Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Meni novac na MTS banku nece da legne, uredno verifikovana..ne znam kako uopste sistem prepozna koja je banka, mada mi jako dugo nijedna kartica nije povezana sa nalogom jer samo koristim balance da kupim nesto online..

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Poslednja izmena:
^kako nece? Zasto mislis da prepoznaje banku i zasto bi to bilo bitno?

otkrio sam problem. :wall:
isključio sam bio internet u opcijama :-devil-:
Zato callcentar prvo pita ta glupa pitanja, jer za 99% korisnika, a evo i za neke profi znaci, obicne gluposti su problem ;) Mora i to da se doda u FAQ izgleda.

nešto se promenilo sa verifikacijom PP
prvo su pokušali da skinu 1$, pa je to stornirano a za verifikaciju kartice su sad uzeli (rezervisali) 1.5€.
koliko se sećam ranije je uvek bilo 1$ samo??? nisam odavno dodavoi kartice :)
Ne, zavisi od kartica. I meni je za neke skidano i 1$ i 1.5E, a za neke samo 1.5E.
Mislim da je fora da sa tih 1$ provere da li je kartica stvarna uopste (zato se i stornira pre nego sto mozes videti izvod), a 1.5E/$ posle je za konkretnu proveru onog PPCODE.

Sada Intesa nema nikakvu prednost sa Visa Electron/Internet realno, osim sto ne naplacuje proviziju kao Telenor u Starter paketu.

Poslednja izmena:
Naplatice na Starteru. Nije odmah vidljiva.

I meni se cini da bi morali to da naplate na starteru. Trebalo bi da ode ~1% za jedno 2-3 dana, dok ga obrade, nemoj samo da skines sav novac.

I onda ce da prodje FOMO za telenor mc...

Provizija za ino transakcije.

Evo ovako, testirao.

Telenor Banka, Progresiv račun

Novac povučen na karticu je "legao" na račun u roku od 10 sekundi

Nema nikakve provizije na Progresiv-u

U Unikredit banci od momenta povlačenja na račun do priliva sredstava 24h do 48h

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na UC-ev MC ili VIsu? Nemam neku sumu na PP da isprobam u Intesu na MC, ne baca mi se 4EUR :)

^^ Unikredi banka VISA

Zaboravih da napomenem, znači još jednom

UC Visa 24h do 48h period čekanja na priliv novca

TELENOR BANKA MASTER
Progresiv, 10 sekundi

Evo ovako, testirao.

Telenor Banka, Progresiv račun

Novac povučen na karticu je "legao" na račun u roku od 10 sekundi

Nema nikakve provizije na Progresiv-u

U Unikredit banci od momenta povlačenja na račun do priliva sredstava 24h do 48h

Ima provizije i na Progresiv računu. Tako bar piše na sajtu. Videćeš za par dana.

U pravu si! Za PRILIV ima provizije i na Progresiv/+:
" Prilivi iz inostranstva (MasterCard) 1.5% "

EDIT: Ne znam odakle je jos mogao priliv na MC, osim VAT Refund u zadnjih desetak godina (ranije je moglo i sa PPa i sa Oande i jos podosta sajtova, pa kao da je Visa imala neki patent or something i izbacena je opcija svugde da se povlaci na MC).

Poslednja izmena:
Ma da. Stavili su na papir sve oni. To im je dobar izvor prihoda, pogotovo sada kada može još i sa paypal da se povlači.

Ok, pratim situacija pa javljam.
Ovo vezano za proviziju i priliv iz inostranstva.

Meni novac na MTS banku nece da legne, uredno verifikovana..ne znam kako uopste sistem prepozna koja je banka, mada mi jako dugo nijedna kartica nije povezana sa nalogom jer samo koristim balance da kupim nesto online..

Da li ti je prosla isplata?
Ja imam isto mts mc karticu pa da nepokusavam ako nece da prebaci pare na nju?

Послато са LG G6 уз помоћ Тапатока

Da li ti je prosla isplata?
Ja imam isto mts mc karticu pa da nepokusavam ako nece da prebaci pare na nju?

Evo da odgovorim sam sebi a i da vama pomognem danas sam isplatio nekih 70$ sa pp na mastercard karticu mts banke i isplata je legla momentalno na racun.
Jedino se kod mts ceka do 2 dana da proknjize uplatu.

^procitaj ponovo svoj post, pa reci da li ima neku gresku? Prvo instant na MB MC, a onda se ceka 2 dana na MB MC?:)

Verovatno je mislio da su pare legle da ih vidi na racunu ali ne mogu da se koriste 2 dana dok se ne proknjize.. :)

Ma da. Stavili su na papir sve oni. To im je dobar izvor prihoda, pogotovo sada kada može još i sa paypal da se povlači.

Da, nakon što je transfer proknjižen danas.
Pojavila se stavka
U mom slučaju na mali iznos, simbolična naknada.

f956b41badc58c2adb96ba318c89fd3a.jpg

Ovo onda ne valja ako uzimaju nakandu. Visa intesa ne uzima nista.

Da, Telenor puca sebi u nogu ovom stavkom. Primanja sa PPa ne uzimaju random neupuceni, nego ipak oni koji se vise raspitaju.
Ali eto, Intesa opet uzima primat za kartice, ne vredi :)

P.S. AIK ne uzima nista, MC Flexi je free, plus ima neka (smesna :D) a-vista kamata (0.2% trenutno). Nije losa zamena za Intesu sada kad moze na MC da se primi sa PPa.

Opet tu je bitan i kurs. Intesa daje bolji kurs za $ čak od onog koji visa calculator prikazuje. Ne znam kakav je sa master card u drugim bankama. U telenoru je uvek bio lošiji kurs vs intesa. Pričam o kursu master card telenor koji je ranije bio bez provizija vs intesa visa.

Poslednja izmena:
^Ne. MC Telenor vs. MC Intesa - da.
MC Telenor vs. Intesa Visa - ne. Visa ima losiji kurs od MCa uvek, i to vec nije neprimetno na ogromne svote.

Poslednja izmena:
Nije tačno. Proveri danas visa vs mc. Visa je povoljnija. Proveri za juče, proveri za pre deset dana. Visa je povoljnija. A intesa daje bolji kurs od vise. Tako da je intesa još bolja.
Npr kurs u intesi za priliv $ je bio za 20 maj 107.1 rsd za 1$, 23 maj 107.5 rsd za 1$.

Poslednja izmena:
Kakve veze ima dinar sa kursom u Intesi i Telenoru?:) Nema. TO ide preko evra iskljucivo za obe banke. Ako se ne predjes pa ti PP uradi konverziju u dinare ali onda je kurs 100, a ne 107 :)
Taj 107 nema veze ni sa cim 20. maja, kada je u pitanju povlacnje na Visa/MC - jer to je PREKO srednjeg i uopste trzisnog kursa, tako da neces sigurno dobiti 107 dinara po dolaru.

KOnkretno 20. maja je za povlacenje dinara kurs 117.55025.. za Visu i 117.59172... za MC, sto znaci da je MC bolji. Skoro da nije bilo slucaja da je Visa kurs bolji od MCa, koliko ja pratim.

Da bi nasao koji se kurs koirsti za povlacenje, okrenu valute: izaberi EUR ili USD za valutu kartice, a dinar kao valutu placanja. Mada, ako se ne predjes da ti PP radi konverziju, biras uvek EUR kao valutu placanja, a USD (ili koju vec imas na PP nalogu) kao valutu kartice.

Jel treba da ti kačim SS da ti dokažem da je 107.5 rsd bio kurs za priliv 23 maja?

Naravno - pogotovu sto u Intesi na VE/VInternet ne moze biti dinar :D

Ja ću da vidim kakvo će stanje biti sredinom juna, posto primam £, u intesi mi sa pp uvek konvertuje u EU iako imam particiju u GBP, i zvao sam PP da to ide u GBP, ako legne u GBP na telenor biće ekstra

Vrh Dno