Šta je novo?

PayPal u Srbiji od 2015. (2010.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Geek_master
Ajde sto CIA Factbook nije njima nimalo relevantan ( pa tih prevara imas mnogostruko vise po svetu, EX-SSSR zemlje su rasadnici tih prevara,centralne zemlje Afrike itd), ali gle cuda sve one imaju PP.Al imaju i zakonske regulative za tako nesto.Mi imamo Cvetkovica i Dinkica.Pa ti proceni sta nedostaje kako bi dosli u nasu zemlju.

Mrze nas i zavide nam sto smo mi jeli viljuskama dok su oni jeli prstima. A i zele da nas pokore jer smo riznica sveze vode. A imamo i nafte. I beogradjanke su najlepse na svetu pa zele da ih otmu i obescaste. I paypall je deo te zavere.

Mrze nas i zavide nam sto smo mi jeli viljuskama dok su oni jeli prstima. A i zele da nas pokore jer smo riznica sveze vode. A imamo i nafte. I beogradjanke su najlepse na svetu pa zele da ih otmu i obescaste. I paypall je deo te zavere.

Mojne da se vređamo, nisu samo beograđanke lepe, ima ih još više po provinciji :D

Sent from my Nexus S using Tapatalk

:laugh:

Zaboravio si i nacrte za Teslino tajno oruzje :D

Jel neko moze da potvrdi da l ce funkcionisati intesina kartica ako je izvadim i ako napravim nalog npr na sloveniju? Ima clanova kojima to vec radi, pa me zanima da l je neko skoro radio, da moze da potvrdi

Meni radi već 2,5 god.
Da li će i tebi ako sad izvadiš AmEx da radi pitanje je, nećeš znati dok ne probaš.

Naslov teme je "PayPal u Srbiji od 2010e", današnji datum je 13.01.2012. Jao državo. :D

ako neko zeli da zaradi kintu a ima paypal neka mi posalje pm...
vi ne ulazete nista, samo mi treba neki paypal da bi mi stranci uplacivali pare na njega :)
prodajem im steam igre, cisto da znate da nije nikakva prevara.

da ti legnu pare na paypal ide teze....
probaj sa Bosnom da se registrujes posto su oni omogucili Bosancima da im lezu pare na racun ako si se registrovao sa VISOM (sad ne znam koji stepen verifikacije je neophodan za tako nesto ili ce mozda glat proci).

hvala !
Mada upravo sam provalio da mi je moneybookers vrlo jednostavan i lak za koriscenje.
Vec su mi uplatili 130$ na njega, pa sad imam novo pitanje (jeste offtopic ali da ne otvaram novu temu samo zbog toga, a i ista je sustina, paypal i moneybookers..) :

Znaci uplacene su mi pare na moneybookers akaunt i sada me zanima sta ja treba da uradim da ih prebacim na neki svoj racun, tj. da ih podignem ovde preko neke banke ?
Imam Intesa internet karticu i to sigurno nece raditi, znaci treba da otvorim neku drugu.
Ako neko ima iskustva sa ovim neka napise. Svaka pomoc je dobrodosla

Otvoris devizni racun u banci, trazis da ti daju uputstva za priliv novca iz USA (IBAN kod i ostalo da ti odstampaju na papir) i taj racun (broj deviznog racuna, i podaci od banke) uneses u moneybookers portalu za withdraw funds.

I to je to:)

Hvala puno !!
Izgleda mi bas lako, nadam se da ce tako i biti i da im provizije nisu astronomske :)
cheers

ps. I stvarno bi mogli vise paypal da nam odobre, najgori smo od sve dece :D

Provizije za transfer sa MB-a na tvoj racun su oko 2$ mrzi me sad da otvaram da vidim koliko je tacno, ali je tako nesto.

Edit - ne secam se tacno (otvorio sam MB pre 2 godine), mislim da je bila i verifikacija, posalju ti pismo na kucnu adresu sa kodom koji treba da im otkucas na sajtu da bi aktivirao nalog. Radi bez problema ...

Poslednja izmena:
ma da, to sam video, MB provizije su sica, nego se nadam da ne deru u banci :)
I stvarno hvala puno za pomoc, trebao mi je neko da mi jednostavno sve objasni, kad pitas sluzbenika na salteru ko da ti objasnjavaju izgradnju svemirskog broda :)

U banci ne deru sigurno (makar u Komercijalnoj gde imam racun) , ne secam se da su mi ikad skinuli nesto "osetnije" ... na primer pre 7 dana sam imao priliv 206$ sa MB-a, u banci su mi dali 200$ na ruke, ostatak je ostao na racunu jer nemaju sitnine:)

Ja sam par puta povlačio pare sa MB na Intezinu Visa electron karticu i do sada nisam ni jednom plaćao proviziju za podizanje novca u banci.

Isto je, s'tom razlikom sto si ti morao da otkucas 4 slova vise. :)

I dalje ništa novo - pošto su utvrdili da nema zakonskih prepreka, rade na uključivanju Srbije, Crne Gore, Makedonije, Gruzije, Paragvaja i još par zemalja koje još nemaju u sistemu. Bliži vremenski okvir će navodno imati krajem aprila, ali pošto istu priču vrte već godinama, ja bih rekao: kad bude - biće ;)

I dalje ništa novo - pošto su utvrdili da nema zakonskih prepreka, rade na uključivanju Srbije, Crne Gore, Makedonije, Gruzije, Paragvaja i još par zemalja koje još nemaju u sistemu. Bliži vremenski okvir će navodno imati krajem aprila, ali pošto istu priču vrte već godinama, ja bih rekao: kad bude - biće ;)

Ako cemo da budemo bas iskreni, sto ti naravno ne smes sebi da priustis zbog funkcije koju imas, PayPal nema nameru da dolazi dok god postoji necije 'misljnje' da nema prepreka. Znaci 'misljenje' NBS-a (i ostalih) ne vredi nista. Sutra ce doci neka druga garnitura vlasti, kada PayPal bude vec uveliko dostupan u Srbiji, i neko ce reci 'Ja MISLIM da PayPal posluje nezakonito. Hajde da ih kaznimo ili da ih ucenimo, ...po starom srpskom obicaju'.

Za PayPal to nije opcija. Oni ne zele da se igraju zmurke sa srpskim vlastima koje samo gledaju kako gde da se ovajde. E naisli su na mecku koja zna odakle joj preti opasnost i ne pada joj napamet da srlja u nevolju. Nije to srpska neka prcvarnica, vec veliki sistem. Zamisli frku i skandal kada npr. dovede sebe u situaciju da mora naprasno da se povuce iz Srbije, ili jos gore da pristane na ucene/reketiranje srpskih lokalnih lopova (citaj politicara).

Zato mi necemo videti skoro PayPal. Oni cekaju da po ZAKONU njihovo poslovanje bude legalno, a ne po 'misljnju' nekih iz NBS-a (dok ih ne navuku u klopku).

Takodje, da ne spominjem opet istu pricu, da je carina ogroman problem. Da smo se mnogo 'usrecili' sa 'velikodusnim' povecanjem granice za robu koja se ne carini na 50 tj. 70 eura.
I naravno lopovski sistem po kome posiljke nekako 'nestanu' ili budu ostecene, ili otvarane itd.

Pa placanje postarine kada se predmet naruci, a onda ponovno placanje toga kada predmet stigne u Srbiju, jer ovi nasi lopovi razmislaju 'Platio si njima, ali mi se nismo ovajdili, e sad ces platiti i nama'.

To tako 'gospodo' ne moze da funkcionise. Lazete nas godinama, posebno ona tvoja (ne)jasna sefica. "Mi smo sve uradili sto je bilo do nas, sada je PayPal na potezu'. Ma nije valjda.

Ej bre, Hrvatska dobila full PayPal, pa cak i Bosna. Nasli su interes da i tamo posluju a u Srbiji kao ''ne odgovara im", "malo smo trziste" i sl. gluposti. Strava jedna, koliko vi ne da niste sposobni nego ogrezli u kriminalu da su vam se svima pare do te mere osladile da ne vidite nista dalje. A da bar ima nekoga tamo da stane da razmisli, verujem da bi dosao do zakljucka da bi Srbija mogla lepu zaradu da ima od Internet poslovanja njenih gradjana. Pa da lepo smanje haracki porez, pdv, i ostale dazbine na zarade preko neta, pa da svako bude srecan kada i drzavi da nesto od zarade. A ne vi sada npr. ako bih ja (koji sam nezaposlen) krenuo da nesto radim preko neta, hocete (sa svim dazbinama, porez, penziono, zdravstveno) da uzmete 44.43% ?

Pa sta ste mi dali? Sta sam to od drzave dobio pa da vam ja dam toliki deo? Ni struju, ni racunar, ni prikljucak za internet, a ni znanje koje sam stekao da bih nesto zaradio, niste mi dali. Na osnovu cega mislite da imate prava da uopste pustite glas, a kamoli da nekome trazite nesto da vam da, nakon ovoliko godina obmanjivanja svojih gradjana?

E svi ovi problemi kada se budu resili, moze se ocekivati i dolazak PayPal-a, a i podrske onog dela (uglavnom mladjeg) stanovnistva kojima bi se otvorio nov nacin zarade preko neta.

Poslednja izmena:
@twister
E, neka si mi sve rekao! Nadam se da ti je sada lakše... :)

Što se tiče činjenica, stvari stoje ovako: odgovor koji su NBS i MFIN dali na pitanje PayPal-a zasnovano je na zakonu i ne predstavlja tumačenje zakona. Takođe, to da nema zakonskih prepreka nije moje mišljenje ili mišljenje Vlade, nego mišljenje PayPal-a.

Takođe, mislim da sam pogrešna adresa za "vi ste ovo, vi ste ono" priče. Ne bavim se političarenjem, nisam član partije i ne borim se za bilo čije glasove. Meni je u interesu, isto kao i tebi, da PayPal podrži Srbiju što pre. Radim sve što mogu u vezi s tim, delim informacije kojima raspolažem i ne držim monopol na to što radim ;)

@twister
E, neka si mi sve rekao! Nadam se da ti je sada lakše... :)
Vala i ako sam. Ali ne, nije mi nista lakse, vec se nakupilo godinama, ne samo meni vec svima, koji cekamo da pokrenete g*z*ce.

Što se tiče činjenica, stvari stoje ovako: odgovor koji su NBS i MFIN dali na pitanje PayPal-a zasnovano je na zakonu i ne predstavlja tumačenje zakona. Takođe, to da nema zakonskih prepreka nije moje mišljenje ili mišljenje Vlade, nego mišljenje PayPal-a.
Hmm, nadam se da si i sam svestan sta si napisao? Kakav odgovor? Hoces da kazes da je PayPal pitao 'Da li mozemo da poslujemo u Srbiji?' A gde ja mogu da procitam da je to zvanicno misljenje samog PayPal-a a ne Vlade? Gde to da procitam? To se ne moze procitati na njihovoj stranici. Ili i to treba da vam verujemo na rec?

Kada zakon postoji, kompanija ne pita 'jel ovo po zakonu?' Nema sta da pita, vec dodje i gleda kako da sto pre pocne sa radom, ne radi gradjana Srbije, vec radi cistog profita. I sta sad, godinama je taj 'zakon' tu bio ali eto oni nisu bili zainteresovani da dodju? Pa imaju oni pravni tim koji im proverava rizike i ostale stvari. Da je sve bilo cisto, odavno bi mi imali PayPal.
Sta na primer da kazem na, ako se dobro secam, proslogodisnju ideju, da Srbija i Makedonija zajednicki nastupe pred PayPal-om jer su onda vece trziste? Kakav je to non-sense bio, strasno.

Takođe, mislim da sam pogrešna adresa za "vi ste ovo, vi ste ono" priče. Ne bavim se političarenjem, nisam član partije i ne borim se za bilo čije glasove. Meni je u interesu, isto kao i tebi, da PayPal podrži Srbiju što pre. Radim sve što mogu u vezi s tim, delim informacije kojima raspolažem i ne držim monopol na to što radim ;)

Razumem sta hoces da kazes. Ali bio u vlasti ili ne, ti nista nisi pomogao da PayPal stigne. A ne mozes poreci da radis za sefa koji je iz vlasti. Nije cak ni bitno da li je neko iz ove ili one stranke. Ti imas funkciju (kakvu god) koja se tice nekog drzavnog mistarstva, 'agende' ili slicno. Ti si na 'onoj strani'.
Dzaba ako ti nesto pokusavas kada tebe ocigledno sef totalno ignorise. Jer da ona zaista hoce nesto da uradi ona bi uradila, ali verovatno je sve po principu ' Dobro, u redu je Slobodane, ali to sada nije prioritet'

Tvoja sefica je rekla da PayPal dolazi, 2009, pa 2010, pa 2011, pa sada ignorise svako pitanje kada joj postave u vezi PayPal-a. I kada ju je b92 pitao u vezi toga, totalno je ignorisala pitanje (kao da ga nije cula).

I sada ce paypal da (mozda dodje) krajem aprila. Jeli? Da nece mozda bas dan pre izbora da dodje?

Pre neki dan sam bas uporedjivao listu svih zemala priznatih od UN-a i listu zemalja kojima je dostupan PayPal. Nista novo, ovo su ljudi vec radili, ali zaista je najbedniji osecaj kada se dodje do zakljucka da su neke zemlje na PayPal listi, a npr. 20 godina nisu imali vladu i gde je glavnu rec vodio gospodin AK-47. Tamo je paypal mogao da funkcionise, ali kod nas nesto se 'necka'.

Evo, ko hoce neka procita uvod ovih vesti NewYorkTimes-a od 20. Septembra 2011.

First Prize for a Child in Somalia: An AK-47

A typical prize for a children’s contest might be a backpack, a lunchbox or maybe some toys.
Not in Somalia.
Over the weekend, a Somali radio station run by the Shabab, the most powerful Islamist militant group in the war-ravaged country, held an awards ceremony to honor children who were experts at Shabab trivia and at reciting the Koran. The prizes? Fully automatic assault rifles and live hand grenades.
Slika u attachu sve govori, ali mi svi ovde to znamo, nazalost.

Sve sto sam ti napisao, napisao sam jer za sve ovo vreme nista, i jos jednom NISTA, nije uradjeno da se i jedan od gore navedenih problema resi tj. ukloni. Bas NISTA !

Da li trebam mozda da budem 'nezan' sa komentarom, kada vidim nekoga da iznova, po milioniti put, prodaje jednu istu sarenu lazu?

Prilozi

• PayPal_and_AK47_aka_Somalia.jpg
    PayPal_and_AK47_aka_Somalia.jpg
    188.9 KB · Pregleda: 175
Poslednja izmena:
PayPal jeste pitao da li je potrebno da se registruje da bi poslovao sa građanima Srbije. Zvanično im je odgovoreno da, saglasno važećim zakonima, to ne moraju da učine. Informacija o tome javno je objavljena i na sajtu NBS. Poslednji put sam se čuo sa predstavnicom eBay Europe pre par dana i to da nema zakonskih prepreka su njene reči. Zamolio sam je da konačno pošalju neku zvaničnu potvrdu i rekla je da će to uraditi. Dotle, možeš da mi veruješ na reč, ali i ne moraš... ;)

Što se mog posla tiče - sve u vezi sa e-trgovinom i uklanjanjem prepreka za istu ima aktivnu podršku. Tema oko PayPal nije nametnuta, već je i ona pokrenuta od strane bivšeg MTID, upravo zato što se radi o bitnoj stvari (do tada je bila aktivno ignorisana od strane državnih institucija). Svaka najava potencijalnog datuma nije bila "lokalni izum" ili "obećanje", nego preneta informacija od samog eBay-a, što je navođeno u svakoj izjavi (druga je stvar kako se tom činjenicom manipuliše u medijima i javnosti). Sa strane naše države, ipak je potpuno razjašnjeno pitanje legalnosti koriščenja takvih servisa, i to današnju situaciju bitno razlikuje od ranijih godina. Svi bi voleli da nas PayPal podrži što pre, ali odluku o tome ne donose državni organi, niti oni mogu da "uhvate za uši i dovedu" PayPal u Srbiju, već takvu odluku donosi ova privatna kompanija.

Ovu našu priču samo pogoršava to što se PayPal zapravo nikada zvanično nije izjasnio o tome zašto Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Gruziju, Paragvaj itd. do sada nije podržao. U nedostatku takvog, zvaničnog objašnjenja, većina priča o nekim navodnim "problemima", "preduslovima", "zaverama" itd. na ovu temu je bazirana na čistim špekulacijama, sa primesama dnevne politike, strančarenja i neizbežne frustracije opštim stanjem u zemlji, tako da je vrlo teško voditi neku trezvenu diskusiju...

Poslednja izmena:
Poslednji put sam se čuo sa predstavnicom eBay Europe pre par dana i to da nema zakonskih prepreka su njene reči. Zamolio sam je da konačno pošalju neku zvaničnu potvrdu i rekla je da će to uraditi. Dotle, možeš da mi veruješ na reč, ali i ne moraš... ;)

Ko se jednom opece, a vi nas vrtite na raznju vec duze vreme, ne veruje nikome. Koliko god bih voleo da ti poverujem, ipak cu sacekati zvanicnu potvrdu samog PayPal-a.
Sto se samog objavljivanja informacije na sajtu NBS tice, reci kako je uopste doslo do toga da NBS objavi tako nesto? Samo logicno razmisli, zasto je NBS 'morala' da objavljuje takvu vest? Ako je sve po zakonu, zasto se doslo do toga da je nesto 'nejasno' pa eto moraju da objave vest? Ako je zakon jasan, PayPal ne bi morao da ceka niciju potvrdu. Znao bi da li moze ili ne, poslovati u Srbiji. Ako je doslo do takve situacije, znaci da, ocigledno, nesto nije funkcionisalo kako treba.

Što se mog posla tiče - sve u vezi sa e-trgovinom i uklanjanjem prepreka za istu ima aktivnu podršku. Tema oko PayPal nije nametnuta, već je i ona pokrenuta od strane bivšeg MTID, upravo zato što se radi o bitnoj stvari (do tada je bila aktivno ignorisana od strane državnih institucija). Svaka najava potencijalnog datuma nije bila "lokalni izum" ili "obećanje", nego preneta informacija od samog eBay-a, što je navođeno u svakoj izjavi (druga je stvar kako se tom činjenicom manipuliše u medijima i javnosti).

Ja citam sta drugi pisu ali zakljucke donosim citajuci tvoje postove, ne samo ovde vec i na elitesecurity-u, a i na jednom blogu (zaboravio sam ime), gde je covek, ako se dobro secam, pokusao da pokrene biznis izvoza 'custom made' farmerki (koje imaju one dzepove za iPad i iPhone). Verujem da se secas te price. Tako da, gresis ako mislis da su neke vesti mogle da bilo koga izmanipulisu. Jednostavno covek procita vest, stane pa razmisli i dodje do zakljucka da je ta vest bliza istini nego ovo sto predstavnici vlasti pricaju. Jednostavno se uporedi stanje stvari sa onim sto novinari i vlast pricaju. (ovde mislim na temu oko PayPala)

Sa strane naše države, ipak je potpuno razjašnjeno pitanje legalnosti koriščenja takvih servisa, i to današnju situaciju bitno razlikuje od ranijih godina. Svi bi voleli da nas PayPal podrži što pre, ali odluku o tome ne donose državni organi, niti oni mogu da "uhvate za uši i dovedu" PayPal u Srbiju, već takvu odluku donosi ova privatna kompanija.

Naravno da niko ne moze stranu privatnu kompaniju da uhvati za usi i dovuce u Srbiju. Ali da li ti znas, a verujem da znas, koliko je zemalja na PayPal listi. Pa znas li ti koliko je to slicnih a i razlicitih zakona, kroz koje su oni na kraju zakljucili da mogu u tim drzavama da budu prisutni i da ostvare profit. Pa zasto onda to isto nisu mogli i u Srbiji? Toliko razlicith drzava u svetu i Srbija da bude medju onih 10-ak koje PayPal 'ne voli'. Nece biti da je problem u PayPal-u. Njihov sistem je takav da oni jedino mogu da ostvare profit, nikako da budu u minusu, jer od svake transakcije uzimaju proviziju. Ne moze da im steti dolazak u Srbiju. .....osim ako im opasnost ne preti od samih politicara koji vode 'drzavu' Srbiju. To je jasan zakljucak koji svako moze da donese.

Ovu našu priču samo pogoršava to što se PayPal zapravo nikada zvanično nije izjasnio o tome zašto Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Gruziju, Paragvaj itd. do sada nije podržao.

Naravno. Jer nemaju sta da se izjasnjavaju. Nismo vredni njihovog komentara. Zar bi neko imao sta da kaze, kada sa nekom drzavom ne moze da izadje na 'kraj'. I ja bih cutao da imam tako veliku firmu. Jednostavno 'sta me se tice'. Ne gubim nista. Mogao bih da imam profit, ali eto Srbi imaju neka svoja 'pravila'. Necu ostvariti profit, na zaloast, ali necu nista ni izgubiti. I zasto bih onda bilo sta komentarisao?

U nedostatku takvog, zvaničnog objašnjenja, većina priča o nekim navodnim "problemima", "preduslovima", "zaverama" itd. na ovu temu je bazirana na čistim špekulacijama, sa primesama dnevne politike, strančarenja i neizbežne frustracije opštim stanjem u zemlji, tako da je vrlo teško voditi neku trezvenu diskusiju...

Hoces da kazes da 'problemi' ne postoje? Problemi postoje jos kako.
Svaka strana vrti istu pricu, i ni ja necu reci nista novo. Ali sta mislis zasto su ljudi besni kada se spomene PayPal? Sta mislis zasto 'malo' skrenu sa teme kada daju svoje komentare vezane za PayPal, kao sto sam ja to gore u onom postu ucinio?
Pa sve je povezano, sa PayPal-om. Nije to samo da jedan processor podrzi i Srbiju.
To je samo jedna stavka. Ljudi zele da trose i treba im PayPal da bi nesto kupili na npr. eBay-u ili nekom drugom sajtu.
Ali dosta ljudi, medju kojima sam i ja, bih voleo da mogu da sebi zaradim neki dinar preko interneta, kada vec od drzave ne mogu da dobijem posao.
Da li ti znas kako izgleda kada npr. covek iz Srbije, umesto da se koncentrise na nacin kako bi zaradio, prvo sto mora da razmislja je KAKO ce biti placen jer zivi u Srbiji? Pa MoneyBookers funkcionise ali vecina npr. affiliate programa placa preko paypala, jer su uglavnom sve to gradjani Amerike koji imaju te programe. Americki drzavljani ne mogu placati preko MoneyBookersa zvanicno. I dosta dobar broj njih ne zeli da salje novac cak ni wire transferom. Mogu poslati zaradjen novac preko PayPal-a ili preko check-a. Check se (osim ako nije bas mizerna suma) nekada moze odmah unovciti u banci, ali uglavnom se ceka na proveru ceka.
Znaci covek se izmaltretira da zaradi nesto. Pa onda saceka da npr. kompanija dobije novac od svog oglasivaca kako bi vama mogla da posalje novac. Za to ume da prodje i 30-45 dana. Zatim npr. salje check u Srbiju koji stigne za oko 10-15 dana u zavisnosti od slucaja. I na kraju odes u banku a oni kazu moramo da proverimo check. I onda na dobijanje novca cekas 3-4-5 nedelja, sve zavisi od slucaja do slucaja. Znaci covek 'rodi mecku' samo za tu jednu stavku.

Drugo, u vezi onoga sto sam napisao u prethodim postovima: Zasto se jos nije doneo zakon koji regulise zaradu preko interneta i zasto se ne odredi koliko je svaki gradjanin duzan da da ovoj drzavi? Zasto se drasticno ne smanji harac koji ova drzava ocekuje da uzme od tako zaradjenog novca?

Hoces da kazes da ovo sve nema veze sa ovom temom? Sve je povezano. I sam si rekao da se bavis i pitanjima oko 'e-trgovine'. Jeli ovo sto sam napisao nije problem?

Pa zasto kada npr. kupis nesto na eBay-u i platis (nebitno koju sluzbu) pri samoj narduzbi i postarinu do svoje kuce, zasto se narodu naplacuje jos EXTRA za razne gluposti? ZASTO? GDE to jos ima? GDE? Kakva lezarina, kakav carinski pregled? Pa ti ljudi su placeni da taj posao rade, a ne da ih mi jos dodatno 'sponzorisemo'. Dovoljno je platiti carinu za taj pregled. Zasto placamo jos dodatne dadzbine?
Zasto se predmeti otvaraju? Zasto posiljka stize nekompletna (fali nesto iz paketa)? Zasto posiljka uopste ne stize? 'Ej, paket predje s'kraja na kraj sveta i kada stigne u Srbiju, kao da ga je progutao Bermudski trougao!
Zasto npr. postoji 'tracking sistem' gde nasi gradjani prate gde im se trenutno predmet nalazi na putu do njih, a kada predmet stigne u Srbiju, vise se nista ne moze pratiti, vec (uglavnom) pise da je predmet isporucen, a on ustvari nije. Zasto?

Jel' ovo nije deo problema?

Sve je povezano. PayPal je samo preduslov za sve. I kupovina preko eBay-a je stvarno odlicna stvar, ali to je zapravo trosenje novca. Zasto ova drzava ne dozvoljava svojim gradjanima da novac donesu u zemlju tako sto ce ih stimulisati da nesto rade preko interneta, i da onda kada taj novac prime, NE pokusa da ih pokrade uzimajuci veliki deo zarade. Zasto je drzava preko te mere alava da ne vidi da moze imati veci priliv deviza ako smanji namete na sve sto ima veze sa internet trgovinom/zaradom?

Sto se tice tvog poslednjeg komentara da je nemoguce voditi trezvenu politiku kada su prisutne ciste spekulacije, sa primesama dnevne politike i strančarenja i neizbežne frustracije opštim stanjem u zemlji... nadam se da moj post ne dozivljavas kao nesto sto ima bilo kakve veze sa politikom tj. onima koje ja volim ili koje ne volim. SVI ste mi se zgadili. SVI od reda. I vlast kao i opozicija, od mene mogu ocekivati isti tretman kao i prethodnih godina. Nikada nista niko nije dobio od mene, pa nece ni sada. Tako da moj komentar nema veze sa time koja je trenutna vlast, jer vlast kao vlast u ovoj zemlji uvek je bila najgori neprijatelj svom narodu.

Sto rece jedan komentar sa b92, ovi na vlasti su lopovi, a ovi sto su im alternativa ne znaju ni internet da koriste, pa kako god okrenes mi (gradjani) smo ga na*e*ali.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno