Šta je novo?

PayPal u Srbiji od 2015. (2010.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neverovatan potez mod-a koji je brisao post-ove moram priznati, voleo bih da dobijem odgovor zbog cega je moj post obrisan dok su kontra post-ovi ostali? argumentovano sam objasnio zbog cega nasi zakoni onemogucavaju elektronsku trgovinu sto je jedan od razloga za to sto apple nije prisutan na nasem trzistu. izgleda su onome ko moderise ovaj topic daleko prihvatljiviji postovi ameri nas mrze i slicno.

Ponovicu jos jednom pitanja za savetnika ministra :D

Da li mislis da je glavni razlog sto Apple-a, Paypal-a, Google Wallet-a i ostalih servisa na nasem trzistu nema zato sto nas "ameri mrze" ili zbog toga sto nasi zakoni nisu prepisani evropski zakoni kao sto tvrdis niti je njihova primena efikasna? ako su prepisani evropski zakoni zanima me zbog cega se do kraja godine ocekuje korigovanje Zakona o elektronskoj trgovini kako bi bilo u skladu sa EU direktivom 2000/31? i o kakvim prepisanim evropskim zakonima govoris kada su izmenama zakona o NBS u sustoj suprotnosti sa zakonima o Centralnim bankama?

Prvo ste trabunjali da bez Pay Pal Apple-u se ne isplati da bude u Srbiji.. :wall:

Mozes li navesti gde je to iko napisao? povucena je paralela sa paypalom kako bi se oslikali problemi elektronske trgovine u srbiji, to sto ti nisi uspeo da povezes o cemu se prica ne znaci da ljudi koji su to pisali nisu u pravu a kamoli da "trabunjaju" kako ti to nazivas. bolje pokusaj da razumes ono sto ljudi pisu nego sto ih vredjas na taj nacin.

Poslednja izmena:
Neće biti "korigovanja"( misliš na izmene i dopune?) do kraja godine pomenutog zakona. Šta nedostaje u Zakonu a vezano za Apple predstavništvo pa to potenciraš? :) Znaš li išta o toj regulativi ako je već 2 x pominješ? :) Ko je pisao da nas ameri mrze? Kakve veze ima zakon o NBS sa Apple predstavništvom sada? :D
"Neverovatan potez mod-a koji je brisao post-ove moram priznat"- STVARNO VRATITE MU ZVEČKU :d

Poslednja izmena:
Bravo, pravi si predstavnik srpske elite. Elokvencija i obrazovanje ti izviru iz svake recenice.

trabunjanje( stari srpski izraz)= nebuloze(moderno)... Kakve to veze ima sa obrazovanjem? Da li ti uopšte znaš šta pišeš? :D
I dalje niko da odgovori da li je moguć devizni platni promet sa inostranstvom tj. sa firmama koje imaju sedišta u inostranstvu- npr. Apple? :D Zakon o platnom prometu propisuje samo za dinarki promet za firme koje su registrovane u Srbiji.. ;)

Poslednja izmena:
Neće biti "korigovanja"( misliš na izmene i dopune?) do kraja godine pomenutog zakona. Šta nedostaje u Zakonu a vezano za Apple predstavništvo pa to potenciraš? :) Znaš li išta o toj regulativi ako je već 2 x pominješ? :)

Da li si cuo za App Store i nacin na koji se dev-ovima vrsi placanje kao i kupcima? Zbog cega nema paypal-a?

Kakve veze ima zakon o NBS sa Apple predstavništvom sada?

Pisao si da su zakoni prekopirani Evropski pa mi reci da li je zakon o NBS prekopiran Evropski zakon o Centralnim bankama?

Da li si cuo za App Store i nacin na koji se dev-ovima vrsi placanje kao i kupcima? Zbog cega nema paypal-a?

Pisao si da su zakoni prekopirani Evropski pa mi reci da li je zakon o NBS prekopiran Evropski zakon o Centralnim bankama?
Ja sam sasvim jasno, srpskim jezikom napisao šta je kupac i šta svakom prosečnom kupcu treba.. Odem, kupim, granacija, originalna operema, reklamacija, zamene.sigurnost..NIsam developer i ne zanima me da pišem za app store.. I % developera je toliko mali kod nas u odnosu na broj kupaca da Apple neće izgubiti.. Zato dolazimo da priče zašto se ne isplati Apple da ima predstavništvo u Srbiji, prodaje svoje uređaje ovde i reklamira se, a u Albaniji, koja ima veoma nekomplementarnu EU zakonsku regulativu, ima?
O redigovanju sam pisao kad je trgovina u pitanju..Jasno se iz kontesta rečenice vidi ali ne čitaš pažljivo..

Poslednja izmena:
Zakoni su nam neprecizni i podložni tumačenju, što je meni prva indikacija, kao nekom ko nije pravnik, da su ga pisali ili namerno tako ili nisustručni, pa i nisu mogli da ga napišu bolje.
Mislim, hajde mi molim te objasni da li je neophodno da se neki zakon ili pravilnik napiše tako da mora da se tumači. I onda ga tumači kako ko stigne, naravno.
Zašto ne može da bude jasan i precizan, bez potrebe za tumačima?
Ja sam u zdravstvu i kod mene se neke stvari tumače zato što ne postoje jasno definisani normativi (nikada neće ni postojati), ali većina stvari je jasno definisana normativima i tačka. Bez vrdanja. Druga je stvar što se kod nas ono što je napisano na papiru ne poštuje...

Zakoni su nam neprecizni i podložni tumačenju, što je meni prva indikacija, kao nekom ko nije pravnik, da su ga pisali ili namerno tako ili nisustručni, pa i nisu mogli da ga napišu bolje.
Mislim, hajde mi molim te objasni da li je neophodno da se neki zakon ili pravilnik napiše tako da mora da se tumači. I onda ga tumači kako ko stigne, naravno.
Zašto ne može da bude jasan i precizan, bez potrebe za tumačima?
Ja sam u zdravstvu i kod mene se neke stvari tumače zato što ne postoje jasno definisani normativi (nikada neće ni postojati), ali većina stvari je jasno definisana normativima i tačka. Bez vrdanja. Druga je stvar što se kod nas ono što je napisano na papiru ne poštuje...
pokušaću da te ispoštujem ali se bojim da će nam brisati postove jer su offtopic:
u pravu si i ne mogu da odgovaram za redigovanja, loše prevode, prepisivanja i sl naše pozitivno pravne regulative.. Zakoni su nam takvi-kakvi su: najbolje to osećam jer radim pravnu gimnastiku svakog dana da bi Rešenja u upravnim postupcima opstala.. Ali šta da radim..Nije do mene...
Ali i dalje mi nije jasno zašto Apple-u nije u interesu da prodaje u Srbiji preko svog predstavništva.. Valjda im je u interesu zar ne?

Zato dolazimo da priče zašto se ne isplati Apple da ima predstavništvo u Srbiji, prodaje svoje uređaje ovde i reklamira se, a u Albaniji, koja ima veoma nekomplementarnu EU zakonsku regulativu, ima?
Zato što im se ne isplati, kao ni u Albaniji, gde isto tako nemaju Apple Store.
Simptomatično je uzimanje baš Albanije za primer (kao i uvek kada mora da se iznese nešto u pežorativnom duhu), ali je svakako je u skladu sa razmišljnjem tvog poslodavca.

Ali i dalje mi nije jasno zašto Apple-u nije u interesu da prodaje u Srbiji preko svog predstavništva.. Valjda im je u interesu zar ne?
Pa i nije...
Em smo mali, em smo neuređni. Kao što rekoh, ovo je parcela ograđena bodljikavom žicom, nikako država.
Pre par meseci je neko to dobro definisao: "Država Srbija će ući u EU, ali ne i zemlja srbija."

Mi nikako da shvatimo da smo toliko mali i beznačajni, da zakonska regulativa mora da nam bude ne kao Evropska, nego 10x bolja i upeglanija da bismo privukli ovo malo kapitala što ga još ima u svetu. A naša regulativa je....:wc: Ali ti to bolje znaš od mene.
Dok je tako veliki će nas uglavnom zaobilaziti.

p.s. mislim da će sada da popijem warn zbog offtopica, ali mislim da ovo mora da se kaže.

Poslednja izmena:
I % developera je toliko mali kod nas u odnosu na broj kupaca da Apple neće izgubiti..

Sta mislis zasto je mali broj? Sigurno zato sto moramo da se mucimo da nadjemo nacin kako da naplatimo, jer verovatno da je malo lakse sigurno bi ih bilo vise...

kao sto rekoh, cak i da su nam zakoni savrseno napisani (a nisu), oni ostaju mrtvo slovo na papiru jer ne postoji adekvatna garancija drzave da se to sto je napisano postuje. U drzavi kakva je ova, mozes da imas zakonsku osnovu, ugovornu obavezu, sve crno na belo i da ti to ne vredi apsolutno nista, jer se na kraju sve svodi na korumpirani sistem i njegovu volju da reaguje u pojedinim slucajevima (najcesce samo onda kada njemu ide u korist).

i na kraju, prica je prebacena na apple predstavnistvo koje nije uslov za iphone, o kome pricamo. iphone-a nema u ponudi u Srbiji jer se drzava nije potrudila da stvori konkurentno trziste u mobilnom segmentu, a sve zbog mts-a, krave muzare iz koje se jos ponesto moze iscediti.

Omg omg omg!!!!

Posle Zimbabvea i Tadzikistana, i mi dodjosmo na red :D

Super! Sad mi vise ne treba specijalno i grozim se od pomisli da imam posla sa carinom, spediterima i postom, ali nema sta, korak u pravom smeru. Od cega zavisi kada cemo biti u boxu iznad, "Send. Receive. Withdraw to a U.S. Bank Account or a card." i obelezeni plusicem? To mi sada vise treba. I verovatno ce i to stici kad mi ne bude trebalo. Kakva ******a generacija, samo da se covek smeje... :D

Ja sam otvorio i cuo sam da mogu da se salju pare i placa a da ne mogu da se primaju i nece moci skorije??? Moze neko da potvrdi za primanje? :(

Obzirom da bitcoin uzima maha nema više spavanja na lovorikama.

Moci ce samo da se kupuje. Od prodaje odavde nema nista.

Idemooooo!!! Otvoren nalog na Srbiju i verifikovana srpska Inteza internet kartica :)

Šta mi "slovenci" da radimo?

Da, zaista ne moze da se prima novac, ne daju cak ni da povezem PayPal acc sa racunom u banci. Do qrca, bezveze sam se radovao... :(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno