Šta je novo?

PaySend

Slao sam pre nekoliko godina preko paysenda nekom grku novac medjutim zaboravio sam proceduru. Kad udjem u paysend i izaberem grcku izlazi mi opcija to sepa bank account gde treba da ukucam iban i ime i prezima vlasnika. Stoji da ce provizija biti 1.50e da li je to to ili ima jos nekih skrivenih troskova?

Grkinja kojoj bi trebalo da posaljem poslala mi je iban, swift i ime i prezime.
Iz koje zemlje saljes novac u Grcku?

Iz Srbije. Mogu da posaljem sa dinarskog a mogu i sa deviznog racuna, sta god bude povoljnija opcija.
Što se tiče slanja novca u Grčku iz Srbije preko PaySend-a, postoje 2 načina prijema novca od strane onoga ko ima bankovni račun u Grčkoj:
  1. na grčki SEPA račun
  2. na grčku Visa/MasterCard karticu

Novac se sa računa u Srbiji može poslati u RSD ili EUR, a osoba u grčkoj će dobiti isključivo EUR:
  1. Ako se novac šalje u RSD, provizija je fiksna i iznosi 149 RSD od sume koja se šalje u Grčku, bez obzira njen iznos.
  2. Ako se novac šalje u EUR, provizija je fiksno 1,5 EUR za sume do 150 EUR, dok je za sume veće od 150 EUR provizija fiksno 0,99%, od sume koja se šalje u Grčku.

Skrivenih troškova nema.

Trenutni viši kurs PaySend-a za EUR je 118,4831 RSD, što je za 1,09% više u odnosu na sredji kurs NBS.

Lično najvise volim slanje sa kartice preko PaySend-a.

Poslednja izmena:
Provizija fixna 149rsd a kurs sto dodaje 1% nije provizija :D

Poštovani, značila bi mi svaka pomoć...
Potrebno je da mi se pošalje novac iz Grčke...
Ja sam se juče prijavio na Paysend...
Možete li mi reći kakva je procedura...
Kada sam aktivirao paysend osim broja telefona i e-mail a ništa drugo mi nisu tražili...
Šta Grk treba da uradi da bi poslao...
Ja se nisam povezao sa Bankom...
Značila bi mi pomoć?
Je l može da se pošalje iz Grčke?

Ja sam slao novac ali ne na paysend account nego direktno na racun banke.

Ovako npr?

Prilozi

• Screenshot_2025-03-07-12-24-10-589_com.paysend.app.jpg
    Screenshot_2025-03-07-12-24-10-589_com.paysend.app.jpg
    41 KB · Pregleda: 38
Potrebno je da mi se pošalje novac iz Grčke. Šta Grk treba da uradi da bi poslao?
Da mu daš broj tvoje Master ili Visa kartice (16 cifara) i da ti on to pošalje direktno u evrima preko Paysend-a. Ne može da ti uplaćuje na IBAN zato što još uvek nismo deo SEPA sistema. Ti nisi u obavezi da imaš tamo nalog, ali kad si se već registrovao, unesi referal kod da bi imao pravo na prvi besplatan transfer kada nekom šalješ prvi put.

Ja mislim da ima i drugi nacin, da ne dajes broj kartice nego da uradis Request money i onda upises broj telefona od kog ocekujes uplatu. Ovo treba da se proveri, nisam nikad koristio ali sam citao ranije. Ima sigurno na njihovom sajtu

Bilo bi jako lepo kada bi članovi foruma za nalaženje odgovora na obična pitanja koristili neki Internet pretraživač (Google, Bing, ...), a pre nego što postave pitanje na forumu.

Zna li neko je li sada fizičkim licima Severne Makedonije dostupna SEPA?

Pitam ovo jer je Severna Makedonija pre 7 dana primljena u SEPA. Primljene su i Albanija i Crna Gora u novembru, ali će SEPA fizičkim licima u te 2 države biti dostupna tek u okrobru.

Edit: Da odgovorim sam sebi - dostupnost SEPA fizičkim licima Severne Makedonije biće najranije od oktobra.

Сепак, за да се искористат овие можности, од голема важност е банките да се подготват оперативно. Заедно со банкарскиот сектор, Народната банка посветено ќе работи на обезбедувањето целосна подготвеност за интегрирање во СЕПА до октомври 2025 година, што е првиот можен датум за влез на банките од земјите од Западен Балкан коишто се членки на СЕПА.

Izvor: https://www.marili.com.mk/statija/?id=1441

Poslednja izmena:
Poštovanje narode, potrebna mi,je pomoć..
Primio sam novac na virtuelnu karticu, kako i da li je moguće prebaciti na bankovni karticu?
Zahvaljujem unapred

Možda sam pogrešio što nisam poslao svoj bankovni račun, baš se ne snalazim, pa bi mi značila svaka pomoć...
Ako nije moguće prebaciti sa virtualne koje su onda mogućnosti?
Jos bi trebalo informacija
U suštini ja sam skinuo aplikaciju na telefon.
I verovatno mi je novac poslat preko Imena i Prezimena...
Malopre kada mi je stigla poruka da je novac poslat ja sam kliknuo na paysend virtuelnu karticu.(mislim da mi nisu dali drugu opciju).
E sada ne znam kako mogu da podignem taj novac?
To je sve od info...

Grk mi traži depozit i od podataka dao mi je ime i prezime, iban i swift... Mogu li da mu uplatim sa ovim podacima preko peysend-a, i da li i on mora imati paysend nalog ili ne ?

Paysend uplacije na njegov bankovni racun.
Dovoljno je ime i iban

Pozdrav svima...
Ja imam problem sa paysend-om...
Naime imam novac na virtuelnu karticu i ne mogu nikako da podignem taj novac...
Ne mogu ni da ga pošaljem nazad...
Ne znam šta mi je činiti...
Ima li mi pomoći?😊

@Profatheo1 nalog mora da bude iz zemlje izdavalaca kartice, tako da, ako je američka, nećeš moći da prebaciš novac kod nas. Probaj eventualno da je dodaš u Google/ApplePay pa koristiš po radnjama ili je troši za online plaćanja (postpaid računi, uplate kredita, eps uvid u račun, infostan su neke od mogućnosti da karticom pokrivaš komunalije, s obzirom na to da ide kurs kartičarske kuće).

@Profatheo1 nalog mora da bude iz zemlje izdavalaca kartice, tako da, ako je američka, nećeš moći da prebaciš novac kod nas. Probaj eventualno da je dodaš u Google/ApplePay pa koristiš po radnjama ili je troši za online plaćanja (postpaid računi, uplate kredita, eps uvid u račun, infostan su neke od mogućnosti da karticom pokrivaš komunalije, s obzirom na to da ide kurs kartičarske kuće).
Hvala ti puno...😊

• Like
Reagovanja: uji
Imam još jedno pitanje...
Kada bi narednog puta od istog pošiljaoca ili nekog drugog ponovo dobijao neku uplatu, koji je najbolji način da pošalju?
Koja opcija?

Imam još jedno pitanje...
Kada bi narednog puta od istog pošiljaoca ili nekog drugog ponovo dobijao neku uplatu, koji je najbolji način da pošalju?
Koja opcija?
Ne znam šta ti se sve nudi (Payoneer, Paypal, wire transfer, nešto treće). Meni su tako neke ankete plaćali isključivo Tremendous online Visa poklon karticama.

Ako,sam ja tebe išta razumeo Bog me ubio 😁😁😁
Mislio sam da li funkcioniše ono sa Request money kada upises broj telefona od kog ocekujes uplatu....?

Ako,sam ja tebe išta razumeo Bog me ubio 😁😁😁
Mislio sam da li funkcioniše ono sa Request money kada upises broj telefona od kog ocekujes uplatu....?
Mislio sam da me pitaš u kontekstu kako najbolje da isplatiš svoj rad na platformi osim poklon karticama, ali shvatam šta si me pitao. U Paysend kad ideš na request money, broj telefona se podrazumeva kada neko već ima Paysend nalog ili ti uplaćuje direktno na tvoju Visa ili Master karticu i daješ broj od 16 cifara.

Još jednom da napomenem: PaySend ne nudi opciju slanja novca iz SAD u Srbiju.

Mislio sam da me pitaš u kontekstu kako najbolje da isplatiš svoj rad na platformi osim poklon karticama, ali shvatam šta si me pitao. U Paysend kad ideš na request money, broj telefona se podrazumeva kada neko već ima Paysend nalog ili ti uplaćuje direktno na tvoju Visa ili Master karticu i daješ broj od 16 cifara.
Hvala ti još jednom.
Totalna mi je nepozanica sve ovo, i već sam zabrljao jednom pa ne bih da opet zabrljam. Stavio sam u Google play virtualnu karticu pa javljam da li je uspelo neko plaćanje...
Pozz

• Like
Reagovanja: uji
Nazad
Vrh Dno