Šta je novo?

Pc Berza

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ljudi molio bih da mi neko pomogne!Ne znam sta se desava sa pcberza.co.yu?Vec vise od 7 dana ne mogu da udjem na sajt a desava se sledece :
WWW.PCBERZA.CO.YU

U TOKU JE PREBACIVANJE NA NOVE SERVERE, SAJT ÆE BITI AKTIVIRAN U NAREDNA 24 SATA !!!

HVALA NA STRPLJENJU

Ovako stoji vec ko zna koliko dugo a ja hocu da poludim kad mi se to pojavi!

Ako neko zna sta je u pitanju neka mi objasni jer mi je pristup berzi neophodan svakodnevno!
Ako su promenili adresu molim vas ostavite mi novu i slicno.Hvala unapred!

Pitanje je da li iko sa pcberze svraca ovde. Dosta sam citao komentare i na forumu na sta se ljudi zale. Osnovno sto neke firme stavljaju cene bez pdv-a, pa onda nisu azurni, ne skidaju sa lista artikle koje vise nemaju i nikada vise nece dobijati (zastarelo) a nekome je to bas trebalo jer je odlucio da bolje da kupi novo nego da rizikuje sa polovnim iz malih oglasa sa istog sajta. Ili cuvena podela ploca i procesora na "Athlon 64" podnozje, koje stoji tako jos od 2003, znaci pune 4 godine.
Velika neazurnost, bahatost i bezobrazluk po mom misljenju. Srecom, pcberza nije jedini sajt ovog tipa sa cenama, postoji i konfygurator i itsvet, pa njih sve cesce koristim.

Bas me intresuje na sta ce da lici taj novi dizajn. U pravu si za cene i neazurnost, trenutno kod nas i ne postoji bas neka alternativa, i ti sajtovi koje si naveo jesu bolji ali trebalo bi nesto mnogo bolje na nasem trzistu.

Ma sigurno ce biti extra, cim im trebaju toliki dani da to odrade.:D

Hmmm, piše samo o prebacivanju na nove servere, ne i o promenama na sajtu.
Da li neko zna da li će ih biti?

Ja sam dosta puta pronalazio cene na PCBerzi, ali me jako iritira nepreglednost. Jedan isti artikal ima 1000 naziva. Podkategorije su jezivo definisane (LCD 18" i više???). Simpatična analiza PCBerze je napisana u gore pomenutom blogu.
IT Svet je OK sa aspekta preglednosti, ali je ponuda jako loša. Čini mi se da se ne ulaže vremena u ovaj sajt kao u MobilniSvet koji verovatno donosi dosta para.
Konfygurator jeste ok zamišljen, ali vidi se da ga je pravio programer.
To nije uvreda, jer se i ja bavim programiranjem, izradom web sajtova... Ali kada je reč o kreiranju korisničkog interfejsa (GUI) to prepuštam drugim ljudima ili gledam kako su to drugi uradili. Jednostavno - ne može sve jedna osoba ili 2-3 osobe, a da nisu iskusni i stručni u oblastima koje rade.

Videćemo šta će biti sa PCBerzom i ostalim pobrojanim. Nadam se da će napredovati. Nadam se i zbog njih i zbog nas.

Poz.

IT svet je cool odradjen sajt, preglednost mu je na pristojnom nivou, ali mi smeta slaba azuriranost i ne retko netacnost informacija.

Poslednja izmena:
Јесте да није наш, али можда помогне неким нашим људима који већ држе такве сајтове као подсетник и узор:
http://en.toppreise.ch/

Da li osim ovih sajtova koje ste nabrojali ima jos domacih dobrih sajtova sa cenama za pc opremu koji su dobro azurirani ili je to u principu to?

Ovi sa PCberze bolje da su napisali lepo "sajt će biti aktivan u najskorije vreme" ili nešto slično, ovako su ispali krajnje neprofesionalni...

Poslednja izmena:
Kada bi ga samo cesce azurirali, npr kao mobilnisvet.com, itsvet.com bi bio extra...
Inache pc berza je bila ucajna sto se tice cena u poslednje vreme, znaci vise od pola cena nije tacno, nadam se da ce sada biti bolja situacija, ako se ikad i vrati medju zive :) A mozda im je sada ovo:
U TOKU JE PREBACIVANJE NA NOVE SERVERE, SAJT ÆE BITI AKTIVIRAN U NAREDNA 24 SATA !!!
HVALA NA STRPLJENJU
taj novi dizajn :D

IT Svet ima jednu jos vecu manu koju niko ne pominje,a to je jako lose linkovanje!!
Na primer kad sam gledao cene za Logitech MX Revolution,skoknuo sam na Komponente->Unos->Misevi->Logitech i... NIJEDAN nije u prodaji!!??
A onda ipak resih da vidim da li bar ima komentara o njemu pa ga odabrah,on posle minut-dva otvori stranu (nekad takodje jaaaaaaaaaako dugo otvara sledecu stranu) i... IMA GA i to u desetak prodavnica,od 86.8-10... eura,a stranu pre toga nije pisala nijedna ta cena pored njega vec tekst"Nema u prodaji"!? :wall:
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Pitam se da li je sa nestankom (nadajmo se privremenim) pc-berze povezan veliki broj usera sa 0 postova koji šalju ponude za trgovinu? :trust:

mislim da to nema nikakve veze.

Logika.... logika :D

- nesto gadno su zabrljali....:crash: :crash: :crash:

Mada zelim da se vrate :type:

Prilozi

• pcberza.jpg
    pcberza.jpg
    30.7 KB · Pregleda: 167
Poslednja izmena:
Ova 24 sata traju poprilično dugo...
:rupa:

Slao sam licno Zeljku Arnautovicu mail ali nisam dobio odgovor sto znaci da im se prosto _ebe za sve nas.Nemaju ni malo kulture ni postovanja prema korisnicima i onima kojima je to zaista potrebno.Stvarno krajnje ne profesionalno!

pa ako bi trebali da imaju obzira onda bi to najmanje trebali da imaju prema korisnicima bencha ( ne svim) koji su zestoku pljuvali i pljuju sve sto pocinje sa pc a zavrsavase se sa berza.

A kada će otprilike Werbian ugledati svetlo dana? Funkcionalnosti? Koji su uzori?
Ne bi bilo loše da imamo neke dodatne informacije da znamo čemu i da li da se nadamo ;)

pa ako bi trebali da imaju obzira onda bi to najmanje trebali da imaju prema korisnicima bencha ( ne svim) koji su zestoku pljuvali i pljuju sve sto pocinje sa pc a zavrsavase se sa berza.

Pa otkud oni znaju da im pisu ljudi sa Bencha? Drugo, ti imas placeni banner na pcberzi pa vidim ne bunis se nesto.

@Nick: Prva verzija Werbiana trebala bi da se pojavi oko 20 ili pred kraj februara, medjutim tada nece biti dostupne planirane opcije zbog toga sto smo imali velikih problema oko trazenja nekog pouzdanog programera. Planirali smo da zvanicno krenemo sa radom 1.2 (sutra) sto ocigledno nece biti moguce zbog gore navedenog razloga.

Sada smo u pregovorima sa nekim ljudima koji bi trebali da dovrse zapocetu aplikaciju. Velika paznja poklanja se personalizaciji korisnickog interfejsa tj. napravicemo sajt tako da svako moze urediti prikaz strane po svojoj zelji.

Prodavnice ce imati svoj admin panel ali cemo mi svakodnevno proveravati azurnost jer je to kod ovakvih sajtova najvaznije, a prema vasim kritikama iz ove a i mnogih drugih tema koje sam citao vidim da je to itekako potrebno.

Evo linka do stranice gde se moze videti neki pocetni izgled interfejsa aplikacije. Nije bilo uzora pri osmisljavanju sajta, pratili smo i analizirali zelje korisnika tako da je to i uvedeno. Jedino je mali deo dizajna pozajmljen od Technoratija :) .

Ako imate neke predloge ili na neki nacin zelite da saradjujete sa nama kontaktirajte me na: wawahoo [at] gmail.com ili ovde u temi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno