kustera je napisao(la):Hm, zasto bi neko koristio nesto osim onog defragmentera koji vec postoji u Windowsu
Jel tolika razlika? Kako moze defragmentacija toliko da se razlikuje? Ajd pojasni, posto mi nikada nije palo da toliko moze nesto da bude bolje.Maul je napisao(la):Pa sad to mi zvuci kao da si pitao "a sta ce mi auto, kad mogu da nazujem patike pa da otrchim caskom tih 150km?".
Jel znas ti koliki je rizik da ti tako prsne hard?Visente je napisao(la):Za lenje O&O Defrag radi posao. Jednom ga instaliraš, podesiš i više nikad ne misliš o defragmentaciji. Čak i kada se pokrene u toku rada, radi u pozadini i ne opterećuje značajno mašinu a imaš uvek defragmentiran disk.
Ok, pretpostavio sam da cu takav odgovor da dobijem. Skinuo sam PerfectDisc 6.0 i deluje sasvim ok.Maul je napisao(la):Jesi li se zapitao zasto uz Windows dobijes "dzabe" program za defragmentaciju, a samo jedan Diskeeper kosta par stotina jura? U pitanju je tehnologija, drugaciji pristup, implementacija, algoritam, brzina itd. Secas li se ranije koliko je trajala deframgentacija u windowsu 98 sistema koji se nije defragmentovao blizu godinu dana? Kod nekih je trajalo i po ceo dan, dok je Norton SpeedDisk to odradjivao za sat ili dva. Ista stvar je i danas, mozda ne toliko u brzini, vec u postupku.
Maul je napisao(la):Pa sad to mi zvuci kao da si pitao "a sta ce mi auto, kad mogu da nazujem patike pa da otrchim caskom tih 150km?".
Voodoo_NBGD je napisao(la):Jel znas ti koliki je rizik da ti tako prsne hard?
kustera je napisao(la):Ajd sad pitanjce, koliko cesto radite defragmentaciju diska? Koliko cesto je preporucljivo?
Meni nije problem ni svakodnevno da radim posto je komp non-stop upaljen a dok ucim mogu da pustim da to odradi. Ali mislim da je to preterivanje 😀
Sve zavisi od toga koliko koristiš računar, ustvari od toga koliko podataka zapisuješ/brišeš na HD. To se pre svega odnosi na instalaciju/deinstalaciju softvera, ali ni ostale stvari nisu zanemarljive. Uostalom ukjuči ''Analyze'' u Disk Defragmenter alatu, ili u nekom drugom i videćeš u kakvom je stanju odredjena particija (predpostavljam da ih imaš više) pa sam odluči kada ćeš da radiš defragmentaciju.kustera je napisao(la):Ajd sad pitanjce, koliko cesto radite defragmentaciju diska? Koliko cesto je preporucljivo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari