Nesto ne kapiram... kako je 499$ = ~350e vise od 10k = 100e?
Može im se, a i rade sve po zakonu. Cena je bila sumnjiva, našli preko net-a retail i carinili po toj. Ne možeš im ništa, jedino sledeći put da zamoliš prodavca da stavi "manje sumnjivu" cenu, da ne proveravaju. Ja sam se svojevremeno raspravljao sa čuvenom Evicom oko cifre na koju mi je ocarinila polovan DELL laptop (nov bio $1000 u USA, nešto ispod 1000€ u Evropi, a ja polovan platio oko $350 na aukciji). Ne možeš joj ništa i tačka. eBay invoice ne priznaje, a kada sam joj pokazao PayPal invoice samo me je priupitala odakle meni PayPal kada njega nema u Srbiji, a naši građani ne mogu da imaju račune u inostranim bankamaPre 2 godine uzme mom drugaru Driver na Ebay Reebok Kenzo pump fury za 100 dolara. Retail cena tih patika je bila 499$. Odvalili carinu 10k, znaci visa bila carina, nego patike. Eto jedan primer, kako oni odvaljuju, ali ujedno koriste google da saznaju cenu artikla.
Lapsus oculiRece da su placene 100dolara a da je retail tad bio 499...
Nosite izvod iz banke u ovakvim slucajevima.eBay invoice ne priznaje, a kada sam joj pokazao PayPal invoice samo me je priupitala odakle meni PayPal kada njega nema u Srbiji, a naši građani ne mogu da imaju račune u inostranim bankamaI? Nisu ni oni mutavi.
Pa na izvodu se vidi datum i tacno koliko je skinuto sa kartice.Kakav izvod iz banke.
Ne vidim kako mogu dokazati njegovu odgovornost. To je uradio posaljilac i on nema nista sa tim, iako je eventualno to trazio od posaljioca.Sta da ti kazem - ti si mogao zbog toga verovatno i tvorza da zaglavish![]()
Ne vidim kako mogu dokazati njegovu odgovornost. To je uradio posaljilac i on nema nista sa tim, iako je eventualno to trazio od posaljioca.
Moze da napise sta god hoce, ali Gift nema nikakve veze sa carinom i PDV-om. To je uvek bila samo opcija da paket bude drugacije upakovan (tj. da recipient ne vidi koliko je kostao poklon). Svejedno stoji cena na carinskoj deklaraciji.Hm da li iko zna kako se utvrdi da li je u pitanju poklon ili je roba kupljena. Npr. narucim robu preko ebay i zamolim da prilikom pakovanja lik napishe happy birthday i sl i napise poklon za tebe?
Verovatno nocenjem u psihijatrijskom odeljenjeKolko bi nasi carinici ocarinili ovaj commodore 65
http://www.ebay.com/itm/Working-Commodore-65-Computer-Extremely-Rare-Prototype-/120784313119
Jeste na Amazonu ali ovi se eBaya stvarno nekad cekiraju gift ili commercial sample na deklaraciji ili stave vrednost tipa 2 $. Ali slazem se da to nema nikakvog efekta na carinike.Moze da napise sta god hoce, ali Gift nema nikakve veze sa carinom i PDV-om. To je uvek bila samo opcija da paket bude drugacije upakovan (tj. da recipient ne vidi koliko je kostao poklon). Svejedno stoji cena na carinskoj deklaraciji.
Neke stvari ce proci bez carine ne zato sto stoji da je poklon, vec zato sto su dovoljno sitne da se ignorisu.
Ako je to deklarisana vrednost (i posiljka je na tu sumu osigurana, ako ima neko osiguranje), onda ce biti pausalna procena - tj. sta god nadju na netu kao cenuJeste na Amazonu ali ovi se eBaya stvarno nekad cekiraju gift ili commercial sample na deklaraciji ili stave vrednost tipa 2 $. Ali slazem se da to nema nikakvog efekta na carinike.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari