Šta je novo?

Pentium 2

Super hik

Cenjen
Učlanjen(a)
06.10.2010
Poena
169
Gde bi da kloknem Pentim 2 procesor na 300 Mhz pa me zanima da li je doticni otkljucan.

Sta je Pentim 2? 🙂

Intel P2 u Slot1 podnozju je otkljucan samo u verziji od 233MHz, svi brzi imaju zakljucan mnozilac i overklok je moguc samo podizanjem magistrale.

Moze naravno.
Uzmes lepo kombrljiva klesta kojim ces pridrzavati slot jednom rukom a drugom lepo spiconglicom pomeris jumpere u obliku prekidaca na gore. Mislim da su to 1 i 3...

edit: ne obracaj paznju na kutiju, covek te malo podhebava i pravi se da ne zna sta to znaci. Znamo svi da si hteo da napises da imas pentijum 2 u kompijuteru....

Poslednja izmena:
Meni je punokrvni Pentium 2 (stock 300MHz) radio na 450MHz. Podigao sam bio FSB sa 66 na 100MHz i radio je bez podizanja napona (ne secam se da li je i bilo te opcije). Jedino sam morao da drzim kuciste otvoreno kako bi drzao temperaturu u prihvatljivim granicama. Tada sam ga OC zbog igranja KOTOR-a. Kad sam ga podigao na 450MHz, igra je bukvalno poletela!

Poslednja izmena:
jos cuvam(imam negde) primerak p2 na 400 mhz koji opusteno radi na 133 fsb,tj na 533 mhz.

Meni je punokrvni Pentium 2 (stock 300MHz) radio na 450MHz. Podigao sam bio FSB sa 66 na 100MHz i radio je bez podizanja napona (ne secam se da li je i bilo te opcije). Jedino sam morao da drzim kuciste otvoreno kako bi drzao temperaturu u prihvatljivim granicama. Tada sam ga OC zbog igranja KOTOR-a. Kad sam ga podigao na 450MHz, igra je bukvalno poletela!

U pitanju je procesor Pentijum 2 na 300 Mhz. Magistrala i frekfenca se biraju pomocu prekidaca na ploci a ovo su opcije koje imam na raspolaganju:

333/66 Mhz
350/100 Mhz
400/100 Mhz
450/100 Mhz

zbog cega sam i pitao da li ima otkljucani mnozilac. Znam da su mnogi terali celeron 300 na 450 Mhz ali nisam siguran koliko je pametno to raditi sa mojim procesorom iako je u pitanju Intel procesor koji se manje greje od AMD-ovih tako da me zanima i da li je zastita od pregrevanja na mom procesoru podjednako dobra kao i zastita na Pentijumima 3 i 4 ili je losa poput zastita na AMD-ovim procesorima koji su 😡 kada su im skinuli hladnjak.

Poslednja izmena:
uff, koliko predrasuda u vezi AMD-a....
prvo, zasto bi skidao hladnjak?
drugo, overklokuj sa 450/100 jumperom i prati temperaturu u radu. Pusti prime95, ako se ne zablokira za 15-20 minuta verovatno ni nece.

moj prvi komp je bio na 466mhz u 2000-toj kupljen. stock.. Ja sam mislio da je to pentium 2 ali sad kad vidim da je tebi pentium 2 na 233, pitam se dali je moj bio dvojka..

moj prvi komp je bio na 466mhz u 2000-toj kupljen. stock.. Ja sam mislio da je to pentium 2 ali sad kad vidim da je tebi pentium 2 na 233, pitam se dali je moj bio dvojka..

Najverovatnije je bio Celeron jer je najbrzi Pentium 2 koliko se ja secam radio na 450 Mhz. Pentium 2 i Celeroni su se razlikovali u kolicini keša i brzini magistrale pošto su svi Pentiumi 2 brzi od 300 mhz imali FSB od 100 Mhz za razliku od Celerona koji su i dalje koristili staru magistralu od 66 Mhz.

Poslednja izmena:
Jap 😀 S' tim da je celeron 300A bio bog i batina sto se tice OC-a 😀

U pitanju je procesor Pentijum 2 na 300 Mhz. Magistrala i frekfenca se biraju pomocu prekidaca na ploci a ovo su opcije koje imam na raspolaganju:

333/66 Mhz
350/100 Mhz
400/100 Mhz
450/100 Mhz

zbog cega sam i pitao da li ima otkljucani mnozilac. Znam da su mnogi terali celeron 300 na 450 Mhz ali nisam siguran koliko je pametno to raditi sa mojim procesorom iako je u pitanju Intel procesor koji se manje greje od AMD-ovih tako da me zanima i da li je zastita od pregrevanja na mom procesoru podjednako dobra kao i zastita na Pentijumima 3 i 4 ili je losa poput zastita na AMD-ovim procesorima koji su 😡 kada su im skinuli hladnjak.

Vec sam odgovorio na ovo pitanje, mnozilac je zakljucan kod svih slot 1 procesora osim kod P2 233MHz, overklokovanje je moguce samo podizanjem magistrale, naravno moguce je podesiti jupere na vecu vrednost mnozioca ili promeniti opciju u biosu za mnozilac (u zavisnosti od ploce) samo sto ta promena neci imati efekta 🙁

Ne mogu da se setim da li su svi 333/366 isli na 100 MHz magistralu, ili samo bolji primerci? 300A je svaki isao na @450 MHz (naravno uz bolje hladjenje).

Ne mogu da se setim da li su svi 333/366 isli na 100 MHz magistralu, ili samo bolji primerci? 300A je svaki isao na @450 MHz (naravno uz bolje hladjenje).
Nije trebalo bolje hladjenje,jer se nije dizao napon
333/366 lutrija
naleteo sam na brand neki p2@400 pre 10ak god koji je radio na 533,tj 133fsb bez dizanja napona.
sad sam u potrazi za njim po podrumima i tavanima.imam nekakvu plocu za zx cipsetom,pa cu postovati rezultate kad ga nadjem

Poslednja izmena:
Nadjoh...🙂 i jos par njih....celeron@333,p2@400,p3@450
Dole je tabela kojom nisam dokazao nista!
Celeron je kloknut 50%,toliki je i dobitak u Q2,P2 33%,P3 12%.
Stavio sam win98,mada ni xp ne bi bio problem.Sad cu da instaliram GRIM FANDANGO!
Sto sam uopste gubio vreme oko ovog....:crash:

Prilozi

Nazad
Vrh Dno