Šta je novo?

Pazi kad ne mogu da verujem... must see

Worf

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2004
Poena
619
Poslednja izmena od urednika:
Ovo poslednje nije ništa strašno, viđao sam mnogo gore.

Poslednja izmena od urednika:
Ja se plašim da otvorim moj stari P3, možda je još gore!

Ovo kao na trecoj slici sam video pre mesec dana,ALI UZIVO!!Znaci klincu je cale doneo pre par godina neku P3,jos pride nisu bile stavljene sve one plocice pozadi,nego povadjene sve,a ubacena zvucna i ne znam sta jos,to se ljudi BELELO od prasine!
Svaka cast onom ko bi pogodio boju zvucne ili graficke kartice! :p
Pozdrav ,)

Pa ovo kuciste zaista nije mnogo prasnjavo... ako uporedim sa onim sto sam imao prilike da vidjam.

Ha ha ha
Setih se jednog rachunara koji su mi doneli na servis.Rachunar se koristio u jednoj cevabdzinici :). Nebih da komentarisem stanje u kojem je bio ali pri samoj pomisli na smrad koji je iz njega izlazio ,pankreas mi krene na usta :)

Šteta što nisi slikao pa da okačiš ovde. Sledeći put kada budem imao prilike da vidim nekog "prašnjavka", obavezno ću ga slikati. :type:
Koliko vremenski treba da se kompjuter napuni prašinom onako kao na slikama?

Pa sve zavisi gde stoji... ako stoji na nekom groznom mestu o cijoj cistoci niko ne vodi racuna mnogo ce se brze upropastiti od recimo racunara koji stoji u bolnici :)

Evo kako izgleda komp koji sedi u sobi ekstremnog pusaca i u prometnoj ulici kakva je Cvijiceva i plus voli covek da drzi otvoreno kuciste. Tada smo mu ocistili komp a pre mesec dana sam tom drugaru opet sredjivao masinu i opet je cistio bilo je 5x gore nego na onim slikama. Kuler na grafickoj je stao od masne nikotinom natopljene prasine, temperatura procesora u idle rezemu je bila preko 70° a napajenje posto hermeticki zatvoreno prasinom je bilo vrelo kao ringla. Inace zbog prasine i duvana tom drugaru jednom mesecno cistim opticke uredjaje jer prestanu da citaju.

Pre nekih 2 meseca otvorio sam nekog P1, koji je radio u jednoj knjigovodstvenoj firmi po ceo dan vec godinama.
Nikad otvaran ! Stajao na podu. Nemogu da vam objasnim sta je bilo unutra! Samo fina prasina ali crne boje kao ugalj! Ruke sam jedna oprao. Ni jedan cooler nije radio! I na kraju je riknuo kad mu je zakazao fan na napajanju.
Zao mi je sto ga nisam slikao.

Slican je bio burazov kompa kad sam otvarao posle 2 godine ne ciscenja

Jel' su ovi kompovi mozda bili u blizini Cernobila, tamo negde oko 26. aprila 1986 ,) ? Dobio sa jednom jedan P1 od prijatelja, koji nije znao sta ce vise sa njim, pa mi ga je dao da se zezam sa njim. Inace zena mu je prevodilac i pusac. Mozete da zamislite. Nikada otvaran i ciscen.

meni su se iz jednog racunara (donetog na servis) razmilele bubasvabe cim sam ga otvorio. jedno desetak komada! valjda im je bilo toplo unutra.

Бубашвабе? :zgran:

Pa gde je stajao komp? Nije ni čudo što je došao na servis. Još samo fali neko da kaže kako je našao istruleli sendvič u kućištu i mogu da kažem da sam čuo sve!

Ja sam jednom nasao istruleli sendvic u kucistu :D :D :D

Worf je napisao(la):
Бубашвабе? :zgran:

Moj kum je davno drzao CD klub u nekoj rupi i redovo su mu bubasvabe ulazile u kuciste

Ja sam u mom starom kompu |pentium| nasao oko pola kile ganje....hehe :D

Ma to je burazer nesto brljao, pa posto sam ja nasao i naravno napravio se lud, a on se nije nesto puno raspitivao za to jer nije znao ko je nasao... :D tako da su svi bili srecni i zadovljni... :d :p

Poslednja izmena:
sad su mi jasni komentari kad sam video, stvarno nije nista
(he, ortak je pre 2-3 godine dobio 2x 286 iz neke osnovne skole, tu je stvarno bilo svasta, grisine, listovi iz sveske, bube na dobar dan, olovke...)

He, he moj drugar je onomad jedva isterao misonju iz kucista :) Mislim pravog ne optickog :D

Jaka fora je bila kad sam, dok sam radio u servisu, otvorio jedno kuciste koje je, spreda gledano, imalo samo onu maskicu sa uskim prorezom za floppy, bez samog floppy-ja unutra. Bilo je sigurno desetak disketa unutra hehehe :d

A koliko ljudi znaju da budu prljavi i aljkavi (vezano za cistocu samog racunara) necu da komentarisem. Video sam bukvalno SVE sto ste nabrojali uzivo... And then some :vomit:

Ovo prašnjavo? Naletao sam na kućišta iz kojih sam mogao vunu za džeMpere da ispredem :d

Što se tiče miševa (pravih :d) imao sam priliku da vidim grafičku koja je imala višak kondenzatora tj. nešto što liči na njih, a u stvari je životinjskog porekla(sad vi prosudite šta je miš radio po njoj), zatim pojedeni IDE, cooler i mrežni kablovi, a uz sve to svuda je bilo žućkaste suve soli :d

Kad sam sve to sredio i zapušio sve rupe na kućištu bilo mi je žao miša. Mislim nije lako izgubiti topli (Radeon) dom preko noći :d

Poslednja izmena:
Ko nije popravljao stare kante koje stoje u nekom knjigovodstvenom servisu od 100 godina prije Hrista, taj nezna šta je prljavo. Ti vidiš da nešto ima ispod taloga prašine ali nema šanse da odrediš šta je to i koje je boje. :crash:

Vazduh pod pritiskom je najbolji prijatelj...

Falcon je napisao(la):
Jaka fora je bila kad sam, dok sam radio u servisu, otvorio jedno kuciste koje je, spreda gledano, imalo samo onu maskicu sa uskim prorezom za floppy, bez samog floppy-ja unutra. Bilo je sigurno desetak disketa unutra hehehe :d
:laugh:

Eeee, ovo je za medalju. Mogu da zamislim ljude kako guraju disketu u prorez a ono ništa, čulo se tup, pa ih sad sramota da traže disketu.

Ma ovo je smejurija, trebali ste da vidite i osetite kompove koji su stojali po igraonica gde se duvanilo. Prvo od smrada nisi modao ni da im priđeš, a ventilatori na procesorima su stali od količine crne prašine koja se nakupila. Za manje ventilatore da i ne pričam. To se rečima ne može opisati! Žao mi je što nisam slikao.

Jednom su nam doneli neki prastari laptop, koji je bio komplet mastan, neke tipke nisu mogle da se pomeraju od naslaga ispod njih, ali ni to nije ništa. Najstrašnije je bilo kada smo ugledali jednog malog belog crvića kako izlazi izmedju tipki na tastaturi. Niko nije hteo da se prihvati čišćenja, naravno!

Poz

Pazi razumem da desktop kuciste moze da se napuni prasinom, ali laptop?
pa gde je stajao, u kokosinjcu?!?

Nazad
Vrh Dno