Šta je novo?

Pelet vs Struja, Grejanje na?

Grejaće bolje nego na -1 C i 90%+ rvv

Blage zime i toplotne pumpe sada završavaju posao, ali da se ponovi zima iz 2017 ili 18-e videćemo kako će one grejati na -20 noću i -5 danju.
Kvalitetne TP ce grejati bez problema, razlika je samo sto ce biti potrosnja veca, alii tada ce biti neznatno boilja nego kod elektricnog kotla. Ko je pravilno proracunao gubitke, ne treba da se boji da TP nece raditi kako treba.

Gde je to bilo -20C 2017 i 2018? U Srbiji je je 2012. u februaru bilo -23C.

u pozegi januar 2017. -14 u 11h bilo. taj januar je ovde bio sa par noci po -20 i nize... secam se par dana da nije isla temp preko -10 preko dana...

Sećam se te zime, stariji sin bio beba od par meseci... 23m3 cera, hrasta i graba je otišlo te zime da bi grejanje radilo celi dan u staroj kući i jedva da je bilo 22c.
Ovaj mlađi se rodio u novoj kući uz Amber, pojma nema kako je ispod tih 22c. 😁

Kod mene to nije bilo, sezona sa 4 klime bila 200e.

Gde je to bilo -20C 2017 i 2018? U Srbiji je je 2012. u februaru bilo -23C.
U Septembru 2011-te sam kupio LT. Sećam se da je trudna žena pretila da će da me ostavi "jer sam budala. Ko se još normalan greje na klimu?". Te zime sam izmerio ravno -20°C u dvorištu, u toku noći. Srećom po mene Fujitsu LT ne zna za vremensku prognozu, bije ko sveti Ilija, duva ko trofazni kalorifer.

Januar - februar 2017 u Somboru temperatura dvadeset dana konstantno je bila od -15 do -20 (22) i preko dana i preko noći. Veliki bački kanal je bio zamrznut toliko da smo hodali po njemu, a na Dunavu su bile veeelike sante leda. Jedan moj drug je bio zaleđen na brodu tada u Beču 25 dana (mornar je inače bio). Ta zima je jako hladna bila.

Realno, zimski prosek za Beograd je +4°C. A za desetak godina imaćemo Mediteransku klimu. Od nekadašnjih -18°C sada se grejanje projektuje za -13°C, za Beograd.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, moze samo jedno kratko pitanje:

Kakvo vam je misljenje o ekopan dm kotlovima, da li vrede ili ne?

Vrh Dno