Šta je novo?

PC zvučnici 2.0 i 2.1 - preporuke i utisci

Dobra ideja.. povežeš centralni na izlaz za sub.
Ako ništa, bićeš prvi sa takvim sistemom.

ima KEF sto znam da ima najmanji lag

Da, dakle da. Slušao Kef 2.1 sistem sa ovim subwoofer-om.
Brutalno zvuči, ali skoro 1500 evrića samo za woofer i na to treba dodati bar 2 satelita… Hmmm, recimo opet neki Kef, recimo LS50 (da se slaže po dizajnu i boji:)) da ništa ne skrnavimo… opuštenih 4 somića za PC 2.1 zvučnike. Naravno da ih ne bi uvredio, treba dodati i jedan DAC, recimo RME Adi-2 i lagano stigosmo do 5000. Cena prava sitnica.
I tata bi sine :p

Poslednja izmena:
Retko beskoristan video. Aplauz.

Da, dakle da. Slušao Kef 2.1 sistem sa ovim subwoofer-om.
Brutalno zvuči, ali skoro 1500 evrića samo za woofer i na to treba dodati bar 2 satelita… Hmmm, recimo opet neki Kef, recimo LS50 (da se slaže po dizajnu i boji:)) da ništa ne skrnavimo… opuštenih 4 somića za PC 2.1 zvučnike. Naravno da ih ne bi uvredio, treba dodati i jedan DAC, recimo RME Adi-2 i lagano stigosmo do 5000. Cena prava sitnica.
I tata bi sine :p
i resis sound sistem za ceo svoj zivot i deci ostavis u nasledstvo :)

Imam problem sa Microlab 2.1 zvunicima. Regulator za bass ne radi, tj radi ali samo kad ga pojacam do kraja pa onda smanjim, a ni tad ne mogu bas da adjustujem kako zelim, nego moram da ga smanjim skorz, pa onda po malo da ga pojacavam i kada ga pojacam iznad 1/6 ode na max. Tako je svaki put, grmi mi cela gajba. :D

Zvucnici nisu u garanciji pa me znaima gde bih mogao da ih odnesem da se sredi to?

Da li neko u stanu ima subwoofer i da li se komšije žale da im se trese stan? Npr subwoofer na Microlab FC330.

To moze da zavisii od gradnje zgrade... eno u temi o masinama za susenje pise covek kako se komsija zali na tup tup zvuk od susare iako on u svom stanu skoro ne cuje nista i nejmu ne smeta ali kod komsije bas bruji.
Ako se komsija(e) zale upali pa prosetaj do njih i porveri i sam da li zaista se cuje i koliko...

Kod mene se komsija budi i razbudjuje nekom tehno skvik bum bum rep domacom "muzikom", on 2 sprata iznad mene i cuje se kroz venitlaciju iz kupatila, kad izadjem van kupatila i zatovorim vrata ne cujem ga, tako da sve je moguce...

Ima veze i sa sub bass frekvencijama. Pošto je velika talasna dužina tih frekvencija, koliko se sećam između 3 i 10 metara, kad si dalje od subwoofera jasnije ga čuješ nego kad si mu blizu. Tako da ovaj što je blizu ne registruje sub, pošto ga zvuk preskače, i pojačava jačinu zvuka, a komšiji u drugom stanu smeta i iritira ga.

Mada mislim da je sub od FC 330 premali da bi izazvao takav efekat, ali neki veći sub sigurno može to da izazove. To je jedan od razloga zašto sub nema puno smisla u malim prostorijama.

ukoliko ga pozicioniraš na "pravo mesto", zvuk može da varira od "optimalnog bas odziva" sve do "stojećeg talasa", koji je veoma neprijatno iskustvo.

Zato je pozicioniranje sabvufera veoma ozbiljan poso, i ne treba mu prići olako.

Teoretski, moguće je njime čak i srušiti zgradu, ali o svemu tome proučite eksperimente Nikole Tesle sa rezonatorima.

Molim za pomoć, kupio sam Microlab FC530U i izgleda da ne umem da ih povežem na PC, nema zvuka. 🤦‍♂️

1643408918943.jpg

Gornji kablovi na drugom kraju imaju 3.5mm zeleni jack koji guram u L-OUT na ploči, i kada windows prepozna zvučnike izaberem Front speaker out, znači isto kao na starim 2.0.
Ovakav setup radi kada povežem zvučnike na telefon, a ne radi na računarima i laptopu.

Da li sam pogrešno povezao ili mi fali neki kabal?

Sve pogrešno. Odmori, prespavaj.

Gledam malo neke bookshelf aktivne zvucnike / monitorske..

Ima li nekih iskustava sa Yamaha NX-N500, Canton Smart GLE 3, Focal Shape 40 / 50 / 65, Klipsch the Fives ?

Pitanje za vlasnike edifier 1280 zvucnika. Na koliko izvora preko bluetooth-a mogu da budi povezani? Recimo, zakacim ih na tv. Sta se desava ako hocu da ih zakacim na telefon? I dal se sami povezu na poslednju konekciju?

Sami se povezuju ako je aktivna. Dakle povezao si ih na tv, tv je upaljen, ne vidi ih telefon. Ugasiš tv, vidi ih telefon. Zakačiš se telefonom, ne vidi ih više tv, i tako u krug. Mislim da svi bt zvučnici tako funkcionišu.

Ja sam TV povezao optičkim kablom, android box analognim, a na bt se povezujem telefonom po potrebi.

Ja bi da izbegnem silne daljinske upravljace i kablove, pa mi je plan da ih zakacim preko bt na fire tv a sa njega bi pustao audio, video i koristio njegov daljinski za pojacavanje. Bar mi je to plan.

Problem je što zvučnici imaju svoj daljinac (koji je užasan btw, prvom prilikom ću ga zameniti) i ne možeš pojačavati zvuk na njima nekim drugim daljincem. Jedino da budu na nekoj fiksnoj jačini a da kontrolišeš source, mada nisam ni u to siguran. Znam da kad puštam sa telefona kroz BT, zvuk je bukvalno 1/0, kad smanjim skroz nema ga, čim pojačam na prvi stepen jačine, zvučnici preuzimaju kontrolu i moram na njima da pojačavam/smanjujem.

Imam firestick pa mogu da probam ovu tvoju varijantu ako hoćeš.

Pa može sigurno da se nađe neki kvalitetniji sa learn funkcijom, nisam istraživao ali ovaj me ozbiljno nervira.

Problem je što zvučnici imaju svoj daljinac (koji je užasan btw, prvom prilikom ću ga zameniti) i ne možeš pojačavati zvuk na njima nekim drugim daljincem. Jedino da budu na nekoj fiksnoj jačini a da kontrolišeš source, mada nisam ni u to siguran. Znam da kad puštam sa telefona kroz BT, zvuk je bukvalno 1/0, kad smanjim skroz nema ga, čim pojačam na prvi stepen jačine, zvučnici preuzimaju kontrolu i moram na njima da pojačavam/smanjujem.

Imam firestick pa mogu da probam ovu tvoju varijantu ako hoćeš.
Aj ako možeš. Probaj i da uparis fire tv daljinski sa zvučnicima. Mislim da bi i to trebalo da radi. Hvala

Ako misliš na equipment control, nisam uspeo da se povežem. Probao sam na foru da izaberem soundbar ili reciever, pa izaberem edifier, menjao razne IR profile ali neće, samo na jednom sam dobio neku delimičnu kontrolu ali čak ni rasporwed dugmića ne odgovara. Moguće kad bih išao jedan po jedan uređaj sa liste da bih ubo IR profil, ali to iziskuje mnogo vremena jer je baza ogromna. Ako hoćeš probaj negde da izguglaš to, pa javi ovde ja ću probati. Ovako "peške" teško.

Inače sam uspeo regularno preko bt da povežem fs i zvučnike, to radi naravno, ali onako kako sam i pretpostavio, kontrolišeš jačinu izlaza ka zvučnicima, ne same zvučnike.

Pomoć, da li da uzmem

2.1 Genius SW-G2.1 3000​

Ili

Ubit 1.0 TS25000 ANDERS?​

Cena je ista ali šta mi je bolje? Hvala unapred.

Da li ima nešto bolje od FC330 u tom cenovnom rangu? 8.900 su u Viphouse radnji (online cena).

Au ala su podigli cenu. Pre godinu i po kod tih istih sam ih kupio za 7300 a i to je jaka cena u odnosu na onu kada su se pojavili.

Ako moze mala pomoc oko izbora zvucnika od par hiljada dinara za racunar koje bih koristio u kancelariji.

Ako misliš na equipment control, nisam uspeo da se povežem. Probao sam na foru da izaberem soundbar ili reciever, pa izaberem edifier, menjao razne IR profile ali neće, samo na jednom sam dobio neku delimičnu kontrolu ali čak ni rasporwed dugmića ne odgovara. Moguće kad bih išao jedan po jedan uređaj sa liste da bih ubo IR profil, ali to iziskuje mnogo vremena jer je baza ogromna. Ako hoćeš probaj negde da izguglaš to, pa javi ovde ja ću probati. Ovako "peške" teško.

Inače sam uspeo regularno preko bt da povežem fs i zvučnike, to radi naravno, ali onako kako sam i pretpostavio, kontrolišeš jačinu izlaza ka zvučnicima, ne same zvučnike.
Uspeo ovo da iskombinujem. Zvucnici su na tv spojeni optikom, na fire tv za audio stavis PCM. Zatim dodas soundbar i biras edifire, prodjes sve korake i to je to. Kod mene je izabrao ir profil za R2000DB. Moze da buni sto nema indikatora kad se pojacava/stisava. Ovako se kontrolise direktno na zvucnicima.

Uspeo ovo da iskombinujem. Zvucnici su na tv spojeni optikom, na fire tv za audio stavis PCM. Zatim dodas soundbar i biras edifire, prodjes sve korake i to je to. Kod mene je izabrao ir profil za R2000DB. Moze da buni sto nema indikatora kad se pojacava/stisava. Ovako se kontrolise direktno na zvucnicima.
Odlično, nego, može li da se menja source na zvučnicima preko fire remote?

Inače, prilično sam siguran da sam probao tu kombinaciju, jedino moguće da nisam stavio PCM.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno