Šta je novo?

Perafilozof - Strateške PC igre

Novi mesec i dosta novih RTS igara koje izlaze ili imaju novi gameplay koji mogu da prikažem, kao i par neverovatno dobih modova i šta je na rasprodaji na Steam-u što se tiče RTS igara. Recite mi koje su vam igre najzanimljivije od ovih kako bih pravio još video o njima.

Svaka ti čast Pero, skoro pa 40 hiljada pratilaca.
Jel ovo Majkrosoft sa remasterima pokrenuo lavinu RTS igara? Ne pamtim kad je ovako bilo.

Btw Warcraft 3 Reforged je takođe na 50% popusta na Battle.net.
Ne znam da li si stigao da ispratiš, Grubby je do sad, u zadnja dva meseca, održao 2 WC3 turnira, gde strimeri koji nikad nisu igrali WC3 (ili vrlo malo) spremaju 2-3 nedelje od ozvaničenja za glavnu nagradu.
Prvi turnir su činili OnlyFangs WoW igrači (većina njih dolazi van Wow sfere, ali veliki strimeri na Twitch-u u svojim igrama, poput Tyler1 koji je btw totalno izgotivio Warcraft 3), a drugi su činili RTS strimeri na Twitch-u takođe bez iskustva u Warcraft 3. Blizzard je to nekako prepoznao i za oba turnira nagradni fond je bio po $10k. Pobednik prvog je bio Dota igrač Dendi, a drugog Singsing.
Warcraft 3 je zbog ovoga eksplodirao na Twitch-u. Turnirski dani su imali sveukupno oko 500-600k pregleda što na Twitch-u što na YouTube. Grubby-jev kanala u jednom trenutku imao oko 30-40 hiljada gledaca dok je sam Warcraft 3 na Twitch-u gledalo oko 70 hiljada.
Warcraft 3 je sa nekih 4000 igrača na W3champions (sajt i laddering klijent nezavisan od Battle.net napravljen od szrane WC3 zajednice) skočio na nekih 18000-20000. Niko stvarno ne zna kako je na samom Battle.net ali pretpostavke su da je x10.
Warcraft 3 sad dobija redovne i vrlo dobre zakrpe, a razvojni tim za Warcraft 3 sluša zajednicu što je apsolutno nečuveno.
Ko bi ikad rekao da će Majkrosoft biti glavni pozitivni pokretač i spasilac jedne od najboljih igara svih vremena (ako ne i najbolje) i celog RTS žanra?? 😱

Poslednja izmena:
Hvala, jeste jos otrilike mesec dana i na 40,000 sam.

Battlenet retko gledam jer su im uvek mali popusti, ali dobro da si mi rekao.

Cekaj samo, pricamo od Reforged only kada kažeš WC3? I da primetio sam na društvernim mrežama priču o teme. Dobar potez.

Pa Warcraft 3 je sad rebrendovan kao Warcraft 3 Reforged, ali se igra sa Classic graphics a ne sa onim nakazama.
Imaš Classic graphics (nedirnut WC3), Classic graphics HD (Warcraft 3 sa novim teksturama) i Reforged graphics (nakaze).
Ne bi me čudilo da Grubby uskoro najavi novi turnir jer su ova dva prevazišla sva očekivanja.

Jedna od najludjih novih RTS igara je ušla u Early Access na Steam-u i ima i multiplayer.

Samo da se zna da je Dawn of War IV samo jedna od mnogih nadolazećih RTS igara. Takođe, recite mi da li vam se svidja ideja BLAST FROM THE PAST segmenta u ovakvim videima:

Vrh Dno