Šta je novo?

Peltier?

• Začetnik teme Začetnik teme djsp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djsp

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2002
Poena
650
Neko je pomenuo peltier efekat hladjenja,gde mogu da se kupe ploce?SAVETI......

Vrlo efikasno i vrlo skupo. Pločica koja je mogla da ohladi tvoj procesor na "temperaturu mržnjenja" prije godinu dana koštala je oko 200$.
Pozdrav.

NAPOKON I TO NEKO DA NAPRAVI.Fantastican izum i svarno me cudi kako do sada vec nije postao standard za coolere za pc.

Mx je napisao(la):
NAPOKON I TO NEKO DA NAPRAVI.Fantastican izum i svarno me cudi kako do sada vec nije postao standard za coolere za pc.

Pa bice da je zbog cene... Vide li ti onaj post iznad tvog... onaj sa cenom tog cuda?
Inace, gledajuci po stranim forumima i specifikacijama kompova njihovih clanova, to je veoma standardno resenje...

Mislim da cena nije vise tolika, nekidan sam nesto gledao po Conradovom katalogu i video sam Peltiere za dosta manje para od navedene sume....

Ako nekoga interesuje Peltieov element, imam jedan na prodaju za 60 DM.

Gedza je napisao(la):
Ako nekoga interesuje Peltieov element, imam jedan na prodaju za 60 DM.

A koliko sa ugradnjom toga... Ja licno ne znam ni kako izgleda, a kamoli da ga sam namestim...

radus je napisao(la):
Mislim da cena nije vise tolika, nekidan sam nesto gledao po Conradovom katalogu i video sam Peltiere za dosta manje para od navedene sume....

Conrad... to nesto kao domaca firma? Neki link ili tako nesto...

Conrad je nemacka firma koja se bavi prodajom raznih tehnickih stvari. www.conrad.com Cini mi se da je peltieov element tamo kostao oko 70 dem.Inace on se koristi i u malim friziderima za kampovanje koji ili imaju i akumulator ili se utaknu u mesto za upaljac u kolima.Verovatno su skuplji ovi za pc jer je neko dodao samo drzace za plocu i prodaje ih kao coolere za pc.Inace to moze da se napravi,pa sto da vas deru.Pozdrav

Jeftije resenje!, stavish kucite u frizider, a monitor misa i tastaturu pored frizidera rezultat hladan procesor,HDD,napajanje, a hrana i pice na dohvat ruke 😀 😉 (D)

MikiBig je napisao(la):
Jeftije resenje!, stavish kucite u frizider, a monitor misa i tastaturu pored frizidera rezultat hladan procesor,HDD,napajanje, a hrana i pice na dohvat ruke 😀 😉 (D)

Jesi li ti to proverio u praksi? 😀

Nisam😀 Ali kad vidim da chovek trazi savet kojom bojom da oboji misha, a da se ne skida, onda mi se ovaj moj predlog chini logicha, inache moj cel. 850@1133, 8,5x133 i onaj stariji cooler chinimi se da je FKP 32 ili tako nesto kupio sam ga pre skoro 2 god. ne prlazi i po najvecoj vrucini (a vrucina je kakva vac biva u potkrovljima) 40 c , 37-38.
Pozdrav(D)

MikiBig je napisao(la):
Nisam😀 Ali kad vidim da chovek trazi savet kojom bojom da oboji misha, a da se ne skida, onda mi se ovaj moj predlog chini logicha, inache moj cel. 850@1133, 8,5x133 i onaj stariji cooler chinimi se da je FKP 32 ili tako nesto kupio sam ga pre skoro 2 god. ne prlazi i po najvecoj vrucini (a vrucina je kakva vac biva u potkrovljima) 40 c , 37-38.
Pozdrav(D)

Blago tebi sa tako dobrim procesorom, znaci leti mozes jos i da se rashladis pored njega. 😛

Nego sta!Nisam hteo da choveku koji je trazio preporuku za klimu (nedavno naforumu) preporuchiti celerona, da chovek ne bi pomislio da zimi nece moci da zagreje sobu, ako bude koristio computer!😉 😀 😉

Nazad
Vrh Dno