Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Nisam ga koristio i nisam placao sa njim. Da Kinez sa alija mi ponudio refund preko paypala. Nije problem ako ce mi pare ostati na paypalu izvadicu karticu i povezacu je sa nalogom kasnije. Samo je bitno da li moze da se uplate pare tu ili ne.
Nalog je povezan i verifikonavan preko maila, samo kartica nije povezana. Navodno sam negde procitao da moze da se uplate pare samo ne mozes nista da placas sa njima, sve dok ne povezes sa karticom.

Situacija je specifična i sumnjam da bilo ko ovde može da ti da 100% pouzdan odgovor jer smo svi vezali kartice za PP nalog jer nam je svima bio cilj da kupujemo tj. plaćamo preko ovog servisa.
Imaš dve opcije: kažeš kinezu da ti uplati i vidiš šta će se desiti ili nazoveš PP suport i pitaš, ili čekaš ovde jedno mesec-dva da li će možda naići neko ko je bio u istoj situaciji kao i ti pa da ti da odgovor (pod uslovom da je išao na opciju uplate na pp).

Btw. ja mislim da novac koji ti neko uplati na PP može da se koristi za plaćanje, ne može u situaciji ako si platio sa kartice preko PP, recimo na ebeju, i dobio refund koji ide pravo na karticu a ne u balance... Tehnički gledano uplata od kineza nije refund već samo klasična uplata novca, kao da ti je Pera, Mika, Žika uplatio, to kinez želi da izbegne negativne reperkusije sa alijem.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, da li moze neko da mi kaze da li mogu da primim novac na paypal ako nisam linkovao tj. povezo karticu sa nalogom?
Imam nalog vec dugo godina ali ga nisam nikako koristio i sad treba neke pare da mi se refundiraju.
Mozes naravno, ja sam skoro povezao karticu, pre toga sigurno bar nekih 6 meseci sam koristio PP bez kartice, primao novac, a i placao Paypalom bez ikakvih problema. I to redovno svakog meseca.
PS: Ali nisam siguran sto se tice refunda. Za to nemam odgovor.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Fora je sto sam ja platio Visa internet karticom, koja nema veze sa paypalom i sad on pita da mi posalje novac na paypal mimo aliexpresa, mozda imaju neke "sankcije" ako se dokaze da je roba stvarno ostecan npr. i moraju da vrate pare preko aliexpres recimo. Znaci samo da mi uplati pare na paypal koji nije povezan sa bilokojom karticom. Ok mozda necu naci 100% proverene informacije ovde, ali eto cisto da pokusam. Videcu da kontaktiram support paypala ako je to moguce i da pitam.
Rekao sam kinezu da uplati i poslao paypal, sad cekam da vidim sta ce biti.

Pa što ne reče odmah
Šta će biti?
Pa neće biti ništa Kinez te malo zavlači :)

Znam da pokusava da me zavlaci, ali nisam ni ja bas naivan :D
Dispute je otvoren, ima rok 3 dana da uplati pare da bih zatvorio dispute. Inace njegova ideja je bila da mi uplati pare na paypal a ja da otkazem dispute.
Tako da moze samo da proba da zalvaci.

Ne zaboravi na to da i on moze kasnije da otvori dispute na paypal-u i povrati pare, nakon sto ti zatvoris svoj.

Uh nisam to znao, na koju foru moze to da uradi? Mislim sta bi naveo kao razlog?

Da mu je neko zloupotrebio paypal nalog ili da si ga ti nesto prevario, tipa prodao mu neku elektronsku uslugu itd.

Pa u principu imao bih i ja dokaze tj. screenshot-ove nasih poruka. Sta znam videcu sta ce biti sad, suma nije nesto velika (oko 20$) da bih se previse cimao oko svega.

Ja bih postovao proceduru i isao samo preko Aliexpress-a – nema razloga da ti njemu dajes tvoje podatke – sad, pored imena i prezimena, ima i tvoju adresu na koju ti je poslao proizvod, a i email adresu na koju ti je vezan Paypal...

Ne, nego preko paypala moze da mi refundira i troskove slanja(koji nisu zanemarljivi na ovu cifru), a preko aliexpresa samo moze da se refundira proizvod koji si kupio, ne i troskovi slanja koje sam ja platio.

Nope.
Nista ne gubis da ti vrati preko AE-a.

Da je neko od koga si porucio 200$, a on ti vraca 5$ kao znak dobre volje preko PP-a, pa da te briga za rizik.

Mada i oni nece ko zna koliko da rizikuju i stalno otvaraju novi PPal acc.

Ne, nego preko paypala moze da mi refundira i troskove slanja(koji nisu zanemarljivi na ovu cifru), a preko aliexpresa samo moze da se refundira proizvod koji si kupio, ne i troskovi slanja koje sam ja platio.
To ti je Kinez rekao?[emoji41]

Meni su par puta tražili da mi refundiraju preko PP-a, nisam imao problema.
Valjda tako izbegavaju negativan uticaj koji refund putem AE ima na njihov nalog.
Čak sam im jednom tražio i 4$ za povlačenje novca na karticu, jer sam primao refund za drugara.

Poslednja izmena:
Da li PayPal blokira naloge ako se koristi VPN?

Hteo bih da se pretplatim na video servis (italijanski sajt, pristupam sa ITA IP adresom jer drugačije ne može), ali sam čuo da ponekad PP ima običaj da blokira nalog ako je druga IP adresa, odnosno ako se negde putuje.

Da li PayPal blokira naloge ako se koristi VPN?

Hteo bih da se pretplatim na video servis (italijanski sajt, pristupam sa ITA IP adresom jer drugačije ne može), ali sam čuo da ponekad PP ima običaj da blokira nalog ako je druga IP adresa, odnosno ako se negde putuje.
Prijavljivao sam se sa različitih adresa u sve je bilo u redu.

Planiram da povezem mastercard mts banke sa paypal nalogom. Posto mi novac stize sa nekog sajta na paypal, da li ja mogu da kupim npr nesto preko aliexpressa? Tako sto cu "platiti karticom" a zapravo mi skine sa paypal balance-a?

Zasto nije moguc transfer sa pp na kartice? Mislim na master.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

DE, AT, KO, SR - srpski i korejski nalog. Za sada radi :)

Moguce da ima problema ako cesto primas novac ili primis velike sume. Za placanje, nisam uopste imao problema.

DE, AT, KO, SR - srpski i korejski nalog. Za sada radi :)

Moguce da ima problema ako cesto primas novac ili primis velike sume. Za placanje, nisam uopste imao problema.
Jel se meni obracas? [emoji4] Koliko je to cesto? Da li je svakih par dana cesto? Mada tako cs biti samo u pocetku, posle sve cesce i cesce verovatno. Ne radi se o velikim sumama, do $50.

Aliexpress nema opciju plaćanja preko PayPal tako da ne mozes platiti sa pp balance, na ostalim sajtovima koji prihvataju pp možeš

Fora je sto sam ja platio Visa internet karticom, koja nema veze sa paypalom...

Više puta su mi refundirali na rfb visa internet kartucu direktno, bez ikakvog problema. Odakle ti ideja da je jednosmerna kartica???
Druga stvar što podrivaš sistem aliexpresa, ako je prodavac zaslužio dispute, zašto mu omogućavaš da zavrne i druge?

Aliexpress nema opciju plaćanja preko PayPal tako da ne mozes platiti sa pp balance, na ostalim sajtovima koji prihvataju pp možeš
Pa mislio sam da platim karticom a da skine novac sa PP-a sa kojim je kartica povezana.

Jer koliko znam moguce je platiti paypalom na kojem ima $0 balance a da skine sa kartice.

Jel se meni obracas?
Ne, tvoj post nije bio vidljiv dok sam kucao odgovor, a mislio sam da je bilo jasno da je odgovor vatrogascu na pitanju oko pristupa PP nalogu sa razlicitih lokacija, tj. iz razlicitih zemalja ;)

Ima za neke iteme, zavisi od prodavaca da li prihvataju PPal.

Više puta su mi refundirali na rfb visa internet kartucu direktno, bez ikakvog problema. Odakle ti ideja da je jednosmerna kartica???
On je platio direktno karticom, nije je povezao preko PPala. Pretpostavljam da je na to mislio?

Alfa zvanično nema uopšte PayPal na aliexpressu, tj. bio je jedno kratko vreme ali su ga brzo ukinuli.
Možeš pokušati da se dogovoris sa prodavcem preko poruka da mu na "crno" platiš preko Paypala van aliexpressa.

@alfaunits ne mogu da nadjem post gde si napisao da ne treba drzati vece sume na PPu (mozda nije ni ova tema :D)
Uglavnom, na sta si konkretno mislio, zbog cega ne treba drzati novac?
Hvala

Ima prica kako PPal ljudima zakljuca racun i zadrzi novac. Zakljucavanje PPala bez racuna je maltene nebitno - otvoris novi e-mail i karticu ;)
Ali kada ima novca, say bye bye...

Mislim da sam bas tebi pisao :)

Kada ima novca 180dana posle moze da se podign

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno