Šta je novo?

PDA Thread

dexx

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
620
Znači, šta i da li posedujete od ovih gadgeta, čemu vam najviše služi, i možda neka lista nezaobilaznog software-a (+ neke dobre igre).

Ovaj pool se 'sasvim slučajno' potrefio sa mojom nabavkom Asusa A730W :d . Mogu reći da sam za sada prilično zadovoljan, a na putu pune sreće stoji - slaba baterija, malo fušerski napravljen poklopac baterije (zna da krcka) i tvrdoglavo odbijanje Asusa da izda upgrade na WM05.

Što se tiče baterije, tu je i Asus uvideo *****, tako da sad uz standardni paket koji podrazumeva dve 1100mAh baterije, dolazi i jedna 1800mAh baterija ali takođe i novi poklopac za dotičnu bateriju koji 'podebljava' A730W.

I još nešto, ne znam ako još neko ima dotični model, da li je primetio da baterija nakon što dođe na 5% kapaciteta (oko 1-1,5 h), radi još nekih 45 minuta? Loša kalibracija?

HP iPaq rx3715. Prezadovoljan. Najslabiji deo je kamera -- na dobrom svetlu slike su odlične, ali čim se malo smrači, crnac u tunelu..

fujitsu siemens loox 420
uglavnom kao media player i podsetnik (slab sam ja bizmismen) ;)
nasao dobru ponudu za polovan kad sam ga kupovao, bio malo veca investicija od kvalitetnog mp3 plejera...

iPAQ 2750

Takodje ipaq 2750

offtopic:
Jel neko mozda povezao pc sa ipaq-om preko wireless-a?
(procitao sam nekoliko helpova na netu i nisam uspeo)

Napiši gde zapneš, ja se povezujem preko wirless rutera, ali ni ad-hoc nije problem (probano).

Nemam ruter vec samo wifi karticu,jel bi mogao da mi napises neka osnovna podesavanja za ad-hoc?(moze i na pm)

Jel probao neko TomTom East-Europe mapu?

Poslednja izmena:
Aktuelna masina mi je Toshiba e750 (ppc), a pre toga Palm m500. Da budem iskren, prvom prilikom se vracam na neki snazniji Palm. PPC je stvarno super stvar, ima gomila softvera medjutim meni su i PPC i Palm sluzi pre i posle svega kao podsetnici. Pocket sistem unosa teksta je meni licno potpuno neupotrebljiv u odnosu na Palm Grafite. Meni je to strasna prepreka i posle 5-6 meseci pokusavanja da se priviknem na PPC i sad konacno i razumem sto svi vlasnici PPCa koje poznajem bockaju po tastaturi.

I skoro svi ozbiljniji programi za navigaciju imaju softver koji radi paralelno na Palm/Pocket platformama tako da cim se otvori neki povoljan Palm t3/t5/tx prelazim i ne osvrcem se :)

imao hx4700 ali prodao, chekam htc hermes :)

Asus A620BT + GPS

Poslednja izmena:
Dell X50v (+originalni WM5 upgrade)
Transcend 80x 1GB SD
Senacase – crna
Brando ultra sharp folijica

Gde si nabavio brando foliju,narucio sa mobile.brando.com.hk ili ima da se nabavi kod nas?

e koliko prodajete taj dodatak za gps,ako neko ima.Ja imam asus a620 koji je masina,sluzi mi za nista cami kuci na polici,a ima i mem karticu od 256mb

nemanjas je napisao(la):
Aktuelna masina mi je Toshiba e750 (ppc), a pre toga Palm m500. Da budem iskren, prvom prilikom se vracam na neki snazniji Palm. PPC je stvarno super stvar, ima gomila softvera medjutim meni su i PPC i Palm sluzi pre i posle svega kao podsetnici. Pocket sistem unosa teksta je meni licno potpuno neupotrebljiv u odnosu na Palm Grafite. Meni je to strasna prepreka i posle 5-6 meseci pokusavanja da se priviknem na PPC i sad konacno i razumem sto svi vlasnici PPCa koje poznajem bockaju po tastaturi.

Hm? Pa zar ti nije block recgnizer na PPC upravo isto ono što i originalni Graffiti na Palmu? Aktuelni palmovi imaju Graffiti 2 koji ni posle 2 godine od prelaska sa Palma IIIx na TungstenE nisam prestao da mrzim.

vasa je napisao(la):
Hm? Pa zar ti nije block recgnizer na PPC upravo isto ono što i originalni Graffiti na Palmu? Aktuelni palmovi imaju Graffiti 2 koji ni posle 2 godine od prelaska sa Palma IIIx na TungstenE nisam prestao da mrzim.
Ma ne samo to, nego na PPC–u postoji InterPen, program koji prepoznaje rukopis sa našim slovima ,)

InterPen

vasa je napisao(la):

Pa block i koristim. Samo sto izgubih silno vreme pokusavajuci da iskoristim transcriber koji bi trebalo da je ppc prednost jelte.

Sony Clie NZ90V + WiFi adapter i nadam se uskoro Garmin GPS koji je upravo izasao za Palm, malko me kopka $250 za njega :D

Stari Sony Clie SJ20. Lepo me služi kao rokovnik. Više mi ne treba.

Koje su vam se flash kartice pokazale najboljima (najbržim) za PPC. Meni sad treba stići 1GB Kingston Elite Pro. Najviše me zanima brzina, pošto će većina programa ići na nju (+mp3 i video).

Tungsten T5...za mene posle T3 koji sam imao, najbolji...Necu skoro da ga menjam...

old man je napisao(la):
Tungsten T5...za mene posle T3 koji sam imao, najbolji...Necu skoro da ga menjam...

Ja sam jedno vreme imao T3 pa me bas zanima koje su razlike izmedju njega i T5? Cene Palmova su ovde astronomske, cekam da mi dodje drugar iz SAD pa cu da kupim LifeDrive za cenu polovnih T5 masina bez garancije...

imao sam Palm m125 - odlicna mashina: brza i sa ogromnom kolicinom softwarea; onda je crko ekran od silnog tipkanja.
sledeci IPAQ 3600 - kupio ga jeftino inache ne bi prelazio na PocketPC - konfuzno, losh software i spor za svakodnevne poslove (dobar za divx :) )
i sad Nokia9500 - nesto najbolje sto sam imao do sad i to iskljucivo zbog integrisanog telefona u PDA :), nachina navigacije i unosa texta (odlicna tastatura). Jedini problem je spor odziv GUI-a (na koji sam se navikao) i relativno malo software-a sto bi trebao da resim prelaskom na novu Nokia-u E61 ili eventualno Treo, josh cu da vidim, cekam da se pojavi E61...

ipaq 2210 + Altina GPS
Naravno, ovaj gps mi kod nas ne sluzi ni cemu : ((((... Srbija

Dali neko zna kada ce proraditi GPS kod nas...Bilo je reci skoro o tome na TV...?

O2 XDA, Ppc+gsm, gprs...

Pa gps kod nas radi. Ja koristim normalno, dosuse nisam isao po celij srbiji al u Bg radi perfektno.

Meion md41600+gps+tomtom5+eastern_europe_map

A ja imam bedni Palm tungsten E...

Nazad
Vrh Dno