Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

(Chrome desktop, w10)

Paypal.com/myaccount/summary

Levo ispod balansa imas dugme transfer funds, na sl ekranu odaberes standard transfer, na sl ekranu uneses iznos i to je to.

Upravo sam probe radi prebacio 10 eur na racun...sve isto kao i prosli put sto sam vec pisao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

probao gore navedeno kao na slici
paypal1.png

i opet posle next izbaci gresku... pustio sam im poruku na message center pa cemo videti gde je zapelo.
da ponovim drugo pitanje posto mi je to jos uvek nejasno,
Da li si morao da podesavas da ces sredstva da povuces u eurima ili ti je tako automatski odradio?

Kada odaberem instant transfer, onda nudi u RSD, a kad odaberem standard transfer, onda radi u EUR.

Negde u drugim opcijama sam odabrao da je EUR prefered valuta, al sad ne znam gde sam to napravio

Ovo sto ti pokazujem je sa androida? Mozda te to zeza, da li si probao sa desktopa?

E da, mozda je i ovo bitno - pri logovanju sam rekao sa sam u Srbiji...

Jos jedna bitna stvar, da li imas poseban devizni racun, ili samo dinarski? Kod SoGe su racuni potpuno odvojeni...

sa desktopa je, samo sam lepo isekao sliku (paint rulez lol)...
najnoviji razvoj stvari
paypal3.png

ima li neki ogranicen broj pokusaja da se povuku sredstva (probao sam vise od par puta :d ) ili je mozda trebalo malo "da odlezi" novac na paypal racunu? pojma nemam sto je trazio verifikaciju svih ovih podataka

Jel to neki bug sa PP prilikom prebacivanja novca na karticu, jer nekoliko puta biram Standard opciju, medjutim na poslednjem koraku ispod cifre koja se prebacuje stoji 1% fee (min 25 rsd, max 1000 rsd), kao da sam birala Instant, a nisam, i odmah je prebaceno? PP je postao pun rupa.

I za Standard i za Instant je provizija 1%.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jel' ima neko problema sa povlačenjem para na karticu? Link https://www.paypal.com/moneytransfer/ ne radi, konstantno mi traži da povežem karticu. Ništa nisam menjao, sve je bilo ok do danas.

Link ne radi vise za prepaid kartice, mora da bude debitna Visa ili Master, ukinuli su 10.3.

Imam neke dolare na računu i odavno ih nisam povlačio. Da li sada PP prilikom povlačenja šalje dinare ili dolare?

Po defaultu salju dinare. Trazi im kroz poruke da bude USD za karticu koja je vezana uz EUR racun. Tako ce ti po Visa/MC kursu odaditi konverziju USD > EUR. A to je mnogo bolji kurs nego od PP ili banke

Poslednja izmena:
To mi treba. Ranije su normalno dolazili dolari, nije mi jasno što su sada to promenili.

Upravo sam dobio email od Paypal-a gde su odbili da mi promene withdraw currency iz RSD u EUR. Odgovor je: I'm sorry to hear we do not change the currency for a transaction.
U pitanju je VISA classic Intesa banke a pitanje je bilo:Hello, Could you please change my withdraw currency from RSD to EUR for my Visa debit card ****8077? Thank you
Da li neko zna o čemu se radi, znam da ljudi masovno menjaju?

Ja kad sam skoro dodao AIKovu Visu Electron nisam morao menjati valutu.
Probaj da povuces novac, upisi iznos, idi na sledeci korak i pre nego sto potvrdis, izacice ti fee. Ako pise u EUR ne moras menjati valutu.

Ja kad sam skoro dodao AIKovu Visu Electron nisam morao menjati valutu.
Probaj da povuces novac, upisi iznos, idi na sledeci korak i pre nego sto potvrdis, izacice ti fee. Ako pise u EUR ne moras menjati valutu.

Fee je u RSD.

Istekla mi stara kartica,dodao sam novu i sad mi pise
"Want to use your PayPal account with no spending or withdrawal limits?" I posle toga kao da potvrdim moju karticu,moze ndko da pojasni jel ovo obavezna procedura ili? I sta dobijam ako potvrdim?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Mislim da, moras imati para na kartici,oni skinu oko 1€, i traze cod da uneses, taj kod stigne sms-om, ppcode pa 4 cifre, to uneses, ako imas internet proveru kartice, i tamo ce stici kod,ako nemas nista, mors zvati banku, pa ce ti oni reci.jel ti isti broj nove kartice?

Reseno druze,hvala u svakom slucaju.
Posto ja koristim Mobi banku,ima opcija u app da zabranis net transakcije,znaci prilivi stizu,ali odlivi su blokirani,to mi bilo ukljuceno i onda PP nije mogao da me zaduzi,odmah se setih toga i posle je proslo

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Da li postoji razlika ako nekoj osobi za koju sam nešto radio dam samo email ili ako joj pošaljem request preko sajta (invoice)?

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Osim što će toj osobi biti lakše i zgodnije da plati preko profakture.

Nakon prebacivanja u RSD, sa njihove strane, zahtevao sam da mi Visu postave kao USD a Mastercard kao EUR i povlacenje na Visa karticu radi ali Master fail to withdraw.
Visa (Intesa) je ok, bar za sada, ali Mastercard (MTS) veliki problem sa kursom od 113:

Thank you for contacting PayPal regarding withdraw your balance.

I have received the information that from now on, Serbian account can only withdraw in a local currency.

That is why after my colleague updated the currency on your card, system stopped you to withdraw.

Please note that this is a new feature to all accounts in Serbia.

I apologise for the inconvenience.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, imam problem sa prebacivanjem novca na racun. Paypal mi je povezan za visa debitnu karticu unicredit banke, isao sam instant transfer i oko 340e je trebalo da prebaci u ~40000 rsd. Sve je odradjeno kako treba i odmah nakon transfera sam proverio stanje na racunu preko aplikacije, novac je bio tu.
Pri povratku sa posla sam pokusao da podignem pare ali mi je bankomat izbacio da nemam dovoljno sredstava, kada sam proverio u aplikaciji ne postoji nijedan trag o prilivu tog novca, kao da mi nikada nije ni bio uplacen. Je l moze neko da pomogne ovo mi je prvi put da koristim paypal?
Edit: u aplikaciji ne pise ni da je novac skinut sa racuna, samo je odjednom transakcija nestala.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, imam problem sa prebacivanjem novca na racun. Paypal mi je povezan za visa debitnu karticu unicredit banke, isao sam instant transfer i oko 340e je trebalo da prebaci u ~40000 rsd. Sve je odradjeno kako treba i odmah nakon transfera sam proverio stanje na racunu preko aplikacije, novac je bio tu.
Pri povratku sa posla sam pokusao da podignem pare ali mi je bankomat izbacio da nemam dovoljno sredstava, kada sam proverio u aplikaciji ne postoji nijedan trag o prilivu tog novca, kao da mi nikada nije ni bio uplacen. Je l moze neko da pomogne ovo mi je prvi put da koristim paypal?
Edit: u aplikaciji ne pise ni da je novac skinut sa racuna, samo je odjednom transakcija nestala.
Pa mislim ako su ti legle pa nestale,moras zvati banku. To je do banke onda ocito.

To sam svakako planirao, verovatno rade tek u ponedeljak....mislio sam da, ako je neko imao slicno iskustvo da vidim kako je resio.

A da li se novac vidi ponovo na PayPal-u ili ih nema ni tamo?

Nema ga na paypalu, tamo mi stoji izvestaj o transakciji sa brojem kartice na koju je prebacena suma, takodje mi je stigao i mejl sa potvrdom o transakciji...ne znam u cemu moze da bude fora.

može banka da stopira i proverava kao sumnjivu transakciju [emoji16][emoji41]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Da li ima u transakcijama na cekanju preko eBank? Tako rade neke banke, pojavi se, pa nestane dok proknjize

Nazad
Vrh Dno