Meni je punokrvni Pentium 2 (stock 300MHz) radio na 450MHz. Podigao sam bio FSB sa 66 na 100MHz i radio je bez podizanja napona (ne secam se da li je i bilo te opcije). Jedino sam morao da drzim kuciste otvoreno kako bi drzao temperaturu u prihvatljivim granicama. Tada sam ga OC zbog igranja KOTOR-a. Kad sam ga podigao na 450MHz, igra je bukvalno poletela!
uff, koliko predrasuda u vezi AMD-a....
prvo, zasto bi skidao hladnjak?
moj prvi komp je bio na 466mhz u 2000-toj kupljen. stock.. Ja sam mislio da je to pentium 2 ali sad kad vidim da je tebi pentium 2 na 233, pitam se dali je moj bio dvojka..
U pitanju je procesor Pentijum 2 na 300 Mhz. Magistrala i frekfenca se biraju pomocu prekidaca na ploci a ovo su opcije koje imam na raspolaganju:
333/66 Mhz
350/100 Mhz
400/100 Mhz
450/100 Mhz
zbog cega sam i pitao da li ima otkljucani mnozilac. Znam da su mnogi terali celeron 300 na 450 Mhz ali nisam siguran koliko je pametno to raditi sa mojim procesorom iako je u pitanju Intel procesor koji se manje greje od AMD-ovih tako da me zanima i da li je zastita od pregrevanja na mom procesoru podjednako dobra kao i zastita na Pentijumima 3 i 4 ili je losa poput zastita na AMD-ovim procesorima koji su 😡 kada su im skinuli hladnjak.
Jap 😀 S' tim da je celeron 300A bio bog i batina sto se tice OC-a 😀
Nije trebalo bolje hladjenje,jer se nije dizao naponNe mogu da se setim da li su svi 333/366 isli na 100 MHz magistralu, ili samo bolji primerci? 300A je svaki isao na @450 MHz (naravno uz bolje hladjenje).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari