Mislim da će neki od ovih limita, kada je poštanski saobraćaj u pitanju (verovatno prvi, drugi ili prva dva zajedno) biti povećani do kraja godine. Svaki put kada se pokrene pitanje smanjenja najvećih budžetskih prihoda (poreza, taksi, carina itd), dolazi do otpora birokratije i žučnih raspravaZato ne očekujem neke bog-zna-kakve promene. Lično bih, za početak, bio zadovoljan ako bi se približile vrednosti robe koja se ne carini (za lične potrebe) u putničkom i poštanskom saobraćaju (trenutno putnik može da unese bez carine robu za lične potrebe do 100 evra, dok je u poštanskom saobraćaju ta vrednost dosta niža). No, da ne davim više u ovoj temi o carini...
![]()
koliko sam ja čuo spominje se vrednost pošiljke do 250€ (zbirno sa poštarinom) kao limit, ali sam isto skeptik poznavajući koliko para je gladna naša birokratija. e sad, sva sreća da dupetom srljamo u EU, pa tu vidim šansu da ipak dođe do nekih pozitivnih pomaka po nas![]()
:lupko: Koga ovi... Mislim da više ni oni ne čitaju šta pišu.U Upravi carina kažu da inicijativa da se taj limit poveća nije nova i da je do pre nekoliko godina on iznosio 100 evra.
"Sada je to 25 evra za robu koja se kupuje u inostranstvu i ukoliko se donese propis o tome da se ne carini roba vrednosti do određene, mi ćemo ga primenjivati, jer smo izvršno telo koje sprovodi odluke", rekli su u Upravi carina.
Kakva država, takvi i komentari. Pri tome mislim na ovog Kneževića.
Vlada usvojila da bez carine moze roba vrednosti do 50 €, mogli su bar 75€ ali sta je tu je"
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=09&dd=29&nav_id=545655
Beograd -- Vlada Srbije usvojila je predlog po kome se limit za oslobađenje od plaćanja carine prilikom uvoza robe i primanja paketa iz inostranstva podiže na 70 evra.
Gde si ti pročitao 50E, da mi je znati...
Ako je zakon, odluka (ili sta je vec to) usvojen, onda od trenutka kada se objavi u sluzbenom glasniku.Mene zanima kada pocinje da se primenjuje taj limit od 70e?
"Limit za oslobadjanje od carine prilikom uvoza kupljenje robe se podiže sa 25 na 70 evra, dok se limit prilikom uvoza robe koju naši gradjani primaju besplatno od fizičkih lica iz inostranstva podiže sa 45 na 70 evra", rekao je šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.
"Ovakom odlukom podstiče se korišćenje medjunarodnih servisa za plaćanje preko interneta", kazao je on.
Državni sekretar u Ministarstvu finansija Miodrag Đidić ranije je objasnio da se ta odluka odnosi na sve pošiljke koje stižu poštom kada ih neko šalje iz inostranstva, kao i na robu koja se naručuje putem interneta.
Kako je Mihajlović precizirao, promenjena je Uredba o vrsti, količini i vrednosti robe na koju se ne plaćaju uvozne dadzbine, rokovima, uslovima i postupku za ostvarivanje prava na oslobođenje plaćanja od uvoznih dažbina.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari