Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Nisam prodao paypal nalog nego nalog u igrici, covek je promenio passworde. Poslao sam dokaze u skajpu sto smo se dopisivali ali ako vec ne smeju da se prodaju nalozi bojim se da cu pored 120E izgubiti i mojih 100E koje imam na nalogu.

Nisam prodao paypal nalog nego nalog u igrici, covek je promenio passworde. Poslao sam dokaze u skajpu sto smo se dopisivali ali ako vec ne smeju da se prodaju nalozi bojim se da cu pored 120E izgubiti i mojih 100E koje imam na nalogu.
E šta se sve ne sme pa se radi. Sve i svašta se prodaje preko Pejpela tako da mislim da ne bi trebalo da se brineš oko toga. Iako je on promenio lozinke za taj nalog u igrici trebalo bi da možeš da poništiš lozinku i postaviš novu, ukoliko imaš pristup imejlu koji se koristi za prijavljivanje.

Poslednja izmena:
Znaci mogu da izgubim i jos 100E sto imam na paypal nalogu -_-
Nisam mislio na Paypal nalog nego na tu igricu koju si prodao.
Kupac će da promeni šifru na igricu a recice da mu je neko zloupotrebio karticu i tražiće da se poništi transakcija, i ti tu ne možeš da dokazes da je on stvarno kupio.

Mislim da sada shvataš kako radi ta prevara?
Paypal nalog neće niko da ti dira

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Znam ja kako moze da se zloupotrebi svestan sam ima rok 180 dana da otvori dispute u bilo kom momentu. A nalog u igrici mogu da trazim da su hakeri uzeli a on moze lepo SS iz skajpa takodje i posalje njima i mene da upropasti u igrici jer ne smem da prodajem bilo sta iz igrice... Trebao sam lepo da uzmem 2 paypal naloga i odmah da posaljem na drugi nalog pare i da sam miran...

Znam ja kako moze da se zloupotrebi svestan sam ima rok 180 dana da otvori dispute u bilo kom momentu. A nalog u igrici mogu da trazim da su hakeri uzeli a on moze lepo SS iz skajpa takodje i posalje njima i mene da upropasti u igrici jer ne smem da prodajem bilo sta iz igrice... Trebao sam lepo da uzmem 2 paypal naloga i odmah da posaljem na drugi nalog pare i da sam miran...
Ja mislim da bi u tom slucaju otisao u " minus "

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Čekaj, zar nije prošle nedelje bila identična priča?
Čovek prodao nalog za igricu.
Kupac tražio refund.
Prodavac se žalio paypalu.
Paypal odgovorio da je prodaja igrica/naloga protiv pravila i da ne mogu ništa sem da vrate lovu kupcu.
Kupac dobio refund.
Prodavac ostao bez naloga i bez para...

Pre nedelju dana! ili dve!!

Ako je lik platio 120€ za nalog a ti imaš 100€ na balansu prvo će skinuti tih 100€ a onda će još 20€ povući sa kartice koja je povezana na PP.

Poslednja izmena:
I dogg-u smo bas pricali na ovu temu, ne znam sta ocekuje :(

Ja prodajem stvari u igrici vec godinu ipo dana, ovo je prvi put da me neko zavrne na ovaj nacin... Prodavao sam preko westerna, kad podignem novac i stavim u novcanik tek onda saljem ali posto vise niko nece tako da trguje prinudjen sam da koristim paypal... Smradina zna da ako se zalim da mi vrate nalog lako mogu da dobijem ban i da izduvam za 2 naloga...

It only takes one...
A ono da tražiš da ti pošalju kao frends & family, ne radi? Nisam siguran ali tu valjda nema mogućnosti refunda!

Poslednja izmena:
Poslao sam link moj paypal.me ali sad po novom a mozda i po starom oni BIRAJU kako ce poslati iako sam ja tamo stiklirao friends and family kad mi salju...

Nevazno ako prijavi zloupotrebu svog paypal naloga.

iskreno me mrzi da prelistavam temu, nemam ni kad... koja kartica je najbolja da primam funte sa paypal, i da u banci na salteru podignem funte?

^ Kartica one banke koja ti je najbliza.

Telenor banka mi je najbliža al eto vidiš na nju ne može sa pp, ostale su sve u istoj ulici, tako da su na jednako rastojanju. Pitam zbog toga sto neke vrše konverziju £>€>rsd, pa neku koja ne radi konverziju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sve rade konverziju. Izaberi Intesinu Visu Electron.

Izvinjavam se ako je već bilo, imam nalog na PP i vezanu karticu već nekoliko meseci. Hteo sam da kupim nešto, ali sam odustao pa još uvek nisam upotrebio PP. Sad sam hteo da kupim bits na twitch-u, odaberem paypal, ulogujem se, paypal me pita za country of residence, ponudi Hrvatsku (trenutno sam u Hrv), ja odaberem Srbiju jer nalog je srpski i rezident sam samo u Srbiji, i onda dobijem: PayPal is not supported in your region. To je na twitch web strani, ali u paypal "frejmu" dakle mislim da je poruka od PP a ne od Twitch-a. Grešim negde?

Poslednja izmena:
Nisam se nadao ali vratili mi novac jer sam prilozio skajp SS gde kaze da je on poslao pare i primio nalog. Drago mi je sto je francuski smrad nije nagradjen za lopovluk.

Nek ti je to za nauk, nemoj tako više da prodajes nalog nećeš uvek imati sreće, a prevaranata ima koliko hoćeš.

Šta bi sa nalogom?

Prvi put se covek zalio da mu nije stigo item i presudili su u moju korist a sad se zali da ne odgovara opisu. Sad nemam sta da prilozim

Isprati to (tok dispute-a) kroz screenshotove, znacice ostalima ovde.
jer nigde na netu ranije nije bilo ni ideje da ce PP prihvatiti bilo sta u odbranu prodavca.

GL

Ja sam napisao da su mi stigle pare ali ne vidim posiljaoca, a on mi je odgovorio ime i prezime i da je to njegova majka, i zbog toga su verovatno i presudili u moju korist. A posle toga nepunih 10 minuta covek se zalio na francuskom da sam mu poslao prazan nalog. E sad problem je sto je on uzeo nalog i preimenovao chara pa nemam sta da napisem. Napisacu onako kako jeste pa ako izgubim sta da radim. A nervira me to sto ne smem da se zalim u igrici da povratim nalog jer mogu vrlo lako sa izgubim i moj drugi nalog jer je isti ip sa kog igram, ako smrad posalje ss da sam mu prodao nalog....

Napisao sam dispute tj respond na dispute ali ne vidim opciju da dodam nesto u poruci,a pre par dana sam uspeo da napisem 2-3 poruke... Uploadovao sam neke SS i sve sto sam napisao se prekopiralo 3 puta...
Ne znam kako da dodam jos 1 SS ne daju mi tu opciju vise jer sam vec odgovorio...

Sledeci put mi prosledi odmah novac, i brisemo :)

Ja sam napisao da su mi stigle pare ali ne vidim posiljaoca, a on mi je odgovorio ime i prezime i da je to njegova majka, i zbog toga su verovatno i presudili u moju korist. A posle toga nepunih 10 minuta covek se zalio na francuskom da sam mu poslao prazan nalog. E sad problem je sto je on uzeo nalog i preimenovao chara pa nemam sta da napisem. Napisacu onako kako jeste pa ako izgubim sta da radim. A nervira me to sto ne smem da se zalim u igrici da povratim nalog jer mogu vrlo lako sa izgubim i moj drugi nalog jer je isti ip sa kog igram, ako smrad posalje ss da sam mu prodao nalog....

He he,nemoj se nervirati i muciti dzabe sa pisanijem,kod virtualnih itema uvek gubis

To sto ti nekad PayPal vrati lovu je zato sto imaju obicaj(narocito kod sitnih iznosa do 50$ ) da vrate i kupcu i prodavcu

Ne cita to niko nista,pricas sa programom,kad te izbaci nekad dobijes lovu(kupac+prodavac) a u vecini slucajeva gubis

On samo otvori not delivered,tebi softver trazi traking number ,ti ga nemas i cao

Sto ne radis na eBay,tamo ih ima vidim zilion ,a najvise rade sa modovanim gta nalozima
Neko te zavrne ali u vecini je to ipak ok
Ja sam odavno prestao da se nerviram,prihvatis to ko trosak i teras dalje

Poslednja izmena:
Ista stvar... otvori novi eBay nalog, plati, PP mu vrati novac, cao.
A vise plati eBayu nego PPu.

Izgubio sam pare iako sam poslao brdo SS a covek ni jedan jedini dokaz nije poslao. A pored tog gubitka poslao mi 125e a moram da vratim 130e. I jos sam duzan 5e...

Izgubio sam pare iako sam poslao brdo SS a covek ni jedan jedini dokaz nije poslao. A pored tog gubitka poslao mi 125e a moram da vratim 130e. I jos sam duzan 5e...
Za takve rizične prodaje najbolje je da se koristi bitkoin ili nešto slično gde ne može da se zatraži refundacija. Ti ukoliko još imaš nalog možeš opet da probaš da ga prodaš preko Pejpela ali tako što ćeš da napraviš novi PP i na njega da ti pošalje pare a onda sa tog prebaciš na svoj nalog. Viđao sam da tako ljudi rade. Ili da ti pošalje na tvoj PP pa da odmah prebaciš novac sa naloga na karticu i onda podigneš novac. Ako se zatraži refundacija oni ne mogu da vrate novac ali u tom slučaju mogu da ti blokiraju karticu tako da sa tom karticom nećeš moći više da koristiš Pejpel. Ali opet najbolje je u ovakvim situacijama ili koristiti alternativne metode ili čak da koristiš uslugu posrednika (trećeg lica).

Vrh Dno