Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Intesa, devizni racun i Visa Electron. Sve besplatno.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Izdavanje nove Visa Elektron = 800 din. Samo je obnavljanje kartice koja se koristi besplatno...

Mislim da gresis, pogledacu opet tarifnik.
EDIT: Besplatna je.

Poslednja izmena:
Bilo je pominjanja na prethodnim stranicama oko izdavanja i reizdavanja inteza visa internet kartica.
Neko je pomenuo da su mu tražili 800 din za reizdavanje ali kartica nije duže korištena, dok ako se redovno koristi onda je reizdavanje besplatno, ja sam baš pitao jer mi ističe krajem meseca kartica i poslali su mi poruku da me nova čeka u banci ali još nisam bio da je pokupim.

Najbolje da čovek pita kad ode u banku...

Jel moze da se uzme Visa Electron, ako nemam racun dinarski kod njih mislim na Intesu, bitno mi je da nadjem karticu koju mogu da povezem sa Paypalom i da novac sa Paypala prebacim na istu, i naravno da normalno raspolazem sredstvima da me ne ogranicavaju samo na online kupovinu? Ranije mi je bila povezana Visa Internet komercijalne banke, sa paypalom za kupovinu na ebayu i sl. medjutim pokusali su da mi hakuju paypal sad otvorih opet novi nalog, ali nova kartica iz Komericijalne ne moze da se poveze, tj i nije nova imam je skoro tri godine, ne znam da li su nesto promenili, uglavnom izlazi obavestenje da je kartica zasticena od strane banke i da ne moze povezivanje. A mnogi inostrani servisi funkcionisu samo kroz PayPal :S:

Mozes. Ja imam takodje tako devizni racun samo kod njih.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Mozes naravno, idi u banku, trazi devizni, Visu Electron, trazi LIB za e-banking i uplati odmah nekih 5e za verifikaciju.

Hvala vam mnogo na informacijama :D

Ta VisaI nema poentu pored ViseE

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Ima poentu da njom placas a na VE drzis pare i po potrebi prebacujes, najsigurniji nacin pored SMS koda.

Ili lepo napravis dva devizna? Jer ovo prvi ti nije sigurno ako si paranoja.

U kojoj banci je najbolje uzeti karticu za Paypal, treba da sredstva sa Paypal racuna prebacim na neku nasu karticu, staru karticu iz Komericjalne mi odbija. Tnx

Da li je uopsteno Visa Electron Debit kartica najbolja za PayPal opciju?
Preporucuje se uglavnom VE jedne banke, ali VE bi trebalo da radi isto bez obzira koja je banka izdaje - jer je to Visa product?
Ili neke banke kod nas ogranicavaju mogucnosti VE kartice?

Neke banke ne daju ni sve cifre VE kartice :smash:

Ljudi, posto imam problema sa Visa deviznom karticom koju inace koristim za paypal, da li je pametno da dodam obicnu dinarsku karticu (inspire) i da na nju povucem novac? U banci intesi sam..

Možeš ti i na dinarsku karticu da povučeš novac ali u tom slučaju nećeš moći da izbegneš konverziju.

Ali sam takođe video da na toj dinarskoj imam kad uđem u mobi aplikaciju eure.. Nemam pojma kako.. Inače koliko će me to koštati pored standardnih 4 €/$ u kojoj već valuti uzima pp?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Sa Inspire nisi siguran nikada :( Desava se da baguje, a posto PP salje, banka te lako moze ignorisati i vratiti loptu na PP konverziju.

Ma bitno je da može, nisu moje pare pa treba što pre da ih se rešim, ne volim da držim tuđe pare.

Resio ih se ili ne, ako mislis da tebi ne potraze nazad, sve dok imas vezane kartice za PP, oni mogu taj novac povuci nazad.
Ako je neko preko tebe prodao igre - imas 90% rizika da ce se to desiti.

Nije nije, poslao komšiji neki lik iz bosne pare za ne znam šta, 100e pa mi uplatio na PayPal.. Tako jedino mogao da pošalje.. Ništa ilegalno rizično itd.. Pare su čiste sve ok

Prodaja igara nije nelegalna, kao i karaktera u njoj (ma sta pricali EULA), ali opet PPal ne vraca pare prodavcu :)

OK onda.. nije to neka cifra da se brines da li ce Inspire da zezne, bitno je da PPal ne konvertuje po svom kursu u dinare, nego da ostane ta valuta koju si dobio.

Ja ne znam kako, al na računu sam imao na raspolaganju 98.34e kada mi je stigla uplata sa PayPal-a... Iskoristio sam ovu za tekući račun visa inspire karticu i dobio eure, podigao u banci sve super..

Kako mislis, ne znas kako? Garant ti ili nije poslao 100e ili je poslao 103.5e, jer je mislio da time pokriva "proviziju od 3.5%", ali je za nas provizija 5.4%.

Ja sam imao zelju da zamenim eCommerce na sajtu sa PayPalom samo, ali sa takvim ciframa... 3x vise nego sto bi i u nasim bankama dobio sada :)

Malkice offtopic, da li je u skorije vreme neko nasao eCommerce providera sa manje od 1.9% fee?

Poslao je 100.84 ja na računu dobio 98.34..

2.5% znaci, sigurno je neki Balkan fee, koj8 mi mrzi da trazim :)
On ili ti placate fee, pitanje je samo koliko i ko ppaca. Zato nisi celu sumu. Dobio

Ali to je neverovatno, jer PayPal sam po sebi uzima 4 dolara za withdraw para.. Msm ne bunim se, sve super..

Pogledaj PP history, sigurno ti nisu otpisali proviziju, ako i dalje postoji :)

Znaš šta je, vratili mi u eurima onaj fee za registrovanje i verifikaciju kartice i plus 96.84 što su mi dali od tih 100 i eto ga..

Nazad
Vrh Dno