Nisam citao sve pazljivo el vidim da kucate raznorazne stvari ali evo da kazem i ja sta imam da kazem... >>>>>
Upravo danas sam se vratio sa mora sa A620 (inace slikao sam oko 1300 slika u full rezoluciji, superfine). Znaci bilo je trenutka kada sam pozeleo da imam s5600 i bilo je trenutka kada mi je bilo drago sto imam A620.
Jedan imam rotirajuci display (sto je ultra mega giga koristno), a drugi ima EFV. Ne znam sta je bolje..... i jedno i drugo

. Rotirajuci display je nesto mega dobro (kada sam uzeo slikao malo sa drugim digitalcem od drugarice nisam mogao da ga smislim bez rotirajuceg display-a), sa druge strane EFV je izuzetno dobra stvar jer kada sam slikao prtice sa A620 morao sam da slikam sa tom rupicom (tzv. view finder) koja je neprecizna a display je tu bio neupotrebljiv. Tako da.... i tu i tamo.....
-EFV vs Rotirajuci display: ufff, ne znam.... tesko je izabrati samo jedno. Stvarno ne znam...
-----------------------------------
Idemo dalje. A620 ima stvarno EXTRA JAK BLIC (i kontrolu jacine) a ISO400 dok S5600 ima ISO1600 a ne tako jak blic. Isto tako, bilo je trenutaka kada sam plakao za s5600 a bilo je trenutaka kada me je A620 jako dobro sluzio. Evo primer. Slikao sam nocu (oko 23h) terasu (na drugom spatu) od dole. Znaci ja sam "bojao" i odmah stavio 1/25 - F2.8 - ISO400 - Blic do kraja (slikano iz ruke); Kada sam odvalio slika je bila ULTRA SVETLA (blic je stvarno mega jak). Onda sam lepo smanjio ISO i lepo sam nastelovao da slika izgleda lepo. Tu bi se i S5600 snashao (malo teze, ali snashao bi se jer ima ISO1600, ali smatram da nikako bolje od A620)
Sa druge strane bili smo da vidimo neke ribe i neke zmije u akvarijumima. Tamo sam mogao bukvalno da ga "duvam" (sa oprostenjem) sa A620. Blic nisam mogao da koristim jer je bilo staklo, ISO 400 je sumast i nije me bash mnogo izvukao, slikao sam sa 1/10 (jedva sam drzao mirne ruke) itd.... jedva sam uspeo nesto da uslikam ali nista nije licilo na dobru sliku. Tu bi me S5600 mnogo bolje izvukao.
-Ovde bih pre izabrao S5600 nego A620, definitivno!
---------------------------------------
Uvece sam nosio A620 u diskoteci (bila je na otvorenom) i tamo mogu reci da sam se proveo FENOMENALNO sa A620. Brz i dosta dobar fokus (pod tim uslovima), extra jak blic, rotirajuci display (sto je glavna stvar ovde), manji digitalac (staje u maloj torbici sa kojom sam opusteno mogao da igram) ... itd... Slikao sam i neke slike sa tim aparatom od drugarice (bez rotirajuceg display-a) i nista nisam mogao da ubodem kako treba (ne mogu ni da slikam od gore, nista...) uzas

. Posle takodje treba naglasiti da S5600 nije bash tako zgodan za diskoteku kao i A620.
Ovde bih izabrao definitivno: A620.
------------------------------------------
Idemo dalje. S5600 ima takodje 10x opticki zoom, sto je jako fino kada se ide na more & stuff. (jeste da ja nisam imao prilike nesto da koristim na mom A620, ali ono... 10x zoom nije nikako za bacanje). Sa druge strane, posto je A620 od 7.1mpix mogu opusteno da bacim i malo digitalnog (pa ako zatreba josh malo crop na kompu), nije velika frka mogu da izvucem dosta zuma iz njega a da slika bude jako lepa.
S5600 je malo veci a ima 10x, mada i kod A620 moze dosta lepo da se zumira. Ovde izbor pada na S5600 mada ono..
--------------------------------
Dalje. Baterije. Ne znam kakve su na S5600 (po review-ovima kazu da drze jako mnogo kao na a620), ali ja sam se ODUSEVIO koliko su mi trajale baterije. Dva puta sam punio aparat (i naravno krenuo sa njim sa punim baterijama) i spucao kao sto sam napisao oko 1300 slika (koje sam sacuvao, a ima i dosta koje sam brisao, tako da cifra je veca od 1300) od kojih mnogo njih sa blicem i racunajuci gledanje slika itd.... Stvarno nemam reci, po pitanju baterija ovo je cista desetka!
Na kraju krajeva ako bih npr. trebao sada da kupim digitalac (posle ovog iskustva) stvarno ne znam da li a620 ili s5600. Sada sam na josh vecim mukama (kada sam se igrao sa oba digitalca) nego pre kada ih nisam poznavao u praksi. Mozda bih se eventualno odlucio za s5600 jer sam se vec upotpunosti upoznao sa A620 (jer ga imam) pa bih zato "za promenu" da se igram malo vishe sa S5600. Ali ono.... stvarno je tezak izbor. Nekome ce bolje doci S5600 a nekome A620 (to definitivno!). Plus sto je A620 jeftiniji (i aparat i kartica). Evo ja imam karticu od 1gb (i verujte mi, bilo mi je malo.... narezao sam tamo u nekom Net Cafe-u cetiri CD-a i josh moja puna kartica i josh 512mb sto sam imao sa sobom "kao rezervu", ukupno je oko 3.5GB, mozete misliti koliko sam fotkao. Tako da.... ako bih kupio S5600 morao bih naravno i 1gb karticu koja je jako skupa pa bi me cela varijanta sa S5600 izasla dosta skuplja.
Tako da.... Ni ja sam bih znao koji bih uzeo ako bih trebao da kupim sada digitalac i ne znam sta da ti kazem. Procitaj ceo moj post i odluci se za nesto. Inace sto se tice slika, kvaliteta, boja, brzine aparata, focusa, trajanje baterije.... To me stvarno odusevilo (za 200 i kusur evra, ne moze bolje, definitivno!).
POz i nadam se da cesh kupiti ono sto ti najbolje lezi.