Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Milslim da nema veze koliko si ti povukao para. Gleda se priliv novca u trazenom periodu, bar sam ja tako razumeo. I ja na payoneer imam mnogo novca, i na paypal isto, ali to stoji tu godinama, sad najbolje da mi naplate porez na moju "stednju".
Ja prodajem neke stvari na ebay, i odtuda dobijam novac iz inostranstva. Kontam da ce meni da se sabira PayPal + Payoneer....Ma luda kuca, nit imas koga da pitas ni da ti neko objasni..
Ti ako prodajes licne polovne stvari iz kolekcije nisi duzan nikakv porez da placas

Kolika je provizija, kada nekom sa našeg paapala saljem novac njegov inostrani paypal?

Bilo je reci o tome ovde tako pise u zakonu to nigde u svetu ne podleze porezu

Da li neko zna ,da li mogu da se pare prebace sa srpskog na srpski paypal,i kolike su provizije?

Kupio sam nesto i poslao novac liku na paypal ali on se nesto predomislio i refundovao mi. Pise na paypal da su pare vracene i proslijedjene nazad, koliko treba nasim bankama da to legne?
Placanje je bilo s deviznog u eurima pa se nadam da ce na njega doci euri

Bogami oslobodile su se pare danas vec kao sto rekose u paypal. Mozda jer su bile samo rezervisane pa je zato brze.

Plaćen je porez na dodatu vrednost, ali ovde je u pitanju porez na dobit.

Jedini pravi put je da se podnese poreskom organu šta ste prodali i kako, a on onda određuje da li se plaća porez ili ne. Niko sem njih nije nadležan da Vas oslobodi poreza blio koje vrste.

A sta ako taj neko ko je skupljao ploce i diskove ustvari izgubi
To se ne gleda tako.
Npr. kupiš za 120 rsd, platio si pdv 20 rsd.
Odlučiš da prodaš, neko kupi za 100 rsd, ti si objektivno u gubitku.
Ali, ako poreska proceni da je prodaja ploča komercijalna aktivnost, platićeš porez na to.
Ne gleda se cena, državu baš briga da li si ti u plusu ili u minusu, ona će da te rebne ako postoji osnov.
Tako i piše u zakonu, pročitaj.
Niko tebe neće da juri ako prodaš par desetina ploča i ostvariš prihod preko računa od par stotina evra godišnje (npr. prodaš preko PayPal-a, priliv ide na račun, vidi se)…čak postoji i limit po kome je svaki građanin oslobođen o plaćanja poreza na prihod. Ali ako uletiš poreskoj u radar, onda će da traže po kom osnovu si imao priliv na račun, pa ti objašnjavaj da si prodavao ploče iz sopstvene kolekcije ispod cene.

Poslednja izmena:
Da li još neko ima problem da mu ne stiže sms verifikacija sa kodom kada se loguje na paypal ? Danas sam nekoliko puta pokušao ali ništa. Kontaktirao sam MTS, kod njih kažu da nema problema.

Danas nisam pokušavao ali desi im se povremeno taj problem. Reši se samo od sebe. Ako SMS ne dolazi nemoj da pokušavaš previše da ti ne bi zaključali nalog.

Da li je proradila sms verifikacija sa dobijanjem koda za paypal preko mts-a ?
Ne radi od juce, pa da pitam da li neko ima isti problem sa dobijanjem Paypal kodova za logovanje putem sms-a

I brat je imao istih problema sa time na mts-u. Zvao isto mts, kod njih sve ok (navodno). Morao je Irsku da zove (pp support) i sredili su mu pristup. Pa je batalio 2fa sa sms-om i prešao na app (authy valjda).

Probao upravo i radi preko Yettel-a, ako znaci nesto taj info.
Taman sam iskoristio to da promenim 2FA sa SMS na Auth App, za svaki slucaj.

Problem je očigledno sa MTS provajderom, pošto sam ja danas plaćao i radi, u pitanju je Yettel.

Kapiram da hoće da oporezuju i babu sa Zelenjaka, ali pored toliko toga što ne funkcioniše kako treba neka krenu redom i isprave ono što ne valja od zakona pa nadalje ako baš žele da se igraju pravnih termina i igrica.
Slažem da frilenseri ili bilo ko drugi koji prihoduje svojim radom treba da plati porez, ali opet u granicama normale i standarda.
Ovo oko PP i drugih servisa nema veze s vezom, jer ovo nije kevina zarada nego moja "pomoć/donacija" koju ako odlučim mogu i na drugi način da prosledim.
Na kraju krajeva neka ih pitaju odakle novac dobiće lep odgovor, a njihove šugave troškove neka im plaća onda neko drugi.
Najbolje da im novac dajes kad budes dolazio, preko granice smes da preneses 10k.

Nazad
Vrh Dno