Šta je novo?

PayPal u Srbiji od 2015. (2010.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hallelujah!!

rekli su da je moguc , a ne zaziveo :p sada sledi usvajanje gomile zakona o transakcijama , koji ce da sacekaju (znajuci nas parlament).

isto kao da su rekli zivot u svemiru je moguc... nikakva konkretna vest :p

Zamajavanje naroda nista vise.

Jedna od redjih stvari gde se ne bih slozio - ipak toliko mali broj ima interes u ovome (sa obe strane, tj. i pozitivan i negativan) trenutno, i mali broj zna o cemu je rec.

NBS je potvrdila da ne postoje zakonske prepreke za funkcionisanje PayPal i sličnih posredničkih servisa. To smo i pretpostavljali, ali sada imamo i zvaničnu potvrdu. O tome je obavešten PayPal. No, kao što je više puta do sada rečeno, samo PayPal može da donese odluku kada će i u kom obimu pružiti usluge građanima Srbije.

Pozdrav,
Sloba

Bitno je da sami sebe ne kocimo a oni ce verovatno doneti odluku u zavisnosti od njihove procene o sigurnosti i isplativosti.

ma jedino ako se ne iscimaju da udovolje 0,5% potencijalnih glasaca :p

zna se ko su prioriteti - penzioneri , invalidi , gayevi... :d

Pih, prestigao si me za 5 minuta :)

Hvala Slobi za informaciju.
Znaci to je famozno pismo sa misljenjem NBS sto nam je kocilo Paypal...
Ajd' da vidimo sta ce sad da bude FT1P...

Zarenje i paljenje se nastavlja, ali i dalje na tarabi samoo pise pic...
Ovo sa nbs sajta je (izvinite na mom pesimizmu) samo superteska demagoska izjava.

Prevod:
Paypal je uvek mogao dodje, uslovi su uvek postojali, nismo mi krivi nimalo sto nije dosad, a oce li u buducnosti, pa na njima je, nije na nama, nista nije nama :)

P.S.

"Nema smetnji da ne dodju" :eek:rlovaca smajli:

@Nervozni Postar
Mislim da ovo jeste napredak u smislu što konačno imamo jasan stav o legalnosti takvih servisa, što do sada nije bio slučaj. A to kada će PayPal da aktivira svoj servis za Srbiju, u kom obimu itd. nikada nije bilo u domenu bilo kog državnog organa iz Srbije, već eBay-a, kao privatne kompanije koja je vlasnik PayPal-a.

Slobo, ovo je samo pocetak, ima jos gomila zakona koje je potrebno usaglasiti sa EU, da bi imali komparativno trziste...ali, bitno je da se krenulo...

SGS II powered by Lite'ning 6.1

ja hocu do kraja meseca da se ovo resi.
istekla mi kartica na paypalu i hocu novu da registrujem na Srbiju :)

@Nervozni Postar
Mislim da ovo jeste napredak u smislu što konačno imamo jasan stav o legalnosti takvih servisa, što do sada nije bio slučaj. A to kada će PayPal da aktivira svoj servis za Srbiju, u kom obimu itd. nikada nije bilo u domenu bilo kog državnog organa iz Srbije, već eBay-a, kao privatne kompanije koja je vlasnik PayPal-a.
to je sada kristalno jasno. samo me zanima sta imaju da kazu oni koji su drvili o zakonima, malom trzistu i sl...

Hoces reci da je do PayPal-a da dodje u dovoljno razvijenu zemlju (Srbija) kad je godinama ranije dosao i dalje radi u zemljama kao sto su Ruanda, Uganda, Lesoto, Zambia? Da li ti imas predstavu koliko su te zemlje neorganizovanije i koliko manje "garancija" je PP dobio od njih pa je ipak dosao?:)
Ja i dalje drzim da je do nas :)

Sta to vredno imaju te zemlje, a nema nas Sirbistan...a cime se trguje i ogroman kesh obrce...pitanjce od milion dolara:)

Mislim da je to do US zelene i crne liste. I Pakistan nema paypal a u prvih 50 najrazvijenijih zemalja su, imaju 20 miliona internet korisnika :D

@alfaunits: ne kapiram tvoju logiku.
do nas je u nekom filozofskom smislu... mozda da smo potpisali u rambujeu ili da bar nismo oborili f117... a svaka drzava sem neke nuklearno sposobne islamske despotije ce pre da prizna sve sem da je hejtuju ameri. i da su losi zakoni i da su gradjani lopovi, sirotinja, nepismeni, sta god!
dve su mogucnosti za blago bolji odnos amera prema nama: 1) hoce da uticu na izbore 2) eto, poboljsali se, zato sto smo se i mi sami poboljsali

da parafraziram cuveni slogan: ako je pod 2, onda nista...

Sve smo bolji, svako svakom duzan pare, bice sve vise leseva koji isplivavaju ispod mostova :(
90-te vratite se..

Secam se dobro 90-tih i sljama i rata i redova za hleb, e pa sad je jos gore valjda jer je sve mnogo transparentnije (ili sam stariji i bolje vidim).
Ne znam, mozda tripujem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno