Šta je novo?

PC igraonica u 2021-oj.

Mudri

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2003
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
R5 5600
Matična ploča
B550
RAM
32gb ddr4
GPU
RX6600
Storage
KC3000
Planiram da otvorim PC igraonicu sa 12 racunara i 2 PS5 kad budu bili dospupni. Zanima me sta je od igrica sada aktualno po igraonicama i koji software koriste za kontrolu naplacivanje sati :D Znam da je nekada bio aktualan CyberCaffe. Odavno nisam u ovom svetu pa trazim savet od iskusnijih.

Konfiguracije koje imam su
I3 9100F
H310m
8GB DDR4
240GB ssd + 1TB hdd
R9 380GB
internet u lokalu je otpicki
Monitori su Full HD 27"

^ Lično mislim da to više i nije isplatljivo kao nekad...

Gledam po mom kraju, bilo je do pre par godina tri-četiri igraonice, danas nema više nijedna...

Ti verovatno već imaš HW i lokal, pa kontaš da ti ne stoji...

Mada, ti moraš dodatno da uložiš u HW osim ako ne misliš da ti mušterije igraju pekmena...

P.S. slična priča i sa kopirnicama, nekad ih je bilo na svakom ćošku, a sad samo oko fakulteta, a i ove ostale po periferiji su morali da se upgrejduju, pa pored kopiranja nude i usluge fotografisanja, obrade i izrada fotografija, neke i uramljuju slike...

U Jagodini je jako populano. Dečko a sa 12 računara otišao na 25. Da napomenim da ima vrhunski hardver i prostor. Uz igre prodaje i skokove, kafu i energetske napitke.

^ Lično mislim da to više i nije isplatljivo kao nekad...

Gledam po mom kraju, bilo je do pre par godina tri-četiri igraonice, danas nema više nijedna...

Ti verovatno već imaš HW i lokal, pa kontaš da ti ne stoji...

Mada, ti moraš dodatno da uložiš u HW osim ako ne misliš da ti mušterije igraju pekmena...

U Arandjelovcu nema ni jedna, A imam prazan lokal masine, imam velike televizore. Samo nemam PS5 :( Masine u sustini nisu toliko lose samo je grafika stara. Lokal je odmah pored osnovne i srednje skole tako da mislim da ce se klinci igrati, Videcemo uskoro.

Ako imaš konfiguracije već, otvaraj. Ako nemaš nemoj. Da je normalno vreme ok. Ali ovo sa koronom, te ograničenje rada do 23, pa do 21, pa do 18, pa do 17, pa opet na 20h...itd. Cele godine neke restrikcije i ograničenja. Ja držim igraonicu i puko sam samo tako. Nije da sam u minusu, ali mi bukvalno prepolovljen posao u odnosu na prošlu godinu.

Ako već otvaraš, evo ti par saveta:

1. Bez obzira što je prošlo zlatno doba igraonica, još uvek je to isplativa stvar. Možemo se čuti preko PM da ti objasnim kako da se registruješ i šta smeš šta ne, plus softver i sl.
2. Konfiguracije su ti odlične. Teraće sve igre kako treba plus monitori top. Doduše, malo preveliki, idealni su 24 inča, ali ako ih već imaš te, to je to. I grafa jeste star, i troši ko luda. Što će se osetiti kroz račun za struju:)
3. Generalno, lokacija je bitna. Blizina škola, autobuske stanice, da li je prometni deo grada i sl.
4. Od igara za PC igraju se najviše League of Legends i Fortnite. Prve malo artikulisanija grupa, drugu klinci. Od ostalih popularnih igara tu su ti PUBG, GTAV, Rocket League, World Of Tanks i klasici poput CS Go i DotA2.
5. Od Sony igara najviše se igra PES, FIFA i NBA i tuče poput UFC i Mortal Kombat serijala te Tekken 7. Sve ostalo u daleko manjoj meri. Možda neka vožnja za 2 igarača tipa WRC Rally.
6. Tip registracije lokala zavisi i od toga hoćeš li ili ne služiti piće. Piće povlači određene restrikcije - npr. radno vreme jer se tretiraš kao ugostiteljski objekat. Ovde podrazumevam da nema alkohola. Ja recimo nemam piće, ali imam aparat za kafu koji drži firma sa kojom sam potpisao Ugovor o izdavanju prostora (za aparat) te tako en funkcionišem kao ugostiteljski objekat a sa druge strane ima kafene napitke u ponudi (od kojih dobijam deo profita). Generalno, na piću možeš uzeti isto novca koliko i na igranju ako ti dolazi starija klijentela. Jer su oni platežni. Klince tu zaboravi.
7. Sračunaj troškove prvo. Ja plaćam lokal, radnika (obično dva), struju, net itd. pa mi se opet isplati. Ako nemaš plaćanje lokala, i ako radiš sam, nemaš nikakvih prepreka da ne radiš.

e da. da dodam.

8. U nekim opštinama su uveli naplatu takse na elektronske uređaje. Iako su gađali kladionice, kockarnice i sl. može da pogodi i tebe. Za to najbolje da se raspitaš kod nadležnih u tvojoj opštini. Znam da su kolege iz Požarevca imale taj problem. Tipa 40 din po računaru. Puta 30 računara - 1200 din. Puta 30 dana - 36000din.

edit:

evo i izvoda za Požarevac

Za držanje sredstava za igru - zabavne igre (bilijar, pikado, fliperi, elektronske video igre, sega-aparati, zabavne igre na računarima, simulatori, video automati, i dr. slične igre) taksa se utvrđuje u dnevnom iznosu po jednom sredstvu za igru:

5.1. zona 1 (Požarevac- centralno gradsko jezgro) 46,00 dinara
5.2. zona 2 (Požarevac-šire centralno jezgro) 41,00 dinara
5.3. zona 3, 4, 5, 6 Požarevac - (ostala područja grada) 35,00 dinara
5.4. Kostolac 41,00 dinara
5.5. područje seoskih naselja 35,00 dinara

Poslednja izmena:
Kad dodje stara ekipa za cs 1.6 nema greske :d

Legendarna pucacina. [emoji1]

Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka

Možda i igra sa najdužim trajanjem. Od 1999 do neke 2015-16 igrala se redovno. Igra se jos uvek. Ali mahom stariji, kad dodju u društvu. Inače, i na Steamu, još uvek igra par hiljada ljudi svakog dana.

Ti si jos i dobar ako ti se samo prepolovilo, ja radim sa 30% prihoda nego pre korone. Sto se tice software za naplatu handycafe je mislim najbolji em ti je free i licenca za koliko hoces racunara.

Meni se čini da smo najviše igrali CS 1.5, 1.6 smo smatrali fenserskom verzijom. :D

Prvo 1.3 pa onda 1.5 sa breakthrough novinama kao npr pri cucnju se skuplja nisan a pri skakanju se usporavas :D

Gde se isplati otvarati sad kad su zabrane, ne mozes da radis posle 14h, promet je svima manji, ovo traje vec godinu dana. Vise ces da zaradis ako ulozis u kriptovalute i rudarenje.

Sa druge strane klinci nemaju sta da rade. Pod uslovom da nemaju kompove kod kuce, igraonica moze da bude odlican potez u vreme koviljke, pogotovo u manjim mestima gde su kontrole manje.

I da si u pravu, danas i sutra radimo do 14h. Meni prve mušterije došle u 12. Pazar neverovatnih 480din. A trzisna inspektorka išla po gradu i upozoravala za radno vreme. I tako cele prošle godine. Nisam radio 2 meseca - pola marta, april i pola maja. Ostatak godine sa ograničenjima. Do 23h i nekako sastavljao kraj sa krajem, do 21/20h jedva, do 18/17h čista nula, čak i minus. A tek vikend zatvaranja.

Meni je inače promet pao za 35%, a profit za 50%. Kako ta razlika. Pa jednostavno, dažbine ostaju iste a smanji se prihod. I to bi bilo više da se nisam snalazio na razne načine. Tokom lokdauna sam rentirao konzole/računare. Pošto mi je smanjeno radno vreme tokom većeg dela godine, otpustio sam jednog radnika a ja uskočio po podne da radim. To je plata manje kao izdatak. Inače imam dva lika koja ostaju po celu noć u igraonici i oni mi ostave 600-800din za noć. Jedan zarađuje tako što leveluje LoL i Fortnite drugim ljudima, tako da zaradi 10-20eu za noć. Drugi dolazi jer nema šta drugo da radi. Ako ostanu od 8 do 2 to i je 300, ako ostanu duže 400 din. Njima dobro, meni dobro. Ako dođe samo jedan, onda 500 (ovaj što zarađuje od igara). Faktički, pored para, dobijem i nekog da mi pazi igraonicu. Normalno, ključ u bravu i ne primaju nikog do jutra. A meni trošak mali jer je noćna tarifa za struju dž. Generalno, od njih dvojce uzmem 20k što mi pokrije troškove lokala i struje za mesec.

Poslednja izmena:
Inače planiram da sem PC računara i Sony PS4 dodam i par aparata firme sa linka
Meni deluje nenormalno dobro, ali to će sačekati proleće i generalku igraonice.

Da li si ih kontakitrao? Koliko košta Koktel? Onaj na burencetu :)
Predpostavljam da mogu da ga rada sa I bez žetonjerke.

600eu zidni sa 5000 igara i 690eu koktel sa 150 igara. Zidni je sa 32 inča monitorom, ovaj koktel ne znam. Ali fliperi su im najbolji. Fliper sa 200 tabli je 1300eu. Doduše, cena je ta jer ima 3 monitora.

Ovi koktel su top za kafiće.

Vrhunski je stvarno, jedino sto su rokovi isporuke malo duzi jer kazu da im je navala a tek treba da im krene serijska proizvodnja... Ja merkam jedan da uzmem, samo ne mogu da odlucim sta :)

Ako ne uzmem ovo, pazariću jedan pandora box da kačim na tv.

Grešku sam napravio. Koktel je 600eu. Umesto 0 stavio 9.

Ti si jos i dobar ako ti se samo prepolovilo, ja radim sa 30% prihoda nego pre korone. Sto se tice software za naplatu handycafe je mislim najbolji em ti je free i licenca za koliko hoces racunara.
Hvala, probacu i handycafe. Neko od kolega mi je preporucio CafeSuite.

Danas otvaramo igraonicu, CafeSuite sam instalirao na server i klijente, Radi na Win 10 ima i Srpski jezik. Moze se svasta podesiti u njemu, Ja sam sakrio sve particije ugasio start meni i jos neke stvari....

a od ponoći i narednih nedelju dana neće moći da radi, ako sam dobro razumeo poslednje uvedene mere :(

sve najbolje želim, da ne bude da mračim :)

Rekoh ti na početku threada šta te čeka.

Znači ovo je ludilo. Pazite sad. Zatvoreno je SVE! Ali mogu da rade:
preduzeća
fabrike
šalteri državne uprave
pošte
banke
menjačnice
osiguravajuća društva
apoteke
ordinacije
laboratorije
veterinari
veterinarske apoteke
prodavnice prehrane
pijace
zelene pijace
pet šopovi
prodavnice stočne hrane
kiosci
trafike
obućari
staklorezci
krojači
stolari
vulkanizeri
autoperionice
tehnički pregledi
hemijska čišćenja
benzinske pumpe
restorani i barovi u sklopu hotela
sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja
Da, da zaboravio sam da braća albanci, crnogorci, bugari, bosanci i makedonci mogu bez PCR testa da uđu u zemlju!
I u Lidl može da uđe 300 ljudi, tu nema rizika...

Ko koga je*e

Moja supruga radi na šalteru SBB-a koji danas normalno rade od 08-20h u mom gradu.

MTS, Telenor i Vip - svi rade. Znam sigurno. Bio i video.

Nazad
Vrh Dno