Šta je novo?

PC zvučnici 2.0 i 2.1 - preporuke i utisci

ubodi zvučnike u 3.5mm izlaz mobilnog telefona, i proveri da li se i tad čuje brujanje.
ukoliko se čuje, vrv je uzrok neuzemljena strujna utičnica.

• Like
Reagovanja: ale
To sam uradio sinoc, ali nisam stigao da napisem...
Ne cuje se! Jel to znaci da je problem integrisana zvucna koja se nalazi u laptopu?

da li se smetnje čuju i kad je laptop uboden u strujnu mrežu (adapterom) i kad je na bateriji ?

kad se ne čuje ?

Meni je prikacen na tv i android boks,kao sto kazes prilično jak subwoofer ali mi se cini da je malo slabiji na visokim tonovima. ili ja nemam puno mogucnosti preko tv-a i boksa.Verovatno bi se dosta vise izvuklo iz njega preko kompa i neke bolje zvucne. Ja sam generalno zadovoljan jos kad bi imao daljinac ih :)
Da li si mozda primetio da postoji šuštanje/zujanje iz satelita kada se nista ne pusta od muzike ili igara?

Ne meni hoce da se cuje sustanje kada pojacavam-smanjujem ali to retko radim zato sto koristim daljinski od boksa. Cuo sam neku pricu da to hoce u tvom slucaju od loseg uzemljenja kuce ili problema sa istim ali nisam siguran koliko je tacno.

kad se ne čuje ?
Malo sam promasio odgovor :) Kako, ne znam ni sam...

Kada je laptop na punjacu, cuje se vrlo malo, skoro neprimetno.
Kada se koristi bez punjaca, cuje se blago zujanje.
Kada 3.5mm kabl od zvucnika iscupam iz laptopa, ne cuje se nista.
Kada 3.5mm kabl od zvucnika prikljucim na telefon, ne cuje se nista.

Mozda je malo konfuzno, ali sam probao da objasnim u kojim situacijama se cuje, a u kojim ne.

Ne meni hoce da se cuje sustanje kada pojacavam-smanjujem ali to retko radim zato sto koristim daljinski od boksa. Cuo sam neku pricu da to hoce u tvom slucaju od loseg uzemljenja kuce ili problema sa istim ali nisam siguran koliko je tacno.
Ne znam da li je do kućnih instalacija ili prosto neki zvučnici pate od toga. Recimo Microlab zvučnici koje imam su katastrofalno izrađeni u smislu loših kablova, loših lemova, lošeg potenciometra, ali apsolutno se ništa ne čuje iz njih. Sateliti su tihi u toj meri da nema razlike da li su zvučnici uključeni ili ne.
Recimo Altec Lansing 4121 koji brišu patos Microlab-om po pitanju kvaliteta izrade i kvalitetom zvuka su uvek imali primetan zvuk šuštanja. Nije tako strašno, ali se recimo noću primeti.

Vec 15 dana gledam zvucnike za PC i nemam na kraju ideju sta da kupim. Pre sam imao Microlab M106BT i bio sam prezadovoljan sa njima. Posto sam sada van Srbije (CH), Microlab se ne nalazi u ponudi, pa moram da gledam alternative. Zeleo bih da satelite postavim ispod monitora (do 200mm po visini) + da imam ok zvuk sa normalnim basom, idealno bi bilo da sistem bude 2.1. Budzet nije fiksan, ali sve oko 150-200 evra je ok.

Filmovi, serije i muzika se u 99% slucajeva pustaju na 48C1 + Sonos Arc. Potrebno mi je nesto sto daje OK zvuk sa Windows Desktopa preko 3.5mm porta za neki youtube snimak, ponekad muziku + vizuelno izgleda profesionalno (kao npr. Logitech Z407).

Logitech:

Z533 - odlicne dimenzije, OK dizajn, ali imaju problem sa "hissing sound" cak i kada su na standby-u
Z623 - ogroman sub
Z407 - odlicne dimenzije i dizajn, ali brdo problema pogotovu sa kasnjenjem zvuka (primeceno i na 3.5mm inputu)
Z333 - fake tweeters...

Edifier:

R1280DB, R1700BT - ogromni zvucnici za sto + nemaju sub
G2000 - gejmerski dizajn + imaju LED osvetljenje koje mi se uopste ne dopada
S350DB - ogroman sub

Klipsch:

Klipsch Pro Media 2.1 - odlicni zvucnici, korektan dizajn, ok dimenzije, ali cena je ~300$ sto je x2 u odnosu na MSRP (~150$). Zvucnici jesu odlicni, ali ne verujem da vrede 300$

Creative:

Creative Pebble Plus - mali kompaktni zvucnici, ali bih rekao da nemaju dovoljno snage zato sto se napajaju preko USB-a

Sonos:

Nista nije kompatibilno sa Windows-om. Zvuk se ne moze lako cast-ovati na Sonos Arc.

Dajte neki dodatan predlog ali da je dostupno u shop-u na linku ispod:

Unapred zahvalan!

pro media , kao dva i dva.
ostalo od predloženog je sve daleko ispod.

veoma siguran

Aj ako te ne mrzi daj neku listu šta valja od PC zvučnika u kategoriji 2.0 i 2.1 u cenovnom rangu od 100 do nekih 300 eur.

prethodnih 18 stranica, veoma "comprehensive" lista.
sa dosta polemike, mangupiranja, prepucavanja...

Aj ako te ne mrzi daj neku listu šta valja od PC zvučnika u kategoriji 2.0 i 2.1 u cenovnom rangu od 100 do nekih 300 eur.
Pa od ovog sto je iskucao copy naziv kompanija u Google odeš na ofishl stranicu vidis sta imaju od proizvoda, ako među proizvodima imaju high end audio opremu a ne igračkice onda je to sa velikom verovatnocom firma koja zna da napravi dobar zvucnik i nastavljas da overavas produkt listu koja ti se uklapa u budzet😁
Edifier kao neki chiFi je dobar za budget varijante ali iskreno ja bih bas suzdrzano davao novac na to kao što mi je max za chfi iems do 100$ kao i za china DAPs (lose iskustvo sa hidizis nekim).

Edifier ima svoj Airpulse subbrand, zvučnici koji idu i za par hiljada evra. Nije to baš chiFi od sto evra.

Nisam na to mislio imas i chiFi bubica od par hiljada evra al po meni je to malo too much.
Ne sumnjam da proizvode dobre zvučnike samo kažem iz mog ugla i mog stava pre bih novac dao , ako vec izdvajam veću sumu, na nesto tj firme sa tradicijom koje su preživele test vremena i dokazale da prave kvalitetne proizvode. Sto se entry levela tice cesto kinezi imaju bolji bang for buck ali su zvučnici nekako specifična kategorija kao i ceo hifi i ne treba se bas slepo zaletati na hype i recenzije.

Inace bubice navodim jer su pre prodora chifi cene ovih brendova sa tradicijom bile bezobrazno visoke za ono sto nude tako da i podržavam brata Sija sto malo obara cene na hifi tržištu tako nek se nastavi i sa zvučnicima i full size slusalicama😁

Isto kao što i Rumuni nikad nisu bili poznati po HiFi slušalicama, pa sad Mezeaudio pravi modele slušalica koji koštaju nekoliko hiljada evra.

opet ne znam zašto misliš da kudim bilo koga samo kažem sta bih ja uradio i kojom sam logikom vodjen 😅 meze mi se npr ne svidja zbog izgleda headbanda kao i neki hifiman/audi-technica modeli pre bih uzeo sennheiser hd800s/ 820. Msm zato sam i odabrao focal nemam glavu za onakve konstrukcije pri tom ne sumnjam ni u udobnost niti u zvuk samo prilagođavam izbor uređaja sebi 😅 ako je čoveku iskočio dobar deal za edifier logično da sam mišljenja da to uzme svakako je tad i lakše prodati ako mu se ne svidja nego da placa ili preplati neki stariji audio brand.

Edifier S350DB (300 evra) VS Klipsch Promedia 2.1 BT (100 evra)​

P.S Najbolje poslusati sa slusalicama.
Za 2.1 sistem koji kosta 300 evra ocekujem da "grmi", sto nije slucaj sa pomenutim. Edifier - srednji i visoki su ok, ali bas jedva da je jaci od nekih 2.0 sistema.

Na kraju sam privremeno odustao od kupovine. Ili ja ne umem da odlučim šta da kupim ili nema dovoljno dobre ponude kod nas :D Za sada mi je Ediša R1700BT pod lupom, nadam da će naleteti neko sniženje kao što je bilo pre par meseci.
Edit: Jel ikada bio dostupan ovaj Klipš 2.1 sistem kod nas? Pročačkaću malo u vezi njega, ali već vidim da ima veoma pozitivnih komentara. Nije mi jasno čiji je mozak rezonovao da onako tako dizajnirati satelite. Znači debelo najružniji zvučnici koje sam ikada video.

Poslednja izmena:
Vec sam negde pitao ali nisam naisao na neki odziv... postoji li kakav sistem zvucnika 2.1 ili 5.1 gde su vufer i zvucnici povezani bezicno da ne moraju da se razvlace kablovi!? Znam da postoji BT veza izmedju vufera i izvora zvuka,ali ne znam da li ista fora postoji i izmedju vufera i zvucnika!!?

ima KEF sto znam da ima najmanji lag

čim prekida , do zvučnika (prijemnika) dolazi slab signal.
ukoliko baš moraš da puštaš sa laptopa na taj BT zvučnik, kupi bluetooth dongle (gledaj da verzija bude makar 4.0).
ovako nešto https://www.kupujemprodajem.com/kom...-za-racunar-bluetooth-usb-5-0/oglas/118289751
i umesto integrisanog BT na laptopu, puštaš muziku sa ovog adaptera.
Kupio sam bluetooth dongle 5.0 adapter i opet ne radi,tj audio konstantno sjecka,nešto je do windows-a jer isti laptop sa instaliranim linuksom radi bez problema,preko telefona takođe.
Znam je da sve ovo sitnica,ali me jako nervira jer ne mogu da provalim do čega je.

približi izvor bluetooth adapteru ako imaš seckanje, ili ukloni prepreke.

Problem nije bio do razdaljine nego do drajvera, instalirani bluetooth drajveri sa sajta proizvođača laptopa (Dell konkretno) su pravili problem,pojma nemam zbog čega
Kada sam podigao čistu instalaciju windows-a i pustio da win instalira drajvere proradilo je.

Sta mislite o ovima, sad gledam oglase pa sam naleteo na ove.Daleko mi da idem samo da bi ih preslusao pa ako mogu utisci ako je neko imao prilike da ih cuje.

Na koji način može da se poveže centralni zvučnik sa Microlab FC 330 ili nekim njihovim skupljim modelom i da li to ima svrhe raditi za gledanje filmova kao što mi se čini? I vidim da centralni zvučnici koštaju baš mnogo, može li da se postigne 3.1 i sa nečim jeftinijim?

Pročitao sam celu temu i kopam po netu ali ne uspevam da zaključim ove stvari u vezi sa centralnim zvučnikom.

Nazad
Vrh Dno