmv5w.jpg

2s13amo.jpg

epoz8z.jpg

2uhps2o.jpg

2qmoj2u.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Moze,cim kazes di si upload-ovao?:p
Poz

Nije lose,svidja mi se desktop narocito,sta si koristio da editujes ikonice i da li su ikonice dosle sa programom ili si ih sam jurio jednu po jednu?

Za png Photoshop cs3, png u ico IconCoolStudio, za prikaz ikona Microangelo On Display.
Sve ikonice su home made.

U tom slucaju jos vise cestitki...
Poz

kad stavljas img tag prvo otvoris sa

Ekstra izgledaju, hoces li ih uploadovati da moze mo da ih skinemo negde?

Ma nije problem, samo da jos neke zavrsim pa cu u paketu uploadovati.

Kad ovo vidim, dođe mi da koristim samo Vistu :D

Odusevljen sam ikonama i jedva cekam da ih uploadujes.:happy:cheers

Nadam se da neces da stanes samo na ovim koje si napravio jer bi bilo steta ne napraviti jos slicnih (mislim na kvalitet;)).

a sve ove ikonice si ti sam napravio?

50% su u potpunosti moje, dok su ostale nastale, recimo, obradom i spajanjem vise slika (skinutih sa neta) u Photoshopu (znaci opet moje u neku ruku :D).

Poslednja izmena:
a koje si sa onih screenshotova obradio?

Recimo My computer ikona je sastavljena od slike monitora i wallpapera koji koristim plus malo renderinga, senki i odsjaja,
zatim bluray folder kao i divx folder ikone su skup nekoliko razlicitih slika medjusobno sastavljenih relativno komplikovanim operacijama radi samog efekta, mkv logo takodje...
Srt file je recimo ikona koja je napravljena od nicega (upotrebom vektora).
Nadam se da to odgovara na pitanje? :)

P.S. lepo ti je odradjen logo sajta ;)

Poslednja izmena:
lepo je odradjeno, pogotovo my computer (sto je iskrivljen wall i lepo uglavljen)

mislis na friziderona :) thnx

Izgleda zanimljivo, ali ovako velike ikonice ne bih koristio ni da imam 100" monitor :D

Jednostavno, izgleda mi bolesno veliko, mada ikonice jesu lepe...

Tačno tako, ikonice (da li koristiti deminutiv kada su ovolike :d ) su lijepe, ali pošto koristim Total Commander, meni ne bi koristile :)

Izgleda zanimljivo, ali ovako velike ikonice ne bih koristio ni da imam 100" monitor :D

Jednostavno, izgleda mi bolesno veliko, mada ikonice jesu lepe...

Kao prvo, navika je mocna stvar. Kada bi koristio samo par dana ovu velicinu, po povratku na staro ne bi mogao da verujes da si rabio tako male ikonice. Veruj mi.
Kao drugo, odlicno idu na monitor od 22 inca, a perfektno na moj Samsung LE46A656 tv :D

I kada ce upload?Neke mi se mnoooogo svidzaju...

Kao prvo, navika je mocna stvar. Kada bi koristio samo par dana ovu velicinu, po povratku na staro ne bi mogao da verujes da si rabio tako male ikonice. Veruj mi.
Kao drugo, odlicno idu na monitor od 22 inca, a perfektno na moj Samsung LE46A656 tv :D
Ne verujem ti :D

Imam 22" monitor, ali nemam ni jednu ikonicu na desktopu ;) S druge strane, ne koristim ni Windows Explorer, a u mom fajl menadžeru (xplorer2) držim ikonice veličine 16x16 :)

Ne verujem ti :D

Imam 22" monitor, ali nemam ni jednu ikonicu na desktopu ;) S druge strane, ne koristim ni Windows Explorer, a u mom fajl menadžeru (xplorer2) držim ikonice veličine 16x16 :)

Ja mu verujem, kolega na poslu uvek u KDE-u drzi velike ikone (najveci stepen) i tvrdi da je tako lepse. Sa druge strane ja ih uvecam samo za jedan stepen od def i primetio sam da mi cudno izgleda kad sednem za neki racunar na kome su podrazumevane velicine (iako je jako mala razlika).

Meni bi odgovaralo ono sto moze u Linux-u sa gnome okruzenjem. A to je selektivno povecavanje ikona, jer mi ne trebaju sve ikone velicine mobilnog :)

Ja se slažem sa Zonijem - isto nemam ikonice na desktopu, niti koristim Windows Explorer.

Ovo bi jedino valjalo za "pokazivanje" - dođe ti neko, pa da mu se pohvališ kakve ikonice imaš :D

Nazad
Vrh Dno