Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ja danas nisam dobio kod probao par puta i sada dobijam poruku nismo sigurni da si to ti...još mi i blokirali račun....zvao ih rekli da rešavaju i da će reštiti u roku od 10 radnih dana...
Kažu da je known issue...s tim da sam još uspeo da blokiram nalog zbog toga....za to kažu čekaj 72 sata...

Samo da javim instalirao sam watsapp i stizu kodovi na njemu.
@niki999 Cim probas kod nekoliko puta na dan blokiraju na 72 sata. Ja sam probao nekoliko puta na dan ali po jednom i tada ne blokiraju.

Ja imam whats up ali nema kodova. Kako da kazem paypalu da salje kodove na whatsup?

Pošto duže vreme nisam uspeo da resim problem sa karticama rajfajzen i erste probao sam preko wire transfera. Mesec dana se ceka u rajfajzen da legnu pare

Šta se desilo sa izborom da li konverziju radi paypal ili kartična asocijacija? Sad sam platio (srećom ne veliki iznos) preko sajta koji ima opciju plaćanja preko paypala. Uvek sam ranije imao u jednom od koraka da izaberem da li će da konverzija ide preko paypal kriminalnog kursa ili kartičnog kursa, međutim kad sam mislio da će na sledećem koraku biti taj izbor kao i do sad, sledećeg koraka nije ni bilo, nego je samo prošla transakcija po paypal kriminalnom kursu...

Ima i dalje ,ja biram izmedju placanja sa karticom i balansa.

Hm, moguće da je zbog toga povuklo tako. Dalo mi je izbor "plati sa balansa prvo", a pošto mi je balans 0, a imam povezanu Visu, nisam odštiklirao "plati sa balansa prvo", misleći da će mi svakako dati opciju izbora konverzije jer plaćam karticom. Moguće da mora da se odštiklira to, da bi dalo izbor načina konverzije. I sledeći korak, kad sam očekivao da će da mi ponudi da biram način konverzije, već je izvršio plaćanje.

Najsigurnije je da kartica bude u naplatnoj valuti pa će u tom slučaju konverziju obaviti kartičarska kuća.

Odavno se nisam ulogovao, pa sam imao egzibiciju sa kodovima. Pre neki dan je stigao na Viber, posiljalac PAYPAL.

Danas prvo preko Vibera stigao kod od Stellar Labs, a potom od Infinity Links preko Whatsapp. Izmedju tih kodova jedno 10x nije stiglo nista.

Stvar gde se kod mene komplikuje je sto mi trazi odgovore na Security pitanja. A to sam postavio pre 10-15 godina. I tako da sam sad vec 3 kruga promasivao i on me zakljuca na par dana. Sad zahtevaju i da resetujem password, ali opet se dodje do tih pitanja.

Kako je najjednostavnije da kontaktiram Paypal? Prosto mi neverovatno da potencijalno izgubim nalog, a imam password (koji je sad blokiran), pristup registrovnom mejlu i broju telefona...

@mitarus da podesiš PayPal aplikaciju i/ili Authenticator aplikaciju (lično koristim Authy).

Kako si došao do toga da ti 2fa kodove pošalju preko Vibera i WA? Da li ti je izašla poruka „We're having trouble verifying it's you" pa si sačekao neko vreme i dobio kodove alternativnim kanalima? Na jednom od naloga nisam povezao Authenticator računajući da A1 neće zakazati i ovo je prvi put da se takav propust dešava, jer sam ušao bez problema uoči nove godine.

Nisam koristio preko godinu dana. Pre je kod stizao SMSom.

Imao sam poruku "We're having trouble verifying it's you". Ti kodovi sa drugih servisa su stigli 3 dana posle toga kad sam ponovo pokušao da se ulogujem. A i njih sam čekao 7-8 minuta.

Ali meni je sve uzalud jer mi traži odgovore na Security pitanja. Tada sam to malo "začinio" da ne bude nešto što zna 20 ljudi, ali sad ne znam ni ja 🙂

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
UPDATE: Ipak sam pogodio security pitanje napokon.
Ulogovao sam se, sad mi je kod stigao na Whatsapp preko nekog servisa Rocketdelivery. Bitno je da stize nekako, ali mi je neverovatno koliko su zakomplikovali zivot i sebi i korisnicima.

Pošto vidim da je puno forumaša imalo isti problem kao ja, da li na kraju postoji neki univerzalni savet po pitanju logovanja?

Koristim isti nalog 10+ godina bez problema. Krajem prošle godine su počele muke, gde jednostavno ne stiže sms poruka sa kodom. Pisao sam i mobilnom provajderu, ispitali slučaj i potvrdili da nije nikad ni stizala poruka kroz sistem. Od PP dobijem posle nekoliko pokušaja onu "We are having trouble..." poruku, pa sačekam dan-dva, pa opet probam. Odgovaram na security pitanja, ali me opet vrati na slanje koda. I onda u tom začaranom krugu, odjednom u nekom trenutku dobijem sms, ali cela igranka traje i po nedelju dana.

Kad sam uspeo da se ulogujem, promenio sam i password, jer sam negde pročitao da može da bude rešenje. Whatsapp poruke nikad nisam dobijao od njih niti od drugih servisa.

Da ne dužim više: da li postoji neko valjano rešenje koje se pokazalo da dugoročno radi?

Ako nećeš Authenticator ili Passkey, poveži ga sa aplikacijom. U početku će tražiti sms verifikaciju pre povlačenja, ali par meseci posle toga više ne.

Kada sam konacno uspeo da se ulogujem, postavio sam 2fa preko Authenticatora.

Posle sam gledao po profilu i video da za broj telefona stoji +3813***. Mozda i to pravi problem, ali onda mi ne bi stizalo nikako, ni preko whatsappa. Nisam promenio, ko zna kakva sve glupost moze da me doceka, ostavio sam za drugi put.

Prilozi

• paypal broj.png
    paypal broj.png
    4.1 KB · Pregleda: 14
od kad je Paypal skinut sa srpskog play store-a?
23271.jpg

prvo sam mislio ajde do telefona, međutim ni na jednom telefonu ne mogu da ga skinem direktno.

logovanje i sve ostalo iz pretraživača radi najnormalnije.

@psychofedex kad guglaš PayPal preko browsera pa odabereš link ka Google Play odn. klikneš Install i on odradi redirekciju ili te pita Open Play Store i ti odabereš Yes/Ok, onda bi trebalo da se pojavi opcija za instalaciju i na srpskom Google nalogu.

@psychofedex kad guglaš PayPal preko browsera pa odabereš link ka Google Play odn. klikneš Install i on odradi redirekciju ili te pita Open Play Store i ti odabereš Yes/Ok, onda bi trebalo da se pojavi opcija za instalaciju i na srpskom Google nalogu.
da li ce da radi?

ja sam imao app i kada su ga ukinuli, i samo je prestao da radi.

od kad je Paypal skinut sa srpskog play store-a?
odavno

da li ce da radi?

ja sam imao app i kada su ga ukinuli, i samo je prestao da radi.
Imao si PayPal Business, to je drugo. Za nju je najavljeno ukidanje i prestala je da radi. Originalna aplikacija koja nije bila specijalno orijentisana je od početka sve vreme tu, samo je ograničena na američke Google naloge, ali jedan član je referisao da na gorepomenuti način se ta restrikcija zaobilazi.

Ja sam skinuo sa apkmirror-a i instalirao, radi savrseno godinama.
Ponekad skines novu verziju i uradis update i to je to.

Koga mrzi da se bakće sa xapk (apkmirror) installer-om, druga opcija je Aurora Store.

Ako ste nekad ranije imali instaliranu Paypal, cak i preko .apk, a sada je nemate dostupnu za instalirati na Play Storeu (logicno, nema je na nasem Play Store), idite u Play Store, Manage Apps i Devices pa na Manage i umesto This Device izaberite Not installed. Pronadjite tu Paypal i instalirajte je, tako sto cete je stiklirati i u gornjem desnom uglu kliknuti za instalaciju (upravo isprobano, na srpskom Play Store).
To je "najsigurnija" varijanta jer je instalirate direktno sa Play Storea.

E sad, ako nikad niste ranije imali instaliranu aplikaciju (bar na tom nalogu na kom ste trenutno logovani na Play Store), onda probajte da je instalirate pre random .apk sa interneta, ALI SE NE LOGUJTE, izbrisite je i ponovite postupak iz prvog pasusa.

PS: Pricam o obicnoj Paypal aplikaciji (koja NIKAD nije prestajala sa radom, odnosno uvek je radila), ne Paypal Business aplikacija koja je prestala sa radom.
..

Meni nista od tih stvari ne radi, prosto nema ga u playstore(manage pa not installed, probao i sa obrisanom app i sa instaliranom), ne moze direkt preko google-a itd, ali ja sam instalirao direkt sa apk mirror i nemam nikakvih problema, i sms evo upravo probao stize 2 puta bez problema.

Ma i ja sam preko apkmirrora instalirao prvi put (pre 6-7-8 godina, ko se seca vise kad je bilo).
Ali mislim da sam svaki put posle toga, kad sam radio fabric reset ili menjao telefone, ROM-ove, sta vec, i ono kad se prvi put logujete (setup) i kad vas pita da vam vrati podatke i aplikacije, uvek bilo tu Paypala (ili kasnije u Manage kako sam opisao).
Vec par godina sam na iPhoneu (i to US store), ali imam Xiaomi tablet, i mislim da je isto tako instalirano (verovatno automatski, ne secam se tacno, mozda i Manage).
Ali ono sto sam siguran jeste da nisam sada skidao .apk.

Moguce da treba neko vreme da Play Store postavi app u Manage Apps.
Verujem da neki drugi put (tipa budes menjao telefon, radio reset i slicno) bude bilo Paypal u Manage (ili ce ti je Google sam instalirati prilikom setupa.

Barem je apkmirror proveren.

Menjao sam skoro fon i nije ga bilo, no nebitno, slazem se, apk mirror je proveren i sigurno radi i to je to,

Evo da mi niste rekli da su postojale dve aplikacije i da PP nije isto što i PP business, umro bih u neznanju.

bukvalno ga koristio godinama najnormalnije.

baš sam bio začuđen sinoć zašto i kako ga nema. sad pošto ga koristim jednom u 6 meseci, ako i toliko, browser mi je ok.

Kako je neko ranije pisao da postoji opcija za slanje poruka na whatsapp, to sam tek sad iskusio sa otvaranjem biznis naloga kao i 2fa preko authetificator vs app. Sve to na starom personalnom nalogu nisam imao u opcijama, kao sto buznis nalog nema neke opcije koje su ponudjene u starom nalogu.

Ono što mi nikako ne redi je opcija koja je opisana na sajtu da putem appa moze da se pristupi na oba naloga.

Sve u svemu, opet neko “limited” izdanje za nas sa ovih prostora, rekao bih…

Nazad
Vrh Dno