Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Imas u dnevnom terminu chat sa njihovim operaterima samo napises Change my currency on my Visa i napises cetri zadnje cifre svoje kartice i promenice ti za sekund u Eur ili Usd..Postigli su dogovor da moze za Visu za Mastercard nije moguce

Imas u dnevnom terminu chat sa njihovim operaterima samo napises Change my currency on my Visa i napises cetri zadnje cifre svoje kartice i promenice ti za sekund u Eur ili Usd..Postigli su dogovor da moze za Visu za Mastercard nije moguce

Hvala druže!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Primera radi, na PP balansu imam sve tri valute, dolari su mi primarni i ukupna suma je obračunata dolarima:

6 USD (Primary)
2 EUR
4 GBP

Da li u dolarima da povučem na Visa karticu ili je bolje da to činim u evrima?

Visa kartica je vezana za eur račun.

Hvala

Poslednja izmena:
Trazis od supporta da ti withdraw currency za tu karticu bude u onoj valuti u kojoj primas najvise novca na PayPalu i u toj valuti i radis povlacenje, kako PayPal ne bi radio konverzije. Ako najvise dobijas uplate u dolarima onda trazis i da ti USD bude valuta za povlacenje. Sada, kad ponovo moze da se trazi da povlacenje bude u zeljenoj stranoj valuti, bez obzira u kojoj stranoj valuti povlacis uvek je najbolje na EUR karticu.

Poslednja izmena:
Kolika je porvizija pp za prebacivanje s pp na racun u nasoj banci na kome je kartica?
Koliko nase banke uzimaju kao proviziju za prijem para iz inistranstva, sa pp racuna npr. ?

Ne moze da se sa PayPala prebaci na bank account u Srbiji, ako mislis na Iban/swift, vec samo na karticu pa samim tim i na racun za koji je vezana. Provizija PayPala za prebacivanje na karticu je 1%, a u banci nema provizije za priliv sa PP na karticu (osim mozda u Mobi banci gde uzmu 1.5 posto).

Evo ovako..Želim da povučem novac sa PP Balance na Visa karticu

1. PP balance gde se jasno vidi ukupni iznos svih valuta pretočen u Primary a to su u mom slučaju dolari:

https://prnt.sc/t1coj8

2. Transfer Funds From:

https://prnt.sc/t1cqfx

Ovde mi dozvoljava da označim samo jednu valutu koju povlačim. Kako onda da povučem odjednom celokupan iznos PP balansa?

3. Transfer To

https://prnt.sc/t1crt0

Ovde je manje više sve jasno, naknada iznosi 1% i povlači se na tu i tu karticu..

4. Transfer Amount:

https://prnt.sc/t1ct96

Ovde mi u oba slučaja stoji isti iznos (za Amount i Available). Moje pitanje je kako da povučem i novac koji imam u drugim valutama eur i gbp (jer želim da
povučem celokupan iznos balansa a ne samo iznos u dolarima)?

Takođe na poslednjoj slici piše 1% Fee pa u zagradi stoji da je to od 25-1000RSD.
Nalog mi je podešen da mi Visa radi konverziju a ne PP. Zbunjuju me ovi dinari.

Ako neko od upućenijih može da mi objasni..

Poslednja izmena:
Mislim da ne mozes odjednom da povuces sve valute. Mozes ako ih pre toga konvertujes u jednu. Ovako ces morati svaku posebno (2. Transfer Funds from).
Kako ti je nalog podesen da Visa radi konverziju? Jesu ti agenti promenili u valutu koju zelis ti?
Contact Us > Message Center (gore desno) > New Message. Tu napisete da zelite da promeniti valutu. Javite vam se bot sa automatskim odgovorom valjda, pa mu kazete da niste zadovoljni odgovorom i da zelite agenta. Dodelice vam agenta kroz neko vreme i kad vas povezu, onda opet napisete istu poruku da zelite da promenite valutu. Sacekate i treba da vam promene. I to je to.
Vratite se na withdraw i proverite da li su vam promenili. Ako nisu, pisite opet. Ali sad bi trebalo da vam odmah zamene.
Sto se tice valuta, ako povlacis USD, onda trazi da ti karticu stave u USD i onda se iznos konvertujte po Visa kursu.
Ako EUR, onda EUR i slicno. Posto imas vise valuta, najbolje bi ti bilo da za svaku valutu imas posebnu karticu. Jer na jednu karticu ne mozes staviti 2 valute, mora jedna.

Pre desetak dana probao sam na jednom sajtu da platim pay palom.Na tom sajtu sam i ranije placao vec nekoliko puta i sve je prolazilo normalno.Izbaci mi sledecu poruki:"Your card issuer can’t validate your VISA ••••,Please add a different card to complete your payment."Imam onu intesinu VISA internet debitnu karticu povezanu sa Pay Palom.Probao sam posle sa njom da platim i nju su odbili.Da li je to problem sa vISA ili sa PP.

Mislim da ne mozes odjednom da povuces sve valute. Mozes ako ih pre toga konvertujes u jednu. Ovako ces morati svaku posebno (2. Transfer Funds from).
Kako ti je nalog podesen da Visa radi konverziju? Jesu ti agenti promenili u valutu koju zelis ti?
Contact Us > Message Center (gore desno) > New Message. Tu napisete da zelite da promeniti valutu. Javite vam se bot sa automatskim odgovorom valjda, pa mu kazete da niste zadovoljni odgovorom i da zelite agenta. Dodelice vam agenta kroz neko vreme i kad vas povezu, onda opet napisete istu poruku da zelite da promenite valutu. Sacekate i treba da vam promene. I to je to.
Vratite se na withdraw i proverite da li su vam promenili. Ako nisu, pisite opet. Ali sad bi trebalo da vam odmah zamene.
Sto se tice valuta, ako povlacis USD, onda trazi da ti karticu stave u USD i onda se iznos konvertujte po Visa kursu.
Ako EUR, onda EUR i slicno. Posto imas vise valuta, najbolje bi ti bilo da za svaku valutu imas posebnu karticu. Jer na jednu karticu ne mozes staviti 2 valute, mora jedna.

Uspeo sam da ih kontaktiram porukama, posle 2-3 sata su odgovorili "I have reviewed your email and updated your card to USD"

Kako mogu da proverim dal je prebaceno na usd?

Mislim da ovo neće dugo trajati, kad krenu ljudi da ih cimaju svaka 2-3 dana te prebaci u USD te prebaci u EUR pa vraćaj, ima da im pukne film i da kažu nema više menjaže, valuta koja je sad ostaje zauvek i zdravo.

Mislim da ovo neće dugo trajati, kad krenu ljudi da ih cimaju svaka 2-3 dana te prebaci u USD te prebaci u EUR pa vraćaj, ima da im pukne film i da kažu nema više menjaže, valuta koja je sad ostaje zauvek i zdravo.

Šta ima da im puca film, pa oni to namerno zakukuljili da bi uzimali razliku u konverzijama. Čak su i napomenuli da im se javim svaki put kada azuriram karticu, brišem ili dodajem novu jer se u tom slučaju svaki put vraća na matičnu valutu.

Šta ima da im puca film, pa oni to namerno zakukuljili da bi uzimali razliku u konverzijama. Čak su i napomenuli da im se javim svaki put kada azuriram karticu, brišem ili dodajem novu jer se u tom slučaju svaki put vraća na matičnu valutu.

Ma da, eno, odradili i meni, sinoc sam ostavio poruku preko support sistema, javila se neka Ana i odradila.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cekam izradu dinarske Visa kartice u Kombank pa da pitam kako je najbolje podesiti valutu za prebacivanje USD na nju.

Drugo, da li je to MC proradio sa PP u oba smera posto se cesto pominje i MC i da li je jos uvek moguce naruciti onu Payoneer karticu (ili neku slicnu) iz Srbije?

Pozdrav , imam intesa hit tekuci racun sa debitnom visa inspire karticom i nemam devizni , interesuje me da li je moguce povuci novac sa paypala na visa inspire karticu iako nemam devizni racun?

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Pozdrav ljudi. Jel ima neko listu sajtova u Srbiji koje prihvataju paypal? Izgleda mi kao da 99% sajtova ne prihvata iz nekog razloga. Imam dosta para na balansu i to bi hteo da potrosim kupujuci razne stvari online kod nas.
Hvala puno

Po IP adresi(zemlja iz koje pristupaš sajtu) se određuje koje ćeš načine plaćanja videti. Na primer Nemačka -> PayPal + Kartice, Srbija -> Kartice, Kina -> AliPay... Šta ko vidi određuje kompanija koja drži online prodavnicu i/ili kompanija koja vrši transakciju(npr. Stripe).
Nisam siguran da možeš preko PayPal-a plaćati u Srbiji(devize).

Nisam siguran da možeš preko PayPal-a plaćati u Srbiji(devize).
Ne može. NBS je definisala da je jedino zakonito sredstvo plaćanja u domaćem platnom prometu RSD tj. dinar, a PayPal nema dinar kao valutu kojom je moguće plaćati. Da bi prodavnica mogla da nudi opciju plaćanja preko PayPal-a i to u eurima ili dolarima (što su najčešće opcije) firma bi morala biti registrovana u inostranstvu a kako bi oni izveli prebacivanje tog novca u Srbiju i radili knjige to nemam pojma ali bi sigurn zahtevalo provlačenje kroz mnogo rupa u našim zakonima...

Bila je priča o ovome pre par godina kada je još i postojala neka "inicijativa" da se Pay Pal jače progura kod nas i, ako se ne varam završilo se na tome da je NBS rekla "nek PayPal uvede dinar kao valutu plaćanja i moći će da radi legalno kod nas" na šta se PP samo nasmejao :D

Poslednja izmena:
Ne može. NBS je definisala da je jedino zakonito sredstvo plaćanja u domaćem platnom prometu RSD tj. dinar, a PayPal nema dinar kao valutu kojom je moguće plaćati. Da bi prodavnica mogla da nudi opciju plaćanja preko PayPal-a i to u eurima ili dolarima (što su najčešće opcije) firma bi morala biti registrovana u inostranstvu a kako bi oni izveli prebacivanje tog novca u Srbiju i radili knjige to nemam pojma ali bi sigurn zahtevalo provlačenje kroz mnogo rupa u našim zakonima...

Bila je priča o ovome pre par godina kada je još i postojala neka "inicijativa" da se Pay Pal jače progura kod nas i, ako se ne varam završilo se na tome da je NBS rekla "nek PayPal uvede dinar kao valutu plaćanja i moći će da radi legalno kod nas" na šta se PP samo nasmejao :D

Koliko smo jadni druze, jel realno? Imam poprilicno velik balans i to bi hteo da potrosim uzimajuci neke stvari kod nas, a ocigledno da ne mogu. Tuga

Povuces te eur / usd, pa trosi :)

Ja sam povukao pre par dana dinare sa paypala i ostao bez nekih 70, 80 eur
U toj transakciji.
Povezao sam rsd visa karticu, i povukao dinare sa paypala (1 eur 113 rsd)
Konverzija uzas.
E onda dolazi smesan deo.
Kako su pristigle pare na racun u Intesi, oni su uradili konverziju u eur, pa nazad u dinare :)
Ovo mi je bilo mind blown, i ovaj sa call centra samo ponavljao kako to tako mora, jer dolazi sa paypala...
Znaci 3 lose konverzije
Plus ssda fee nije vise 3, ili 4 dolara koliko je bio, vec 1%.
Hmmm
Danas sam imao raspravu sa podrskom, tako da su mi promenili valutu u eur, tako da cu sledecoj transakciji imati proces: paypal ->eur ->banka -> rsd

Sent from my SM-G960U using Tapatalk

Moze od nedavno ponovo da se bira valuta za povlacenje po zelji na PayPalu, trazis od podrske na PP chatu da ti promene onu valutu u kojoj primas pare i odobre bez problema odmah. Bilo bi ti jos bolje da povezes neku eur deviznu karticu pa trazis za nju da ti stave valutu po zelji i onda i na nju povlacis i dobijes lepo u evrima u banci bez gubitka slao sa PayPala dolare ili evre svejedno.

Vrh Dno