Šta je novo?

PAZNJA pri kupovini/prodaji Android 5.1 telefona!

Vrlo lako - koristim 3 sifre ukupno, neka od njih mora biti. :)

Ja sam pre stavljao svuda razlicite, a sad imam sistem. :-D Recimo, uzmem recenicu danas je petak. Dodam tarabe, dva broja i prva dva slova sajta/foruma. Osnova ista, samo se slova razlikuju. Recimo za bench bi bilo Danas#Je#Petak45BF, za aliexpres Danas#Je#Petak45AE i sl.
Mila majko...

A ja imam različite šifre za sve, od toga četiri moram da znam napamet. Ni svoju Gmail ne znam, upisana je.

Mislim da ova tema treba da ide u sticky. Sigurno ce se sve cesce desavati prilikom prodaje/kupovine problem sa zaboravljenom lozinkom. Inace super je i da android napokon dobije dobru zastitu.

Poslednja izmena:
Trebalo bi u prvoj poruci dodati uputstvo šta treba da se uradi pre promene vlasnika.

Da se obrise stari google nalog samo. :)
Dakle, ne samo factory reset..

Kako znate sifre za mail?:) Ja ih imam negde upisano sifrovano, inace nema sanse da se setim 20+ sifara koje koristim za razne sajtove.
Znam par šifri koje kucam redovno (neke su random alfa num, neke nisu), a sve ostalo u KeePass (na kome menjam šifru na godinu dana). Sve što može, ima 2 step auth.

ono sa yta nmg da odradim jer nemam ruter,sve stoji sto ste rekli ali pplz,desava se da ljudi zaborave mail ne namerno,ili tipa kad neko nekome pokloni ili proda fon,u servisu bi mi odradili jer su vec imali iste popravke,i to su rekli da im treba 15 min za to,al realno mi se ne daje 1200 ne zbog toga sto je 10 e sad neka para vec iz principa,ljudi beru maline 10 sati za taj kesh a oni bi kroz dva stiskavca da uzmu istu sumu,i to su mi na dva mesta rekli 15e!a jedan mi trazi oko 2000, sve bi ja to pohapsio!

Zbog čega bi pohapsio? Ljudi naplaćuju nešto što znaju da odrade a ti ne, ne vidim tu ništa loše. Ako ti se ne sviđa cena onda sam središ ako možeš ako ne, baci telefon. Niko te ne tera da im daš pare.

a sve to stoji , mislio sam na razliku u ceni a i realno sljamsung je bzvz stvar napravio sa 5.1.1

Javi ako ti srede u servisu :)

To znaci da google mora jos dosta da radi na tom polju zastite..

Bzv je to što ti se desilo, ali ovo nikako nije bzv što je Samsung odradio a verovatno (ako već nisu) i svi ostali. Pogotovo kada u bližoj budućnosti i kod nas da zaživi Android pay/Samsung pay... Ako ti neko ukrade telefon imaš kakvu takvu zaštitu svojih ličnih podataka...

E sada da li tu zastitu imaju svi uredjaji koji su na 5.1 ili samo oni koji su fabricki na 5.1. Imam z2 pa da znam kada ga budem prodavao.

To je uvedeno u 5.1. Treba svi da imaju. Kad budeš prodavao, resetuješ ga, jer nisi valjda lud da daješ bez reseta sa svojim podacima.
Upali ga, pa vidi da li se aktivira zaštita.

Da li ovo takodje znaci da nema vise pravljenja trange frange naloga za taj telefon specijalno? :D

Mislim na to da kada mi neko kaze da mu "namestim da skida aplikacije" ja lepo napravim novi nalog sa prvim sto vidim oko sebe i slicnom sifrom.

U ovom slucaju reset ne bi bio opcija :D

Nema lupetanja mail-a i šifre koju posle nemaš pojma. Ili baciš telefon.

Ma ne znaju bre, i ja znam x ljudi koji su napravili mejl samo zbog androida, i posle zaboravili i sifru i mejl.. :p
Ma da, smaranje je to sa šiframa, valjda će uskoro otisak prsta postati standard za zaštitu :smoke:

To je gora zaštita od šifre, jedino što prst ne možeš zaboraviti :)

I odsecanje prsta kao zaobilaženje...
Odavno se sećam priče gde su jednom odsekli prst, jer mu je auto imao čitač otiska prsta.

Poslednja izmena:
Kapiram da je ova zastita vezana za sam ROM, sta bi se desilo kada bih preflesovao isti rom ili ubacio custom ROM, recimo 5.0.2 ili neki stariji...

Mislim da je zaštita dublje od toga. Bar bi trebalo da bude. Čini mi se da sam čitao o tome, ali sam zaboravio. Tako nešto j svakom slučaju ne bi smelo da može.

Pa kapiram da posto je to doslo sa 5.1 verzijom, onda je negde softverski odradjeno...a na ovim telefonima sto dolaze fabricki sa 5.1 moguce da ima neki hardverski dodatak koji to regulise...Verujem da u prvoj varijanti, ako je telefon update-ovan na 5.1 i veci moze da se odradi, dok u drugoj cisto sumnjam...

Kapiram da je ova zastita vezana za sam ROM, sta bi se desilo kada bih preflesovao isti rom ili ubacio custom ROM, recimo 5.0.2 ili neki stariji...
Ne može ta fora,imao sam sličan problem sa Umi iron u servisu.Lik poslao pokvaren mobitel i nakon sto je popravljen i fleshan novi rom,upalim ga radi probe kad ono zaštita. Sreća da lik nije zaboravio mail i lozinku

Vidim da mora da se nakaci na google-ov server pa tamo proverava verovatno da li je bio locked ili nije...ocekujem uskoro kada to postane masovan problem neko odradi posao, kao sa iphone-om i spustanjem na nizu verziju softvera...

Pa ti mozes njega spustiti ali ta particija se ne dira, tako da te pitanje sve jedno opet saceka.

Zivo me zanima kako onda to resavaju u servisu...posto tvrde da mogu...Malo sam sumnjicav po tom pitanju...

Bilo je odredjenih bagova na nekim telefonima koji su zakrpljeni, mozda ako neko nije apdejtovao. Drugacije ne znam kako moze da resi posto se provera vrsi kada se zakacis na net.

Zivo me zanima kako onda to resavaju u servisu...posto tvrde da mogu...Malo sam sumnjicav po tom pitanju...
To su oni njemu rekli ali ja čisto sumnjam u to,radim u servisu mobilnih telefona (za Pandawill u EU) i mi još nismo to uspeli. Ova fora sa Samsung mobilnim možda i može al mi najmanje imamo Samsungovih telefona za popravak pa nisam probao.

Nazad
Vrh Dno