Da se greje mnogo - greje se! Detaljno sam se igrao sa MacBook Pro, a MacBook nisam video osim na slikama.
Moj PowerBook G4 se takodje zagreva i to u delu izmedju ekrana i tastature (ko je otvarao, zna da je tu procesor), ali nije nista preterano. Treba imati i da je aluminijum bolji provodnik toplote, pa vise disipira nap ovrsinu, nego kod plastikanera.
Kod MacBook Pro-a se na delui izmedju tastature i erkana, kao sto kaze Aleck, ne moze drzati prst duze od 10-tak sec, sto bi trebalo da je 70-tak stepeni, ako se dobro secam nekih informacija od ranije...
Medjutim, izasao je apdejt firmware-a koji, kao i kod (cini mi se) PowerBook G4 1.26 modela, cini rashaldni sistem efikasnijim, tako sto se ventilatori cesce ubrzavaju i sl... Naravno, masina postaje bucnija, ali ovo do sada je bilo stvarno suludo. Naime, masina vrela, a ventilator se ne okrece kako bi trebalo...
Zagrevanje me je najvise i smorilo (plus jako los rad u PS-u, zbog Rosetta-e) i odbilo od kupovine, MacBook Pro masine. Pri tome sam ja prilicno tolerantan na te stvari, ali mislim da ne bih mogao da drzim MacBook Pro u krilu dok nosim sorc i sl...
Nista, cekacu verziju sa Merom-om ili neku novu reviziju postojeceg... Do tada i G4 je just fine