Šta je novo?

Peh - canon A620

seac sub

Slavan
Učlanjen(a)
20.08.2006
Poena
301
nista bitno samo da se pozalim,
Problem s aparatom pre nego sto sam ga kupio

u subotu idem na more
resih da kupim digitalac - inace resavam vec godinu dana
zapalim iz NI za BG da kupim digitalac - canon a620
kad ono - zalihe rasprodate - zovem jednu, drugu, trecu radnju - ma nigde

sta sad da radim
za manje od nedelju dana palim na more i ponovo po svemu sudeci nista od fotki
LJUDI POMAGAJTE GDE DA NADJEM CANON A620 IMAM JOS SAMO PAR DANA

Kako nema mali senzor, ima 1/1.8". To je 1,4cm u dijagonali. Fuji isto ima mali senzor, oko 1cm (1/2.5"), zato i mogu da prave ultrazoom aparate tih dimenzija. U principu, sve je to jako blizu - lenjir u ruke i nacrtaj na papiru ako ne veruješ. To su sve mali senzori. U principu razlog više da A620 ima mnogo bolje fotografije nego što ima, ali to, na žalost, nije slučaj.

DSLR imaju senzor punog, ili nešto manji od punog formata - ispravite me ako grešim. To je poprilično veće od 1cm. Zato su im 300mm stakla onolika, a ne da bi impresionirali ženski svet. ;)

@driver: manji, 7.1mpix (iako ne znaci skoro nista), rotirajuci display i mislim da je brzi zbog digic II.

@nidza: s5600 ima vishe shuma. A620 ima bash malo na ISO50 (vidi se sa slike koju si okacio), ne znam sta hocehs manje.

Sto se tice ISO400 jako je sumast, mrzi me da sada trazim sliku, uslikacu posle nesto sa ISO 400 pa cu da okacim, sada sam u zurbi.

Ok DSLR-i al danas svaki drugi fotoaparat koji nije dslr ima 1/2.5 senzor zato mi je cudno sto je 1/1.8 mali, fuji f ima 1/1.7 al to je to samo nestandardna velicina.

Pa ochigledno da velichina senzora nema velike veze, vec ko ga je pravio. Senzori na skoro svakom aparatu su Sonijevi, pa zato ne postoji aparat koji ima prihvatljivog shuma na ISO400, dok Fuji F30 sa 1/1.7 ima manje shuma na ISO1600 nego vecina na ISO400 sa slichnim senzorom. Poshto je senzor iz S5600 iste generacije, samo manji, i on ima bar duplo manje shuma od svih ostalih pa je automatski upotrebljiviji aparat.

DSC_00133.jpg

I ima view finder (poznatiji kao: rupica). :D

Ozbiljno: lep je i A620, ali ne na ovoj slici. A sto se tice s5600, sve je ok, nije veliki on (na ovoj slici), ali ima veliku "pisu" koja se ne uvlaci unutra :(. A620 ide u istu torbicu kao i A530 (npr.) a s5600 je malo veci fatty :(

Doktorirasmo to. A620 ne moze da stane ni u kakav dzep, osim mozda onaj od fotografskog prsluka :), ali tu staje i S5600. Znachi, mora se nositi torbica za oba, a fujijeva je veca mozda 30% shto je u realnosti nishta. Kada sam video 10D sa boosterom posle S5500, delovalo mi je kao da sam bukvalno uhvatio crni (Dell :)) monitor u ruke, a sada mi je sve ispod toga prcvoljak :)

Poslednja izmena:
Razlika u duzini fotoaparata je ~6cm, pitaj neku devojku dal joj je isto u realnosti 15 ili 21? :d :D :p

Kako ti padnu samo takve stvari na pamet..... Sta radish ti po ceo dan? :D

Ne znam, ja bih voleo da imam s5600 ali taj rotirajuci display koristim uvek i jako je dobra stvar, a i zgodnije je nostiti a620 nego s5600 (to sigurno). Jeste da je bolji, ali i nije toliko. Ja od prednosti gledam samo ISO 1600! (a to je dosta velika prednost) jer sto se tice zoom-a, imam slike koje su sa digitalnim do kraja i bash su super. Zgodnije je raditi crop na a620 nego na s5600 pa ono.... ja i ne placem toliko zbog zuma (ali zbog ISO 1600 da :)).

ISO1600 na S5600 služi za ukras.

Isto kao ISO400 na tvom Canonu.

Šteta što S5600 nema pokretljiv displej, inače ova tema ne bi postojala.

Kada se uporedi iso sa S5600 i A620, Fuji kao da ima IS, koji da postoji zvanichno, bio bi neverovatna prednost fujija :D Ali ne vredi kad ste vune :)

Lepe fotke... Ko je rekao da Canon ne može po noći?

Nije to nikakav argument za (ne)kupovinu nekog aparata. Svaki aparat može da napravi noćnu fotku - ne mora čak ni manuelne komande da ima.

Nije potrebna ni neka posebna tehnika - samo stalak. ;)

:d :d

Da znaš da u svakoj šali ima pomalo i istine... Nismo daleko od toga, Samsung D900 pravi fenomenalne slike, nema optički zum, ali ima pravi pravcati autofokus, 3.2mpix, neki kilav ISO opseg, ali ipak ga ima...

Ti se zezaš, a i sam znaš da smo na korak od toga da mobove počnemo da šrafimo na stalke. :D

Vrh Dno