Šta je novo?

PayPal u Srbiji!! (konacno)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

-j1ggy-

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2007
Poena
365
Ispratite link i nabacite osmeh na lice (a i na karticu). :)

CLICK

Poslednja izmena:
Ja nabacio 100$ i osmeh na lice vec :)

edit: Doduse, nesto nece da se pojave tih 100 $ ali dobro :)

Poslednja izmena:
1.png

Posle mnogo cekanja i najava, PayPal je od nocas dostupan i u Srbiji.

Pogledajte www.paypal.com i prilikom registracije odaberite Srbiju.

Za fizička lica dostupno je samo plaćanje i slanje novca, ali postoji i mogućnost otvaranja merchant naloga za business korisnike gde je moguća naplata.

WOA! Moracemo da skratimo doze sarkazma ubuduce, inace cemo za ovakve stvari morati da se 10x stinemo :)

Odo po dozu skromnosti. Nice.

e konacno Srbija da udje u to drustvo gde su vec Aruba,Bhutan,Burundi,Cape Verde,Mayotte,Montserrat...

sad smo mnogo smo jaki....:D

:wall::wall:

Mislim da nam ne trebaju 3 teme koje se bave istim stvarima.

Pretpostavljam da ću moći da koristim svoju Inteza internet karticu za paypall?

!!!!1TWO!!~1~! OTVORIMO JOŠ 200 TEMA O PEJPELU, PLS!!"~!!1▼ :pena: :sivonja:

Pa sve prethodne teme vise nemaju smisla :D

oni koji imaju vec PP na druge zemlje a zele da predju na srb.

You cannot change country as advised above. You need to close your account and open on in your new country of residence.

Here’s how to close your old PayPal account:
1.Go to www.paypal.co.uk and log in to your account.
2.Click ‘Profile’ near the top of the page.
3.Select ‘My account settings’.
4.In the ‘Account Type’ section, click ‘Close account’ and follow the instructions.

Here’s how to create a new PayPal account:
1.Go to www.paypal.co.uk
2.Click ‘Sign Up’ at the top of the page.
3.Select your country or region and your language.
4.Select the type of account you want to create, and then click ‘Get Started.’
5.Enter your information, and then click ‘Agree and Create Account.’

After you have confirmed your email address, you can use your new account.
Also, you can only use an email address on one PayPal account at a time.

@maxx79
ali Crne Gore i Makedonije nema jos

@Ivan I.Ovo znaci da mozes da primis novac na PP nalog ali ne mozes da ga skines!!!!

Poslednja izmena:
Finally :)

Bilo na vestima, ali nisam verovao - reko` da proverim, kad ono - stvarno :D <3

Spasi Srbiju iz ludniceee, Rasimeeee! Rasiimeeee-eeeee! :D:D:D

P.S. Registrovao nalog i verifikovao Intezinu Internet karticu. Sve radi! :p

Sad sam registrovao merchant nalog i ima samo opcija send payment, nista od toga za sada...

Mnogo informacija ima ali nigde precizno kada se radi o biznis nalogu. Kod jednih može da se primaju uplate, sad iz tvog primera i lično što si se uverio ne može... više se nezna ništa tačno kod biznis naloga kakva je situacija...

Ako želite da primate uplate, morate biti pravno lice (morate imati neku svoju firmu).

Pošto sa biznis nalogom imaš mogućnost procesuiranja kreditnih kartica i primanja uplata tj. merchant account to omogućava...

Poslednja izmena:
Drugari,
A koju karticu treba da izvucem da bi mogo da se registrujem?

Drugari,
A koju karticu treba da izvucem da bi mogo da se registrujem?

MasterCard, Visa, Visa Virtuon, Poklon kartice... sve kartice kojima je omogućeno plaćanje putem internet, a to zavisi od banke do banke...

Jel vam radi promena email adrese? Tj. dodavanje nove? Pokusao sam juce nije htelo, pokusavam danas i nece. Nece da potvrdi adresu, ni kad se rucno ukuca kod, onda kliknem na Paypal logo gore da odem na home stranicu, i vidim da mi stoji adresa unconfirmed, a sto je najgore nije je dodao na moj nalog nego je otvorio novi nalog sa tom adresom. Znaci ludilo.

EDIT:Uspeo sam nekako da potvrdim email adresu, ali mi je ladno kreirao novi nalog, nije dodao email adresu na stari nalog.

Poslednja izmena:
Aha, hvala na odgovoru, a kako stoje stvari sa carinom, do koju sume se ne carini, kolika je carina?

I kako oni sad to naplaćuju, ko je garant da me neće *****ati i šta da radim ako mi PP proguta pare ko fliper žeton?
Mislim ja ostavljam broj Visa kartice, ko mi garantuje da mi se neće skinuti sve sa iste?

@magick
Rasime spasi me! :d

Poslednja izmena:
ko ti garantuje da ti banka nece skinuti sve pare sa kartice. Koje pitanje???

I kako oni sad to naplaćuju, ko je garant da me neće *****ati i šta da radim ako mi PP proguta pare ko fliper žeton?
Mislim ja ostavljam broj Visa kartice, ko mi garantuje da mi se neće skinuti sve sa iste?

@magick
Rasime spasi me! :d

Zašto bi ti PP bilo šta skidao, imaš račun prema prodavcu koji treba da platiš i iznos koji treba da platiš ovo je samo primer, PP je tu posrednik i skida iznos koji je naznačen na računu, ili iznos koji ti uplaćuješ nekom drugom.

Svojevoljno skidanje para od strane PP za sada nije zabeleženo pored raznih drugih problema možeš slobodno obavljati kupovinu i uvek ćeš platiti onoliko koliko ti piše kada nešto kupuješ.

Takođe ti ne ostavljaš broj kreditne kartice "drugim licima" jer drugom licu samo novac uplaćuješ i od njega dobijaš email adresu i ništa više, a on dobija da je uplata primljena, to je cela mudrost.

Broj kartice jednom upisan ostaje u sistemu PP, i služi isključivo za transakcije koje obavljaš prema drugom licu, PP ti je samo posrednik u toj transakciji i ništa više, nikom se ne šalju tvoji lični podaci sa sve kompletno brojem kartice i cvv2 brojem ostaju tu gde jesu i to je to...

Poslednja izmena:
Kada sam pokusao sa svog naloga (registrovan davno na Sloveniju) da prebacim pare na novi registrovan danas na Srbiju:

Currently PayPal accounts in Serbia are only able to send payments. This recipient is not eligible to receive funds.

Aa, dobro.
Prvi na listi mi je Fro Knows Photo! :D

Jel vam radi promena email adrese? Tj. dodavanje nove? Pokusao sam juce nije htelo, pokusavam danas i nece. Nece da potvrdi adresu, ni kad se rucno ukuca kod, onda kliknem na Paypal logo gore da odem na home stranicu, i vidim da mi stoji adresa unconfirmed, a sto je najgore nije je dodao na moj nalog nego je otvorio novi nalog sa tom adresom. Znaci ludilo.<br />
<br />
EDIT:Uspeo sam nekako da potvrdim email adresu, ali mi je ladno kreirao novi nalog, nije dodao email adresu na stari nalog.
isto mi se dogodilo i sad na tom "novom" nemam verifikovanu karticu.
Koji ******izam:)

Kada sam pokusao sa svog naloga (registrovan davno na Sloveniju) da prebacim pare na novi registrovan danas na Srbiju:

Currently PayPal accounts in Serbia are only able to send payments. This recipient is not eligible to receive funds.

Samo placanje, mozda za godinu-dve bude omoguceno i primanje uplata na PP, tako je bilo i u HR, BiH pa su posle omogucili i primanje uplata...

Sada imam jedno pitanje na PP mi stoji da mi je balans 0 kako sada da tu dodam novac? ili to ide automatski kada nesto uzmem on to digne sa kartice?

isto mi se dogodilo i sad na tom "novom" nemam verifikovanu karticu.
Koji ******izam:)

Jel vam radi promena email adrese? Tj. dodavanje nove? Pokusao sam juce nije htelo, pokusavam danas i nece. Nece da potvrdi adresu, ni kad se rucno ukuca kod, onda kliknem na Paypal logo gore da odem na home stranicu, i vidim da mi stoji adresa unconfirmed, a sto je najgore nije je dodao na moj nalog nego je otvorio novi nalog sa tom adresom. Znaci ludilo.<br />
<br />

Problem ja mislim da je u tome sto nisi pratio pazljivo upustva i ja sam sve polako radio trebalo mi je par minuta da skapiram sta trazi gde da gledam i to .... Tako da znas mozda nesto radis pogresno a sada sta ne znam...

Mnogo informacija ima ali nigde precizno kada se radi o biznis nalogu. Kod jednih može da se primaju uplate, sad iz tvog primera i lično što si se uverio ne može... više se nezna ništa tačno kod biznis naloga kakva je situacija...
Nasao sam u nekom tekstu na B92 (ili negde drugde) komentare ministra da ce u drugoj "fazi" da implementiraju i biznis naloge i mogucnost naplate, pise "uskoro"...

Pošto sa biznis nalogom imaš mogućnost procesuiranja kreditnih kartica i primanja uplata tj. merchant account to omogućava...

Bas me zanima kako ce to da rese, i sad je komplikovano, a sta ce tek da bude sa PayPalom :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno