Šta je novo?

PC pišti prilikom startovanja?

Koja maticna? rekao bih da je memorija.
Proveri da ti memorija nije iskocila iz lezista.

NFSIV Micro AM2. Memoriju sam stavio u drugi slot i opet isto.

Verovatno memorija u kvaru ili slotovi, probaj sa drugom memorijom.
"Long beeps every other second No DRAM detected or install"
Kao sto sam i mislio, ovo ti stoji za AWARD BIOS BEEP CODE za maticnu.

Poslednja izmena:
čim pišti, memorija. promeni nekom za koju sigurno znaš da radi i probaj.

Imam sličan problem, u pitanju je kompjuter star nekih 8-9 godina (core2duo, gigabyte ga-945plm-s2, 2x 1gb ddr2, 8600gt).
Kompjuter upalim i on se nakon nekoliko sekundi ugasi. Nema slike na monitoru i ništa ne pišti. Skidao sam RAM, tj. probao sve moguće kombinacije sa ta dva slota na ploči, ista stvar, a ni stavljanje RAM-a sa drugog kompjutera ništa ne menja. Kada je ploča bez memorije, on se ne gasi i non-stop se čuje periodično pištanje trajanja od skoro 2s. Bez grafičke se isto ugasi, ali prethodi pištanje (deluje kao 1 long, 2 short što se tad slaže sa beep codom). Izvadio sam i bateriju na minut. Pri svim ovim modifikacijama uključeno je bilo samo ono neophodno za boot. Takođe, rečeno mi je da tokom dva, tri prethodna paljenja monitor nije ništa prikazivao, ali je restart tad pomogao.
U čemu je problem?

To sto pisti bez memorije i graficke je normalno, rekao bih do napajanja, pregrejavanja...
Proveri kuler kako je pricvrscen, probaj sa drugim napajanjem.
Ne uzimaj plocu napamet pre nego sto utvrdis kvar.
Probaj i F8 izaberi da bootuje u safe mod, da otklonis sumlju u neki od drajvera.

Poslednja izmena:
To sto pisti bez memorije i graficke je normalno, rekao bih do napajanja, pregrejavanja...
Proveri kuler kako je pricvrscen, probaj sa drugim napajanjem.
Ne uzimaj plocu napamet pre nego sto utvrdis kvar.
Probaj i F8 izaberi da bootuje u safe mod, da otklonis sumlju u neki od drajvera.

Kakve veze imaju drajveri sa očiglednih HW problemom ?

Izvadi bateriju iz matične, izvuci napojni kabl i drži power dugme 10 sekundi. Tako ćeš restartovati bios.
Vrati bateriju, vrati struju i probaj opet.

Probaj i sa drugim napajanjem.

Ako ni napajanje ne reši problem, traži novu ploču ;)

Pozdrav svima i svako dobro vam zelim.Resih da malo obnovim konfiguraciju jer mi je trenutna zesce prevazidjena,pa kupih neku polovnu,malo bolju robu,od proverenih,kao,prodavaca.
kupio sam:
1. MP intel dp35dp
2. Ram 4×1gb-800mhz uparene-ddr2
3. Procesor intel core duo e8500-2×3.16-6mb kes
4. Napaj. Chieftec 500w gpa 50058
5. Graficka radeon 6570 powercolor 1gb/ddr3/128bita

Izvinucu se stvarno ako bude duzi tekst ali zelim sve da kazem,da bi eventualno i pomoc stigla.
Jedva nesto instalirah win7,mada je isto bilo i sa xp-om.Bios vadjen,podesavan,vise puta.Uvek kada se ukljuci prekidac na napajanju,ventilator mploce odreaguje na trenutak.Windows je instaliran sa starom grafickom(radeon hd 2400 pro 256mb)a isto reaguje i sa nvidiom 256mb(sa kao novom gore navedenom jacom nece ni da krene u bilo kakav rad,samo stoji logo maticne-gk od 1gb na drugom kompjuteru radi).Kada se pokrece kompjuter,nakon slike sa logom maticne,krene neprekidni beep(sa slabijim graf. kart. nakon pritiska na taster enter,krene ucitavanje programa i sve radi normalno a sa ovom gk od 1gb pisti pa stane pa kada nakon toga bilo koji taster pritisnem on odgovara sa beep i nista-probana i druga tastatura).Tog beep-a nema kada su iskljuceni mis i tastatura(maticna povezana po zvanicnom uputstvu sa sajta)ali nema ni podizanja programa vec samo logo mploce.Mogu ja da koristim sve i uz staru grafiku sa pocetnim beep-om pa enter pa to kao radi ali kupio sam neki obicniji dvi monitor benq full hd,pa mozda bude problema,a i zasto bilo sta da pisti.To valjda znaci,a i znaci,da nesto ne valja i ne moze se ignorisati.
Stvarno ne zamerite zbog duzine teksta ali pokusao sam da budem bas detaljan i hvala na bilo kakvom savetu.
Everest kaze da je temperatura svih komponenti kako i treba da bude
Jednom je sa gk od 256mb,podigao win. bez pistanja,samo jednom.Ram memorije vadjene,premestane,ponovo stavljane i program ih detektuje da su sve 4 prisutne.Po semi beep kodova bi valjda trebalo da bude nesto oko ram memorija ili procesora.Stvarno nemam vise pojma.Dodje mi da plocu polomim i bacim i da kupim novu.

Poslednja izmena:
Proradilo normalno sa starom grafickom od 256mb.Sa novom,sve isto.

Imao sam takav slučaj u servisu, da od dve ispravne grafike, jedna radi a jedna ne. kad se ubaci i treća u kombinaciju, koja zahteva 6pin dodatno napajanje, i ona radi.
Moj zaključak u to vreme je bio da pcie slot ne daje dovoljno struje grafičkoj kartici, pa je čovek dobio jaču...znam da je nebulozno jer se tačno zna koliko pcie slot daje struje a to je 75w.

Vrlo moguce da je RAM , probaj samo ocisti PC i vrati ram ispravno nemoj da je nabijas silom .

Ociscen ram.Probao sam i nije do toga.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno