Šta je novo?

PerfectDisk 6.0 vs Diskeeper 9

• Začetnik teme Začetnik teme raci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

raci

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2002
Poena
619
Koji je program kvalitetniji za defragmantaciju,vase misljenje.

DKeeper nisam koristio dugo. Mislim da PerfectDisk6.0 radi posao perfektno (iako to radim jako retko)

Ja sam diskeeper koristio dugo vremena,ali sam sad skinuo PD i mislim da vredi.

Hm, zasto bi neko koristio nesto osim onog defragmentera koji vec postoji u Windowsu

kustera je napisao(la):
Hm, zasto bi neko koristio nesto osim onog defragmentera koji vec postoji u Windowsu

Pa sad to mi zvuci kao da si pitao "a sta ce mi auto, kad mogu da nazujem patike pa da otrchim caskom tih 150km?".

Maul je napisao(la):
Pa sad to mi zvuci kao da si pitao "a sta ce mi auto, kad mogu da nazujem patike pa da otrchim caskom tih 150km?".
Jel tolika razlika? Kako moze defragmentacija toliko da se razlikuje? Ajd pojasni, posto mi nikada nije palo da toliko moze nesto da bude bolje.

Za lenje O&O Defrag radi posao. Jednom ga instaliraš, podesiš i više nikad ne misliš o defragmentaciji. Čak i kada se pokrene u toku rada, radi u pozadini i ne opterećuje značajno mašinu a imaš uvek defragmentiran disk.

Jesi li se zapitao zasto uz Windows dobijes "dzabe" program za defragmentaciju, a samo jedan Diskeeper kosta par stotina jura? U pitanju je tehnologija, drugaciji pristup, implementacija, algoritam, brzina itd. Secas li se ranije koliko je trajala deframgentacija u windowsu 98 sistema koji se nije defragmentovao blizu godinu dana? Kod nekih je trajalo i po ceo dan, dok je Norton SpeedDisk to odradjivao za sat ili dva. Ista stvar je i danas, mozda ne toliko u brzini, vec u postupku.

Visente je napisao(la):
Za lenje O&O Defrag radi posao. Jednom ga instaliraš, podesiš i više nikad ne misliš o defragmentaciji. Čak i kada se pokrene u toku rada, radi u pozadini i ne opterećuje značajno mašinu a imaš uvek defragmentiran disk.
Jel znas ti koliki je rizik da ti tako prsne hard?

@maul: Win98 defrag je bio ubedljivo najgori defrag u istoriji Windowsa! Vec u WinME je bio malo ubrzan, tojest optimizovan...

diskeeper 9.

Maul je napisao(la):
Jesi li se zapitao zasto uz Windows dobijes "dzabe" program za defragmentaciju, a samo jedan Diskeeper kosta par stotina jura? U pitanju je tehnologija, drugaciji pristup, implementacija, algoritam, brzina itd. Secas li se ranije koliko je trajala deframgentacija u windowsu 98 sistema koji se nije defragmentovao blizu godinu dana? Kod nekih je trajalo i po ceo dan, dok je Norton SpeedDisk to odradjivao za sat ili dva. Ista stvar je i danas, mozda ne toliko u brzini, vec u postupku.
Ok, pretpostavio sam da cu takav odgovor da dobijem. Skinuo sam PerfectDisc 6.0 i deluje sasvim ok.

Evo jednog predloga kako da uradite skoro savršenu optimizaciju diska (makar tako autor kaže), ja je lično nisam koristio jer koristim Windowsov program:
Ova procedura bi trebala da radi na svim Windows operativnim sistemima, ali je proverena samo na Win98.
Startujte notepad i učitajte fajl System.ini
Pod [boot] sekcijom promenite "shell=explorer.exe" u "shell=defrag.exe" i posle toga rebutujete. Kada se startuje Windows učitaće se jedino Disk Defragmenter. Optimizujte HD i ponovo rebutujte.
1. Pre nego što Windows počne sa startovanjem pritisnite F8 i izaberite "Command Prompt Only" i otkucajte "edit system.ini"(bez navodnika) i pod [boot] sekcijom promenite "shell=defrag.exe" u "shell=explorer.exe" i još jednom rebutujte.
2. HD vam je savršeno optimizovan. Uživajte !!!

Inače još dosta saveta vezano za Windows možete naći na http://infinite.on.neobee.net/

Moze i pod XP-om, samo treba boot disketa sa editorom i da je particija, naravno, FAT32.

Maul je napisao(la):

VRH.... :d :d :d 😉

Posle nekoliko dana koriscenja programa P.D. 6.0 sokiran sam rezultatima(u pozitivnom smislu),uradio sam defragmantaciju na hdd (120 gb 8 mb) koja doduse traje mnogo duze nego sa Diskeeperom(mozda je to i bolje),zatim sam sa Sandrom 2004 uradio test brzine harda i prvi put od kupovine harda dobio max brzinski rezultat od 35565 kb/s,bas kao prvih dana kupovine harda kada je bio skoro prazan.
Ranije dok sam koristio Diskeeper nikad na istom testu nije prelazio brzinu 24,25000 kb/s,dakle program ocigledno nije radio dobro defragmantaciju,dok ga je P.D. vratio na maximalne brzinske mogucnosti,sjajno.

U XP je ugradjena jedna od starijih verzija diskeepera tako da ja glasam za Diskeeper 9.0 koji i koristim.

Ajd sad pitanjce, koliko cesto radite defragmentaciju diska? Koliko cesto je preporucljivo?
Meni nije problem ni svakodnevno da radim posto je komp non-stop upaljen a dok ucim mogu da pustim da to odradi. Ali mislim da je to preterivanje 😀

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Jel znas ti koliki je rizik da ti tako prsne hard?

Jel imaš nešto konkretno ili samo "Babaroga će te pojesti"? Program koristim već nekoliko godina i nije mi prs'o hard, radi odlično, zadovoljan sam i nemam nameru da ga menjam, osim ako je ta tvoja tvrdnja zaista potkrepljena al nečim konkretnim.

kustera je napisao(la):
Ajd sad pitanjce, koliko cesto radite defragmentaciju diska? Koliko cesto je preporucljivo?
Meni nije problem ni svakodnevno da radim posto je komp non-stop upaljen a dok ucim mogu da pustim da to odradi. Ali mislim da je to preterivanje 😀

Kod mene program ga odradi automatski, ne mislim o tome, ali kad god proverim stanje diskova uvek su defragmentovani.

Sasvim dovoljno je da se 1-2 mesecno uradi Defrag

kustera je napisao(la):
Sve zavisi od toga koliko koristiš računar, ustvari od toga koliko podataka zapisuješ/brišeš na HD. To se pre svega odnosi na instalaciju/deinstalaciju softvera, ali ni ostale stvari nisu zanemarljive. Uostalom ukjuči ''Analyze'' u Disk Defragmenter alatu, ili u nekom drugom i videćeš u kakvom je stanju odredjena particija (predpostavljam da ih imaš više) pa sam odluči kada ćeš da radiš defragmentaciju.

Edit by moderator:

- procitati pravila foruma -

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno