Šta je novo?

PCI grafička za DivX

chorlya

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2002
Poena
604
Treba mi neka PCI grafička sa kojom bi mogao da gledam DivX na ovoj "mašini":
MB: Xcel2000
CPU: Cel 433
RAM: 192

Da li može neko da mi kaže koje grafičke tu provereno mogu da mi završe posao?

Hvala

Voodoo, TNT u PCI varijanti ili neki Rage Pro. Ne uzimaj Rendition nikako! Za tu namenu je katastrofalan, jer nema overlay surface.

Realno najlakse ces da nadjes S3 virge sa 4mb ta kartica ima hardverski overlay tako da filmovi idu bez problema.
MatroxMysticII, Permedia 1&2 takodje izbegavaj...

Moj predlog:
Baci tu plocu, kupi pilo koju P2 plocu sa intel cipsetom LX, EX, BX, ZX... za 5-10E i Rivu TNT, GF256, MX200/400 to kosta isto max 10E veruj mi nece te boleti glava. BxCel nemoze da se poredi sa Intel cipsetom dobices i do 50% bolje performanse a o kompatibilnosti i stabilnosti da i ne govorim.

sasamil je napisao(la):
Realno najlakse ces da nadjes S3 virge sa 4mb ta kartica ima hardverski overlay tako da filmovi idu bez problema.
MatroxMysticII, Permedia 1&2 takodje izbegavaj...

Moj predlog:
Baci tu plocu, kupi pilo koju P2 plocu sa intel cipsetom LX, EX, BX, ZX... za 5-10E i Rivu TNT, GF256, MX200/400 to kosta isto max 10E veruj mi nece te boleti glava. BxCel nemoze da se poredi sa Intel cipsetom dobices i do 50% bolje performanse a o kompatibilnosti i stabilnosti da i ne govorim.
Skroz tacno :).
Voodoo 3 2000 pci je zakon karta za divX u PCI izvedbi. Vlasnik sam jedne al je ne koristim - samo povremeno je zabodem u plocu da se podsetim starih Glide igara.... Bila su to bolja vremena za igranje.

nazalost Voodoo 3 2000 pci se tesko nalazi raritet AGP vec ima dosta to je odlicna kartica za DivX cak je i TV-out daleko bolji od vecine mx400 kartica

Jedino sto DivX-ovi sa Voodoo-om bas i ne izgledaju posebno lepo.

Delija je napisao(la):
Jedino sto DivX-ovi sa Voodoo-om bas i ne izgledaju posebno lepo.
Ovaj... gresis, gresis silno sinak :). DivX filmovi izgledaju ODLICNO. Poenta je samo podesiti osvetljenost (koja je na Voodoo karticama uvek previsoka) i dodati nesto boje pa tada dobijas sliku koja se moze meriti i sa mnogo novijim karticama. 3dfx je pravio previse kvalitetne kartice koje su nazalost tehnicki zaostajale za nVidiom nekih 9 meseci. Zato je i propao.

Hvala svima na savetima
Sad ostaje jos "samo" da iskopam neku od tih kartica ;)

Ja se secam da sam gledao filmove na Celeronu 500 i S3 Virge sa 4mb i nisam bio preterano zadovoljan, a i nesto se ne secam da sam imao overlay.

Najvise bi ti odgovarao neki Matrox Millennium G400 koji definitivno ima najbolju 2D sliku.

Ne postoji G400 PCI

Minja je napisao(la):
Ovaj... gresis, gresis silno sinak :). DivX filmovi izgledaju ODLICNO. Poenta je samo podesiti osvetljenost (koja je na Voodoo karticama uvek previsoka) i dodati nesto boje pa tada dobijas sliku koja se moze meriti i sa mnogo novijim karticama. 3dfx je pravio previse kvalitetne kartice koje su nazalost tehnicki zaostajale za nVidiom nekih 9 meseci. Zato je i propao.

Veruj mi, znam im sve prednosti i mane, imao sam sve od "keca", pa do 4-orke koja je bila kod mene samo nedelju dana (zamenjena je GF256-icom). ;)
5-icu nazalost nisam video na delu.

DivX na GF izgleda osetno bolje nego na V3 i to nikakva podesavanja ne popravljaju. A za to da V3 ima jedan od najboljih TV izlaza se apsolutno slazemo.

poz.

@ Jaksa : Mislim da postoji, ali je pravi raritet. Matrox je sve svoje karte pravio PCI varijanti u minimalnim kolicinama, tako si imao i jednu ogromnu prepisku svi vs Magick o koristi Parhelia-e od 256MB sa PCI slotom :).

@Chorlya : Imam ATi Rage XL PCI, rade svi filmovi besprekorno, ali logicno, nema TV-out-a.

jaksa je napisao(la):
Ne postoji G400 PCI

Mozda sad ne postoji ali u svoje vreme je bila i sam sam je posedovao :d

Poenta je da se bilo koja malo bolja graficka koja moze da reprodukuje divX kako treba nalazi u AGP varijanti, PCI su bile retke i kada su bile aktuelne a sada se jos teze nalaze, tako da se neisplati imati maticnu plocu koja nema AGP ionako je P2 (intel) AGP ploca 10E

chorlya je napisao(la):
Treba mi neka PCI grafička sa kojom bi mogao da gledam DivX na ovoj "mašini":
MB: Xcel2000
CPU: Cel 433
RAM: 192

Da li može neko da mi kaže koje grafičke tu provereno mogu da mi završe posao?

Hvala

Kod moga dobrog druga Xcel2000 nije mogao pustati DivX ni sa
PCI GF2 MX karticom.Menjaj krsh plocu i kupi polovan GF2 jer
jeftinije izadje nego da platis dobru PCI grafiku.....

pozdrav

Ova masina pusta divx (sa ffdshow) ali gubi po koji frejm, tako da malo "secka" kad su neke brze promene (pokreti) na filmu

pozdrav

Izvinjavam se što podižem temu iz "mrtvih" ali mi treba jedan odgovor: Kako da gledam DivX sa S3 Virge DX 4Mb PCI????? Jaaaako secka :( A uz to ne mogu da nadjem driver koji paše na WinXP!!! Treba mi žešća pomoć! Skinuo sam gomilu drivera, ali nijedan ne paše... Uspeo sam da nadjem driver za prokletu ISA muzičku prastaru karticu, a za ovo ne uspevam... bruka... Svaka, ali SVAKA, pomoć je dobrodošla!!! Znači prvo mi treba driver a onda da mi pojasnite kako da namestim DivX da radi...
[Hitno]
Pozdrav

bejah tamo... i ništa :(

dakle za drajver je mozda ponekad najbolje da posetis stranu onog ko je pravio taj uredjaj
u tvom slucaju
http://www.s3graphics.com/en/resources/drivers/legacy/software_archive.jsp
i tamo mozes da zakljucis da su se oni daaaavno odrekli tog cuvenog cipa i da za xp imas jedino drajver koji stize uz xp.
drugi ne pasuju.
a kako ces da nateras da radi...
1. pitanje je koji procesor i koji chipset imas
2. probaj da instaliras ffdshow i neki stari bsplayer, npr. v0.84 ili crystal player pa da selektujes opciju skip frames(u crystal playeru)
3.ne ocekuj da ce sjajno da radi iako bude radilo, narocito filmpovi radjeni xvidom i sa ac3 zvukom

ok, pokušaću... lik koji je imao ovaj komp pre mene mi je rekao da je gledao filmove bez problema, ali ne može da se seti koji softver je koristio za to...
Inače sama ploča je neka hibridna(bar po meni) jer ima podršku i za SDRAM i za EDO a isto tako i za AT napajanje i ATX... čudno :D Procesor je 415Mhz AMD k6, u CPU-Z piše da imam 512Kb L2 što je extra! Trenutno mi stoji 128Mb SDRAMa, i muzička OPL3-SAX(yamaha)...
E sad da stavim Millenium :) Da probam malo za promenu, Win98SE mi dosadio... ME je prilično nestabilan, ali je bar malo drugačiji od 98ice...

tesko da je na k6 procesoru sa tx plocom normalno gledao divx
tako da......
e da, mozda bi pomoglo da nadjes neku ati rage graficku
ali mozda

pavlex je napisao(la):
ok, pokušaću... lik koji je imao ovaj komp pre mene mi je rekao da je gledao filmove bez problema, ali ne može da se seti koji softver je koristio za to...
Inače sama ploča je neka hibridna(bar po meni) jer ima podršku i za SDRAM i za EDO a isto tako i za AT napajanje i ATX... čudno :D Procesor je 415Mhz AMD k6, u CPU-Z piše da imam 512Kb L2 što je extra! Trenutno mi stoji 128Mb SDRAMa, i muzička OPL3-SAX(yamaha)...
E sad da stavim Millenium :) Da probam malo za promenu, Win98SE mi dosadio... ME je prilično nestabilan, ali je bar malo drugačiji od 98ice...
:D
Radio DivX bez problema, samo ne moze da se seti s kojim player-om :d
Nema sanse, narocito noviji filmovi ;)
Mozes da probas sa nekim starijim player-ima koji su manje zahtevni (npr MicroDVD) uz ffdShow, ali ce rezultata biti polovicno uspesan :(
Ne znam kako po tom pitanju stoje noviji player-i jer je tematika odavno prevazidjena, pa se niko nije time bavio u skorije vreme, ali potrazi starije thread-ove u kom se diskutovalo o tome.
Alternativa je da probas iz DOS-a sa QuickView 2.51 Pro i da se malo pomucis da nateras zvucnu da proradi u DOS-u...

Inace, "hibridne" ploce sa podrskom za EDO/SDRAM i/ili AT/ATX nisu uopste bile retke ;)
Procesor tesko da je 415MHz :D, a 512KB i nije bas nesto mnogo extra :S:
Ako namestis taj ME kako treba nije uopste nestabilan i sto rece Filo dobro bi dosao tu jedan Rage, ali je K6 i dalje boljka :(

Poslednja izmena:
jeste 415 mhz al je verovatno do te cifre dosao overklokom, tj podizanjem fsba na 75 ili 83mhz.
a 512kb je zalemljeno na plocu - tako se to tad radilo

Filo je napisao(la):
jeste 415 mhz al je verovatno do te cifre dosao overklokom, tj podizanjem fsba na 75 ili 83mhz.
a 512kb je zalemljeno na plocu - tako se to tad radilo
Naravno da je oc u pitanju :)
Pretpostavljam da je u pitanju K6-2 350/366/400

512kb je L2 kes na ploci jedino K6-2+ i K6-3 imaju integrisan L2 kes u jezgru i mogu da kesiraju vise od 64MB ram memorije.

Sve je to moguće :) Piše u CPU-Z da se 512L2 casha nalaze na motherboard... A što se tiče procesora, ne znam tačno koji je, AMD K6 3D mislim da je pisalo, ne sećam se. Ja nisam ništa overclockovao, verovatno ga je taj od kog sam ga dobio napržio :) Ma svakako ga prodajem danas :D U svakom slučaju, komp baš super radi, Win XP je sasvim lepo išao(ona Stripped to bone version), a Millenium leti :)

Vrh Dno