S5600 nema kontrolu jacine blica i kazu da je slab. Tako kada se gleda sa strane uopste ne deluje nista specialno, ali imao sam dosta slucajeva kada sam se "bojao" i stavio sam blic na maksimum, sve nabudzio do kraja i ono slika je bila bukvalno BELA. Znaci blic ODVALJUJE. (ja bih mogao da slikam krstenje sa a620 a da lici na nesto). Dobio sam bolje rezultate nego sto sam ocekivao sa blicem.
Evo bash gledam slike i mogu reci da bash i nisu "u tunelu". Neke da, a neke ne (zavisi sta je bilo u pozadini). Uglavnom kako mozesh kada slikash nocu sa blicem na ISO 800 (jer je ISO1600 presumast na s5600) da dobijesh lepo osvetljenu pozadinu?
Sto si rekao da ce takve slike "u tunelu" napraviti bilo koji aparat. To je tacno, ali ne takve kako su na A620. Sto se tice fokus problema na A620, imao sam ih, ali ne mnogo, jer sam odmah refokusirao i mogu reci da mi je bash malo slika isplalo out-of-focus.
Fuji ne znam kako se snalazi u diskoteci (jer nikada nisam bio tamo sa njim) ali ja mislim da je za diskoteku bolji A620. Em manji aparat (zgodniji za rukovanje u diskoteci), em rotirajuci display (kada dignesh ruke u vis i slikash od gore, bar da vidish kadar a ne da radish odokativno i sve da bude promasheno), em jak blic, mala torbica (sa kojom mogu da "dance-ujem" dok mi okacena za vratom).... itd... Uglavno u diskoteci bih pre isao sa A620.
Uglavnom da imam F30 ne bih kukao ni za sta. Em ga hvale za jak blic, em ima EXTRA ISO vrednosti, em moze da stane u dzep..... definitivno THE BEST! Jedina mana je sto ima 3x opticki, ali to je ultra compact clasa, ne mozesh i da prdnesh i da stisnesh (sa oprostenjem).
Tako da u borbi A620 vs S5600 ja bih jeo samo hleb mesec dana i ustekao pare za F30
😀. Inace kao sto sam rekao sada mi se vishe uzima S5600 nego A620 (jer njega vec imam pa ono... sa s5600 nisam se igrao toliko kao sa A620).
Takodje ne treba zaboraviti na bolji macro mode na A620 (ako nekome to treba). Jeste da to za 1cm je reklama ali na koji cm vishe i nije tako loshe (bolje u svakom slucaju nego na s5600). Evo jedan primer na brzaka: (mali crop slike, tako na brzaka, ne valja crop ali ovo je samo radi primera pa nisam hteo da mu "secem" krila.

Ovo sam prvo nashao pa sam bacio, inace imam neke dobre macro slike sa plaze, kasnije cu da okacim u topiku sa slikama digitalca.
To je bilo to od mene, ali treba uzeti u obzir i cenu jer kada se sve sabere i oduzme S5600 ispadne jedno 50 evra skuplji pa me je to malo tesilo i zato sam uzeo A620, inace da im je ista cena sigurno bih uzeo S5600. 10x opticki, ISO1600, EFV, Manualni modovi, dugo drze baterije, aparat bash je odlican.