Šta je novo?

[pc] Kotor II: Sith Lords izlazi 15.02.

i danas sam zahvaljujuci voodoo-u prvi put osetio zadovoljstvo igrajuci ovu igru...:)

i moram priznati...da je stvarno odlicna...nemam nekih vecih zamerki...primecuje se da je drugi razvojni studio radio na nastavku ali to ne umanjuje kvalitet same igre...samo je drugacija...znaci bio sam poprilicno skeptican zbog toga sto je bioware bio zauzet radjenjem nekih drugih naslova i nije imao "vremena" da se pozabavi kotorom II...ali na kraju je sve[barme po mom misljenju] ispalo kako treba...

upravljacki interfejs je malo bolje odradjen...nego u kecu...grafika je slicna...ali primetan su neka poboljsanja...nego pre...zvuk i muzika kao i uvek briljiraju...cini mi se da i sama igra malo optimizovanija i radi bolje na losijim masinama...prica je skroz ok...mada je mogla biti originalnija s' obzirom da se sa tom temom stvarno moze kombinovati...prica je malo linearna...bar dokle sam ja stigao...i nema mnogo "skretanja"...igrivost...je u nekim momentima veoma dobra ali i dosta opada u smorenim delovima koji nisu bas retki...tako da mi se desilo par puta da sam se bas onako smorio i morao sam da izadjem u sred igranja i odmorim se sat vremena...:)))
okruzenja se negde bukvalno preslikavaju[ono tipa isto ****** drugo pakovanje] ali ima i novih koja su stvarno na nivou i cak me vise zadivljuju nego u prvom delu...princip upgrad-ovanja lika je isto...kao i princip odabira istog...malo je veci izbor "likova"[pri ovome mislim na njohova lica] nego u prvom ali to i nije toliko bitno za samu igru...u sustini mozda bi bolje resenje bilo da je sith lords expanzija a ne nova igra jer ima i previse slicnosti sa svojim predhodnikom...tj. malo znacajnih poboljsanja...

Samo, brate, ubagovana je samo tako.

5-6 puta mi je zablokirala, onda mi se dva puta na istom mestu desilo da mi ispise "Frequency out og range" sto nema veze sa mozgom, muzika preskace u menijima... a tek sam 10-ak% igre zavrsio... i ono sto me najvise izludjuje a sto ne mogu da se setim kako je bilo u prvom delu je upravljanje - znaci, bukvalno se izbezumim kada god igram jer kada odem do kraja ekrana kursorom, u nameri da skrenem, ekran prvo jedva pocne da se okrece i onda odjednom pocne nevidjenom brzinom da se krece tako da mi se puno puta desilo da se nekoliko puta obrne oko svoje ose (!?!?!?) dok ne uspem na jedvite jade da ga umirim - i to nema veze sa mouse sensitivity.

pazi...nije da se hvalim...ali meni se ti problemi sa blokiranjem i muzikom ne pojavljuju...kao ni ostali koje si pomenuo...bar za sad...:)

Ubagovana je igra samo tako.. Slični problemi kao Papss na 3 različite konfiguracije..

Zavrsih je jutros, umesto gledanja dodele oskara.Car je go.Citava pricica oko toga zasto postajes exile puca ko balon od sapunice u razgovoru sa jedi masterima, kad shvatas da tajne nije ni bilo.Antiklimaks.Ko je na kraju bio Darth Nihilus?Jedino me odusevio epilog, sudbine pojedinih clanova druzine u formi poslednjeg dijaloga u igri.

urban je napisao(la):
pazi...nije da se hvalim...ali meni se ti problemi sa blokiranjem i muzikom ne pojavljuju...kao ni ostali koje si pomenuo...bar za sad...:)

Ok, slazem se, kao i kod vecine drugih igara, bagovi se pojavljuju samo na nekim konfiguracijama (ja u Vampirima nisam imao ni jedan jedini bag), ali to ne umanjuje njenu ubagovanost.

zato je meni bagovao zvuk u kecu samo tako...znaci nema pravila...

Uzeo sam ponovo da igram prvi deo i na zalost opet se susreo sa problemom sa ATI OGL drajverima koji mi je zagorcavao zivot i prvi put kada sam igrao. Veoma cesto puca prilikom ucitavanja nivoa (pogotovo kada se stigne do druge planete), a windows prijavljuje gresku u atioglxx.dll fajlu.
Bas sam se smorio :(
Inace posto sam upravo igrao drugi deo, moram da kazem da mi nedostaje gomila sitnica koje su doterane u njemu, ali mi je prica u kecu ipak bolja.

Jel si stavio 1.03 patch za keca?

Izasao je review dvojke u SK, dobila je 86. Ocena je potpuno realna, jer igra nije za preko 90, a da dobije ispod 80 - nije u redu (mada sam se plasio da ne daju Chmeliku da radi opis :) ).

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Jel si stavio 1.03 patch za keca?

Izasao je review dvojke u SK, dobila je 86. Ocena je potpuno realna, jer igra nije za preko 90, a da dobije ispod 80 - nije u redu (mada sam se plasio da ne daju Chmeliku da radi opis :) ).
Naravno da sam stavio 1.03 patch na keca.
Btw, uzeo sam da igram ponovo dvojku sa ribom na dark strani. Prilicno je zabavno na momente :D , mada mi nije po prirodnom alignment-u i cesto moram da se nateram da uradim nesto. Jao kako poruznis kada predjes na mracnu stranu, dobijes ispucalu kozu po licu i posivis nacisto :d
Jos nesto... ne znam da li ima veze sa time sto igram kao zensko ili zbog dark side-a, ali handmaidenka mi se uopste nije pridruzila. Umesto nje sam dobio nekog soldier-a koga i inace sretnes na Dantooin-u u podzemlju Jedi akademije, ali prosli put nije posao sa mnom.
Zaglavio sam sada, nikako da ubijem Vrook-a (da, sada treba da ga ubijem). Budzio sam inteligence zbog skill-ova i prilicno sam slab u odnosu na prvu partiju u borbi, tako da sam vec vise puta zginuo od njega. Ume da te uhvati u flurry i opali ti critical od jedno 150HP-a :trust:

Danas nabavih ali mi izađe error tokom instalacije... no kod ortaka se lepo instaliralo... :wall: :wall:

Error izgleda ovako... ako neko zna rešenje neka mi plz pomogne.

Usput nije mi se to dešavalo samo sa ovom igricom sad.

Prilozi

• error.jpg
    error.jpg
    107.4 KB · Pregleda: 99
Je l' ti se to desava kada te pita da ubacis sledeci disk pa nece da ga prihvati ili bas u sred instalacije?

Ha! Sad na dark sajdu dobijam da vodim onog opcihenog wookie-a. Mnoogo je lud. Ima neki frenzy kada mu strenght skoci na preko 35, a ovi ga tabaju i nanose mu 0 damage-a :D

Hm, mislim da je u sred.... mada mi se dešavalo da izbaci to i otprilike kada treba sledeći disk da mi traži.

Proveri da li su labele diskova KOTOR2_1, KOTOR2_2, KOTOR2_3 i KOTOR2_4.

Dandy je napisao(la):
Ha! Sad na dark sajdu dobijam da vodim onog opcihenog wookie-a. Mnoogo je lud. Ima neki frenzy kada mu strenght skoci na preko 35, a ovi ga tabaju i nanose mu 0 damage-a :D
E stani, video sam na screenshotovima u SK da je Kuzmanovic vodio neku ribu, i opet je imao i wookija i handmaidenku... jel to onda znaci da wookija dobijas kad si los ili sta?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
E stani, video sam na screenshotovima u SK da je Kuzmanovic vodio neku ribu, i opet je imao i wookija i handmaidenku... jel to onda znaci da wookija dobijas kad si los ili sta?
Pa nisam sasvim siguran, ali je logicno. Doduse za Handmaidenku mi nije bas jasno da li ima veze sa alignmentom ili polom. Mozda i zavisi u kom delu igre pretezes na koju stranu...

E ljudi kako da zavrsim "svup rejs", na prvoj sam planeti(prvoj posle one rudnicke kolonije), i u onoj kantini tip od koga se prijavljujem posle trke mi uvek kaze da mu je zao ali da nisam zavrsio trku? Ja dodjem do kraja one staze i tamo me uspori nekakav pod i tu se trka zavrsi, da'l treba jos nesto da uradim il treba nekako da izbegnem to zaustavljanje da bi mi on reko da je trka zavrsena? Uglavnom kakda me zaustavi taj pod postignem bolje vreme od onog sto je prvi.

ja sam igrao u fazonu kao da sam u prvom delu bio dark jedi a u drugom light do bola... sad cu da obrnem situaciju (ako se ne smorim).. i naravno kao zensko da igram... mada kada si light mozesh da koristish sve dark moci bez neke vidljive prepreke shto je ipak pomalo glupo... bolje bi bilo da je resheno da shto vishe koristish 'crne magije' da ti se tako i alignment menja

btw sta se vama desava sa ona tri preostala Jedija mora li ona vestica da ih onako onesposobi ili moze nekako to da se sprechi il shta vec :)

G!!! je napisao(la):
btw sta se vama desava sa ona tri preostala Jedija mora li ona vestica da ih onako onesposobi ili moze nekako to da se sprechi il shta vec :)
Pa ja sam ih sada kao dark sam pokokao, tako da ih nije ni bilo tamo :D

blah spojleru jedan :D

Jao, ovo je toliko intrigantno da cu morati jos jednom da je predjem :d

Jedan covek na drugom forumu je primetio nesto interesantno: :D

Malo postaje trulo kako smišljaju imena za dark lord-ove...ili je to kao običaj. :)

Sidious - Insidious
Vader - Invader
Treya - Betrayer
Nihilus - Anihilator

EDIT: Aj kad sam vec tu, da ubacim ceo citat :)

Nisam sve provalio a i ovo što jesam nisam baš 100% siguran da je tačno ali bolju pretpostavku nemam.

To da ne možeš biti siguran šta je "dobro a šta loše" je cela suština onoga što Kreia filozofira tokom igre. Ona je totalni true neutral i normalno je da tako i gleda na stvari.

Priča je fenomenalno odrađena. Sve se svelo na to da ovaj drugi lik (exile) na kraju ode za Revan-om i pridruži mu se u borbi protiv True Sith-ova...a ne dark-jedi-ja koji uzmu titlu Sitha. Dakle,sve ono u prvom delu nije bila prava pretnja već je sve bilo mastermind-ovano od nekoga iz senke. Jedino što smo videli od True Sith-ova je Darth Nihilus. (pošto lik priča istim jezikom kao oni sith holokroni....ili to ili su exile i Nihilus "stvoreni" usled pokolja na Malchoru. Odnosno dve rupe u sili. Zato je Nihilus oslabio kada je hteo da usisa silu iz exile-a. Nihilus je tamna strana a exile svetla. Barem ako igraš light side. Takođe,Nihilus koristi Visas kao vezu sa svetom pošto lik valjda nije....lik. icon_twisted.gif ) Priča o tome kako je exile rupa u sili je takođe dobro odrađena i ima smisla.

Mogao sam da pretpostavim da će sve da bude povezano. Mandalorian Wars izazvani samo da bi uneli pometnju u redove Jedi-ja i uzrokovali taj Jedi war. (Revan + Malak vs Jedi.)

Kad već spomenuh Mandaloriance, zanimljivo je da je Mandalore zapravo Canderous iz prvog dela. Kreia to na kraju kaže. icon_biggrin.gif

Sion nije mogao da umre jer ga je dark side držao u životu. Želeo je da ga Kreia (Darth Treya.) prizna za svog najboljeg učenika ali ona to nije mogla da uradi čak ni nakon što ju je pobedio jer je Revan bio jedan od njenih učenika. Nakon što exile pobedi Sion-a i utuvi mu u tu trulu glavu da je niko i ništa, konačno umire.

Kreya nije ni Sith ni Jedi ni Dark Jedi a i jeste sve to zajedno. Od početka se sumnjalo da je loša ali ne na standardno loš način već joj čovek i poveruje i shvati svu tu njenu filozofiju.

Kreia (Treya) je htela ili da izazove smrt sile (koristeći činjenicu da je exile rupa u sili) ili da ga pripremi za obračun sa true sith-ovima odnosno da pomogne Revanu u tom pohodu. Revan je sve to prvi provalio i ostavio I Carth-a i Bastilu da pripremaju Republiku za novi rat dok on,daleko od svih koje voli (jer bi mu to bila slaba tačka) ode da istraži PRAVU pretnju. Logično je da Sithovi nešto muljaju iz senke kao što su uvek radili i kao što će Sidious/Palpatine raditi u filmovima.

Poslednja izmena:
Jao, Boze...

Ha, QL :)
Nego jel nasao neko gde se prave oni assasin droidi? HK-47 mi rece da bi mogao da locira odakle dolaze preko nekog translatora koji ja vucem sa sobom. Samo sto sam vec pri kraju igre i mislim da vise necu ni na jednog naleteti :(

I ja to trazim, ali bezuspesno... Ostao mi je i jedan kvest - Aida i njen muz (nesto reunion (bonus quest)) na NS - ona je zarobljena u refugee kampu... Sve vuce na Exchange ali ja sam ostao bez dijaloga sa njima - opljackao sam im bazu (stealth), strazari na vratima me propustaju bez problema (ako ih nateram da me napadnu dobijem Dark side poene ali samo jednog mogu da ubijem - ostali me prosto ne napadaju - a i to ne menja situaciju...), sa bossom nemam vise dijaloga, eliminisao sam onu drugu grupu... Ima li neko ideju?

U sledecoj epizodi sigurno hocu ali sada sam doooobar :) Moracu obavezno da predjem igru i na mracnoj strani, ako nista drugo bar da se osvetim nekolicini likova koji me zestoko nerviraju.

shtaps je napisao(la):
I ja to trazim, ali bezuspesno... Ostao mi je i jedan kvest - Aida i njen muz (nesto reunion (bonus quest)) na NS - ona je zarobljena u refugee kampu...
Secam se da sam taj kvest vrlo brzo odradio... ali ne secam se gde, kada i kako :)

shtaps je napisao(la):
I ja to trazim, ali bezuspesno... Ostao mi je i jedan kvest - Aida i njen muz (nesto reunion (bonus quest)) na NS - ona je zarobljena u refugee kampu... Sve vuce na Exchange ali ja sam ostao bez dijaloga sa njima - opljackao sam im bazu (stealth), strazari na vratima me propustaju bez problema (ako ih nateram da me napadnu dobijem Dark side poene ali samo jednog mogu da ubijem - ostali me prosto ne napadaju - a i to ne menja situaciju...), sa bossom nemam vise dijaloga, eliminisao sam onu drugu grupu... Ima li neko ideju?
Ma samo treba da skenjas obojicu guard-ova na ulazu u refugee sektor i onda joj kazes da je put slobodan.

Nazad
Vrh Dno