Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ne, Skrill je uvek bio jeftiniji ALI ne mozes povuci vise na karticu kod nas :(
I nemas bas gde da iskoristis posle i vrlo malo ljudi uopste veruje Skrillu :(

Skrill je prema mom isktustvu seljačka zadruga (da se ne uvrede zadrugari).

Koristio sam ga pre par godina još dok se zvao Moneybookers, i kasnije postao Skrill. Pošto sam primao uplate iz Azije zbog posla, gospoda je odlučila da su neke od uplata bile iz rizičnih zemalja i jednostrano mi zatvorila nalog (ne postoji opcija da se objasni ništa, samo zatvore i citiraju neke svoje klauzule o borbi protiv terorizma). Naravno, preostali novac sam bez problema podigao na račun, ali takvo ponašanje me je u najmanju ruku iznenadilo.

Takođe je jedan kolega imao slična iskustva (mislim da je primio oko 200USD iz Indije), i odma popio permaban:d. Šou od firme, ko ih koristi nek je sa srećom.

Poslednja izmena:
FYI to isto moze i PayPal da uradi, a on ZADRZI sredstva!

Parice sa PayPal stanja povučene na SoGe Vizu legle za do 24h (i to vikendom, u subotu).

Takođe je jedan kolega imao slična iskustva (mislim da je primio oko 200USD iz Indije), i odma popio permaban:d. Šou od firme, ko ih koristi nek je sa srećom.
Шоу од фирме је Webmoney. Ко га је користио зна о чему причам.

Parice sa PayPal stanja povučene na SoGe Vizu legle za do 24h (i to vikendom, u subotu).
Мени је новац са Пејпела након повлачења на картицу стигао после 2-3 сата.

Poslednja izmena:
Мени је новац са Пејпела након повлачења на картицу стигао после 2-3 сата.
Prvi put povlačio novac (drugaru). Čitao ovde da nekima traje i 10 dana (zavisi do banke?), pa hteo da se "pohvalim" kako je prvenac bio neočekivano brz. :)

Prvi put povlačio novac (drugaru). Čitao ovde da nekima traje i 10 dana (zavisi do banke?), pa hteo da se "pohvalim" kako je prvenac bio neočekivano brz. :)
Разумео сам. :)
Ако повлачиш веће суме обавезно гледај када ћеш то да урадиш јер је однос долар/евро различит сваког дана. Обично је долар у односу на евро најјачи око десетог у месецу, а пошто се курс викендом се не мења онда је вероватно најбоље да повлачиш новац петком. На веће износе можеш да узмеш 10-20 или више евра. Да знаш за следећи пут.

Pozdrav ljudi, imam par pitanja u vezi paypala, ukoliko bi neko bio ljubazan da mi odgovori.
1. Da li da stavljam prave informacije u koloni gde se nalazi national ID, ili onaj broj sa vozacke?

2. Da li je zaista potrebno da stavim pravu adresu gde zivim, odnosno pravu ulicu i broj, ukoliko NE, da li to moze da ima neke posledice?

3. Ukoliko ipak moram staviti prave, gore navedene stvari, da li onaj ko mi salje novac moze da vidi neku od tih stvari, jer bih da delim licnu adresu sa nepoznatima?

4. Video sam na netu da mnogi koriste sledecu metodu, naprave akaunt koji je sa fake informacijama, koji takodje nije povezan ni sa jednom karticom, onda taj paypal daju onima koji im trebaju uplatiti, kada im uplate, oni onda sa tog paypal racuna posalju/uplate novac na svoj pravi paypal, koji ima sve prave informacije i povezanu karticu? Da li je ovo sigurna metoda ?

Pozdrav ljudi, imam par pitanja u vezi paypala, ukoliko bi neko bio ljubazan da mi odgovori.
1. Da li da stavljam prave informacije u koloni gde se nalazi national ID, ili onaj broj sa vozacke?

2. Da li je zaista potrebno da stavim pravu adresu gde zivim, odnosno pravu ulicu i broj, ukoliko NE, da li to moze da ima neke posledice?

3. Ukoliko ipak moram staviti prave, gore navedene stvari, da li onaj ko mi salje novac moze da vidi neku od tih stvari, jer bih da delim licnu adresu sa nepoznatima?

4. Video sam na netu da mnogi koriste sledecu metodu, naprave akaunt koji je sa fake informacijama, koji takodje nije povezan ni sa jednom karticom, onda taj paypal daju onima koji im trebaju uplatiti, kada im uplate, oni onda sa tog paypal racuna posalju/uplate novac na svoj pravi paypal, koji ima sve prave informacije i povezanu karticu? Da li je ovo sigurna metoda ?

1) Stavi

2) Jeste, moze da ima posledice u smislu blokiranja naloga i novca

3) Ne vidi, samo vidi tvoj mejl

4) To je najgora metoda i moze da bude "kobna" po oba naloga, i plus kosta duplo slanje

:)

I Intesa je nesto mnogo ubrzala od kako su imali onaj "$%#$#^%^$" sistema od oktobra prosle godine.

Хтео сам да продам нешто преко интернета и да ми купац уплати новац на Пејпел налог. Интересује ме да ли је могуће да тај неко након уплате и добијања производа покрене рефундацију те да тако останем без новца?

^ Da. Čini mi se da je rok dug, čak i do 180 dana. Ako ti plati opcijom Buy Goods or Services kupac je pokriven PayPal Protect-om.

^ Ako zaista prodajes nesto i bice ti plaćeno PayPal-om, kupac nema razloga da izbegne tu opciju, vec upravo da je iskoristi da bi sebe zaštitio. Ne možeš da izbegneš.

Opcija se ne može izbeći kupac uvek može da zeza u roku od 180 dana,i onda se šalju dokazi ko pred sudijom.

U načelu, PP je više na strani prodavaca (zbog provizija), ali ako kupac ima dobre argumente može da ode i na njegovu stranu.

Ствар је у томе што купац то може да користи неко време и онда каже хоћу новац назад. Морам онда да нађем другу опцију плаћања, Биткоин и слично.

Paypal je više na strani kupca a ne prodavca.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ствар је у томе што купац то може да користи неко време и онда каже хоћу новац назад. Морам онда да нађем другу опцију плаћања, Биткоин и слично.

Pa to se i dešava.

Klasičan primer, prodaš ispravan tablet, kupac ga pokvari u roku od tri dana, pa pokrene dispute. Pa kreće dokazivanje pred PP sudom.

To mozes da izbegnes ako ti posalje novac kao gift.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

^ Što nije lud da uradi i odrekne se bilo kakve garancije. A isto ga košta.

Da li bi ti tako kupio?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Svašta sam čitao za PP , ali na ličnom primeru ne vidim tu čuvenu zaštitu.
Presudili po kratkom postupku da pošaljem sve nazad o svom trošku!
A plaćena carina!

Ne samo za pokvareni punjač.
Jasno sam napisao da je punjač u pitanju, a ovi kažu šalji sve,, jasno znaju da nisam lud da šaljem.

Sad se setih price .
To je pitanje proizvodjacke garancije na sve i politike trgovca ,cenim da bi kod DX-a mozda dobio parcijalni refund ako insistiras .

Momci, moze pomoc? Nemam pojma sta je ovaj Tax ID number, sta trebam raditi?
d0503b5ae861461de1eaa24cbe262ca6.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno