Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Alipay je mnogo jači i kompleksniji servis od PayPal. Druga je stvar što nije podržan u našoj zemlji, pošto su Kinezi redukovali njegovo korišćenje van granica NRK.
Na Aliexpres ima samo plaćanje preko njega ali ne i korišćenje naloga nakon plaćanja .

To zaobilaženje AP i slanje na PP može da proizvde samo problem.

@Joker, tako je. PP dovoljava vise adresa u okviru iste zemlje, ali ne i van zemlje naloga.
Neke prodavnice salju i na adrese koje nisu u PP nalogu ili su u drugoj zemlji, ali su to retke.

Primetio sam na ebay-u da dosta prodavaca trazi da je adresa za isporuku ista kao na paypalu, mozda i svi, tako da verujem da zavisi od prodavca da li moze da ti se dostavi na drugu adresu u odnosu na onu na paypalu.

to nema bas veze. moj pp nalog je na madjarsku sa adresom na istoj a za sve kupovine dobijam isporuku u srbiji

a kupujem poprilicno [emoji9]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Drugar poslao pare svom prijatelju u $$ i taj prijatelj mu refundao i rekao mu da pošalje u €€ što je ovaj i učinio. Pare koje je refundao su mu se pojavile na račun na PayPal-u ali sa kartice mu je skinulo obje transakcije kako da vrati novac od prve uplate ili je to proces koji traje nekoliko dana ?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Drugar poslao pare svom prijatelju u $$ i taj prijatelj mu refundao i rekao mu da pošalje u €€ što je ovaj i učinio. Pare koje je refundao su mu se pojavile na račun na PayPal-u ali sa kartice mu je skinulo obje transakcije kako da vrati novac od prve uplate ili je to proces koji traje nekoliko dana ?

Треба само да повуче новац на картицу, коштаће га 5 долара.

Ne treba da povlači novac na karticu. Refund se vraća tamo odakle je plaćeno, ako je plaćeno sa balansa ostaje na balansu, ako je plaćeno sa kartice vraća se na karticu samo treba par dana da legne.

Ne znam koji deo mog odgovora nije tačan? I dolari i euri su skinuti sa kartice? Kad dobiješ refund, prvo se iznos nalazi na balansu PP a ako je plaćen sa kartice automatski bez troškova se prebacuje nakon par dana na karticu.

pa pitanje je kako ga je prijatelj refundao [emoji23]. verovatno mu je vratio pare nazad a ne jao refund

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Hehe ma refund preko PayPal a
Samo je bila velika provizija kada je uplatio u $$ pa mu refundao novac i onda novac poslan u €€

Možda se nisam dobro izrazio, vidiš vraćeni iznos na paypalu ali ga još nema na kartici.

Prilozi

• refund.png
    refund.png
    3.1 KB · Pregleda: 95
Ima li neki okvirni rok kada će se pojaviti novac na kartici?

Jel se ovako gasi konverzija na business nalozima? Prva opcija je bila selektovana i stavio sam na drugu. Prodavacu neke stvari na ebayu.
8dd60bb011f22c9fd9c327e06033554e.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Meni se cini da je tako.

Je l' znas koliko ce te zaklati postarina i domaca birokratija?

• Like
Reagovanja: M J
Nece. Radi se o softverskim licencama.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kratko pitanje: moze li se sa kartice (MC) prebaciti neki novac na sopstveni PP nalog i da tamo 'stoji i ceka', dok ne odlucim da ga upotrebim za placanje? Znaci zelim da novac bude sa moje kartice prebacen na moj paypal nalog. Hvala!

• Like
Reagovanja: M J
Ne, ako je srpski PP nalog u pitanju.

Slao bih novac i primao, van Srbije.
Imam mts Račun Plus Mastercard (koju bih koristio za slanje) i Intesa Ećecteon Visa, koju bih koristio za withdraw.

Da li se na taj način, slanjem preko PP izbegava banka posrednik? U mts Banka slučaju, banka posrednik je Raiffaisen. Procenat za slanje novca van Srbije, a koji uzima mts banka je 0.5%. Banka posrednik, u ovom slučaju Raiffaisen se ugrađuje 8€ na iznos do 12.000€, što nije puno ako se šalje veći novac.

Isti scenario, samo slanjem preko PP, da li se izbegava intermediate banka i koji je procenat koji uzima PP za isti slučaj?

Ili postoji neka druga, bolja, fora za slanje i primanje novca van Srbije?

Nema posrednickih banaka preko ppa.
Zavusi gde saljes. Do 5.9% plus 0.3e

da li bi hteo neko od proerenih clanova da mi ucini uslugicu uz nadoknadu da primi sa mog paypala novac pa da mi isplati na dinarski racun? Jer ja nemam visa karticu a ne pravi mi se sada samo zbog paypala

Vrh Dno