Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Pozz drustvo. Jedno pitanje😁 Već sam pisao da imam problema sa prebicavanjem sredstva na karticu.aj što neće na jednu banku nego nece ni na drugu jedino što je uspelo je wire transfer ali za manje sume ne isplati se. Posle više meseci zvanja i kukakanja konačno sam dobio pravi odgovor od rajfajzen banke u čemu je problem. Visa je blokirala prenos zbog sumljivih transakcija.jedino što mi pada napamet je da je prošle god.virus pojeb.... Sve na računaru i da je sa pay pala nestalo 2-3 evra,toliko je i imalo😁 Ima li neko ideju kako rešiti ovaj problem. ??? Neverujem ni da bi otvaranje 3 računa pomoglo

Deluje da je PayPal stavio zabranu na transakcije karticama, a ne banke. Jedino onda tako, da navedeš Rajfajzenov tekući u iban formatu pa da ti direktno proknjiže dinare, s obzirom na to da bi Mastercard bila alternativa. Čim budeš povukao sredstva, ukloni povezane kartice, obriši taj kompromitovani i pravi drugi nalog.

Možda su ti bleklistovane kartice, mejl, broj, IP opseg, u principu mogu samo da nagađam. Kod Rajfajzena ćeš dobiti drugu sa novim brojem ako ti uskoro ističe. Erste Visa i Visa internet u Poštanskoj su ti alternative sa manjim troškovima. Vidi šta možeš još da iskombinuješ.

Ne rade kartice ni Visa a kamoli Master probano sa Otp,Intesa,Yettel B juče ceo dan!!!Jedino prebacivanje u dinare na račun.... kurs je 113.35rsd plus naravno Fee🙄
Zlatno doba....

Ne rade kartice ni Visa a kamoli Master probano sa Otp,Intesa,Yettel B juče ceo dan!!!Jedino prebacivanje u dinare na račun.... kurs je 113.35rsd plus naravno Fee🙄
Zlatno doba....
TO nema veze sa Srbijom već sa kursom koji pejpal određuje (i to se dešava i ljudima koji imaju jake valute)...Pay pal uzima ako se ne varam oko 4.5% tako da se dobije to što se dobije...ali bi trebalo da ima i opcija da štikliraš da se koristi kurs koji koriste visa i MC tada bi kurs trebao da bude normalan..mada ovu opciju pay pal iz godine u godinu sve više krije....nikakvo doba nema veze sa tim nii sa Srbijom...žali se pejpalu. A što se konkretno tvog slučaja tiče očigledno je da je problem do tvog naloga ako ti ni jedna kartica ne prolazi koju si naveo...jer manje više sve rade kod drugih.

Poslednja izmena:
TO nema veze sa Srbijom već sa kursom koji pejpal određuje (i to se dešava i ljudima koji imaju jake valute)...Pay pal uzima ako se ne varam oko 4.5% tako da se dobije to što se dobije...ali bi trebalo da ima i opcija da štikliraš da se koristi kurs koji koriste visa i MC tada bi kurs trebao da bude normalan..mada ovu opciju pay pal iz godine u godinu sve više krije....nikakvo doba nema veze sa tim nii sa Srbijom...žali se pejpalu. A što se konkretno tvog slučaja tiče očigledno je da je problem do tvog naloga ako ti ni jedna kartica ne prolazi koju si naveo...jer manje više sve rade kod drugih.
I koje je resenje? Milion poruka sam razmenio sa njihovom podrskom pravio drugi nalog isto.Išo od banke do banke naravno bez rezultata. Da otvorim još jedan račun neverujum da će situcija išta da se promeni.Da nije besprekorno radilo do prošle godine negde do jula kad su zamenili kartice nebi mi bilo žao uopšte

I koje je resenje? Milion poruka sam razmenio sa njihovom podrskom pravio drugi nalog isto.Išo od banke do banke naravno bez rezultata. Da otvorim još jedan račun neverujum da će situcija išta da se promeni.Da nije besprekorno radilo do prošle godine negde do jula kad su zamenili kartice nebi mi bilo žao uopšte
Rešenje je jedino da sa njima razgovaraš i pritiskaš...niko ti drugi ne može pomoći...inače ja sam lično praktično prestao da koristim pay pal...i koristim ga samo kada moram upravo iz razloga što se ponašaju krajnje čudno...meni recimo malo malo pa ne radi sms kod...pa ih onda zovem pa onda kao proradi pa opet prestane da radi i tako u krug....i ne nema veze sa našim operatorima jer sve ostalo radi (google, steam, i zilion drugih servisa...)

Izgleda da tebi glatko ide ovo doba 😉...ali koliko se vidi na forumu ovde svaka druga objava su žalbe na pp i naše banke, ili je namerno jer je u maju najavljena SEPA transfer?

Ima veze sa Pirocancima samo!
Ajmo sada matematiku pošto sam sticajem okolnosti saznao skoro tačno kako Pay pal računa kurs (za bilo koju valutu manje više)....

Dakle na primeru dinara....117,4013 RSD (oni ne koriste srednji kurs nego je malo komplikovanije ali u principu za prezentaciju je ovo ok). Ako se radi o konverziji EUR Dinar...ide 117,4013 *0,955(maks 4,5% posto margina) = 112,11 RSD dakle sa kursom od 113.5 su čak smanjili marginu na 3,3 % i to je to...Ko želi ovo da izbegne mora da nađe u opcijama da se konverzija vrši preko Visa ili MC kursa...(naravno ovo važi ako se pare prebacuju na karticu)...ova opcija se sve teže aktivira jer naravno PP hoće sve više da zaradi...dakle kurs nikakve veze nema sa našim bankama...već politikom PP. Da li ima problema i sa našim bankama pa ima ali to je potpuno drugi par rukavica...Ako čovkeu na nalagu ne radi ni jedna kartica koju je naveo 99,99% nije do kartica već njegovog naloga, a probleme sa nalogom mogu da reše samo on i PP...da li je to frustrirajuće pa jeste...ali nema drugog puta...ja sam lično bolje prolazio sa podrškom kada sam ih zvao u Irsku nego kada sam pisao imejl.

I da Piroćanci su krivi ali ne naši nego njihovi..pare pare i samo pare ne mogu da dovedu do dobrog rezultata 🙂

@Komšijaa to će ostati misterija

Poslednja izmena:
Kada meni uplacuju na PP iz Srbije, 6% uzima PP kao fee.

Ispadne onaj lik upravu kad je napisao da za neka lica dodje skoro 10%, ko ne moze da izbegne konverziju (6+3)... Bezobrazno...

Meni su umesto SMS poslali kod na viber.
imam dva broja na pp. drugi broj sam dodao kad sam nekako jedva oporavio nalog jer mi nije stizao sms na glavni br.
sada mi redovno za yettel (drugi) br stižu verifikacije na viber, dok na mts počeli da stižu u smsu. stižu kodovi samo kada ja iniciram prijavu na zvaničnom sajtu.
kako je bezbednije prijavljivati se u ovom slučaju?

Kako je bezbednije prijavljivati se u ovom slučaju?
Broj ti je alfa i omega. Morao sam da dodam još jedan mejl, a pored Authenticatora i otp koda sa već povezanog mejla je sistem tražio sms, a ja zaboravio što sam linkovao tadašnji službeni koji je sada isključen. Tražio sam od agenta da mi promeni broj, razdvojio cifre starog i novog razmacima, isto tako sam poslao sms otp odvojenih cifara sa novog broja agentu i onda ga je promenio.

• Like
Reagovanja: pmb
Zar ne mozete Authenticator i PassKey da koristite?
Nisam se logovao od kako postoji PassKey. Ne menja druge nacine logovanja, vec je dodatna opcija.

PassKey ne zatheva Authenticator. Auth je samo zamena za SMS.

Uđem sa Authenticator, stigne OTP na mejlu plus traži SMS. To je kvaka. Poenta je da će ga periodično sistem tražiti i pored svega. Kapiram da je i Passkey "a thing", ali jedva sam prihvatio i Authenticator zbog ranijeg pokušaja hakovanja svega živog. Da li je krivac Epik ili Deezer, odakle su procureli podaci, to sad više nije ni bitno.

Uđem sa Authenticator, stigne OTP na mejlu plus traži SMS. To je kvaka. Poenta je da će ga periodično sistem tražiti i pored svega. Kapiram da je i Passkey "a thing", ali jedva sam prihvatio i Authenticator zbog ranijeg pokušaja hakovanja svega živog. Da li je krivac Epik ili Deezer, odakle su procureli podaci, to sad više nije ni bitno.
Kakve veze imaju Epik/Deezer? 🤔 Linkovao si PPal sa njima?

Ne znam zasto vam trazi, meni vise ne trazi ni za obican login na "zapamcenim" browserima. Mada.. ja PPal koristim sa istih uredjaja nedeljno, mozda zato?

sada fala bogu ponovo radi sms kod, za moje potrebe to je dovoljno sigurno.

autentifikator po mom ranijem iskustvu jako losa opcija jer sto rece @uji moze da se desi da ti trazi i sms,
ili da iz nekog razloga ne mozes da potvrdis preko autentifikatora i ode PP nalog dodjavola...

• Like
Reagovanja: uji
Kakve veze imaju Epik/Deezer? 🤔 Linkovao si PPal sa njima?
Ne. Procureli su podaci mejla vezanog za PP sa pripadajućim šiframa na deep/dark webu pa je neko iz Egipta pokušao da uđe na moj PP sa nekom od tih šifara koje nisu iste kao za PP i nalog se privremeno zaključao. Stoga, zato sam i aktivirao Authenticator preprošle godine svuda gde je moglo. Do tada mi je stizao isključivo SMS i to čak nisam imao problema u Globaltelu sa prenetim brojem iz Yettela.

Cuj authenticar losa opcija...
Odlicna opcija, poslednjih par godina bez ikakvih problema se logujem.

Ali mi sada SMS zatrazilo kad sam zamenio karticu posle 5 godina pa povukao novac prvi put na novoj kartici.
Drugi put nije trazilo nista (kao ni godinama unazad na staroj kartici).
Sreca pa je SMS stigao bez ikakvih problema (znam za problem koji ljudi imaju mesecima unazad).

Aa, povlacenje.. mozda meni zato ne trazi ista, ja sve direktno trosim.

Nazad
Vrh Dno