Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Pozdrav ljudi
Ispao sam iz forme sto se tice paypal-a,zadnji put sam povlacio novac pre vise od godinu i po dana,ako moze neko da odgovori na pitanja,bio bih mu veoma zahvalan.
Da li i dalje mogu da se povlace dolari na vizu electron preko paypal-a? Viza mi je povezana sa deviznim racunom.
Da li neko zna da li neverifikovani korisnici mogu da salju novac drugim paypal-a korisnicima i koliki je limit za neverifikovane clanove?
Hvala unapred

Kako ide zaštita kod PP, otvorio sam case I sad se kao dopisuje sa prodavcem, ali nema mogućnosti da se fotografije pošalju PP ili da se stave u CC maila!

Sent from my LEX820 using Tapatalk

5% provizija na transakciju. Dobar dan.

Poslednja izmena od urednika:
Na case koji sam otvorio zbog neispravnog punjača koji je došao iz mobilni, sa Geeekbuying su u poslednjem momentu odgovorili da im pošaljem sve nazad!!!
Da li se isplati da se i dalje cimam kod PP i objašnjavam da je samo punjač u pitanju, koji inače vredi oko 10$ ili da pošaljem samo punjač, ali koliko će mi onda refundirati?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Pozdrav ljudi
Ispao sam iz forme sto se tice paypal-a,zadnji put sam povlacio novac pre vise od godinu i po dana,ako moze neko da odgovori na pitanja,bio bih mu veoma zahvalan.
Da li i dalje mogu da se povlace dolari na vizu electron preko paypal-a? Viza mi je povezana sa deviznim racunom.
Da li neko zna da li neverifikovani korisnici mogu da salju novac drugim paypal-a korisnicima i koliki je limit za neverifikovane clanove?
Hvala unapred
Ja sam isao i banku da se bunim za to sto su mi prebacili u evre, pa sam tamo preko telefona pricao sa nekim likom iz tehnicke sluzbe, da bi mi rekao da ne moze nista sem evra, da sve sto dolazi van grane, automatski leze u evrima.
I to mi je rekao da je u svakoj banci tako.

Imas novca, moze da radi online, proslo je 24h barem, itd. ? :D

Sve odradjeno, ali je bila fora sto mora prvo da se ima neka uplata na racun, sto mi naravno nisu rekli kada sam otvorio racun i dosao drugi put po karticu, pa sam treci put uplatio 1500 dinara, ne bih li aktivirao.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Treba mi savet - koji bi bio optimalan način za prijem novca iz USA?

Kad kažem optimalan mislim na:
1) jednostavnost procedure uplate i podizanja
2) visinu provizije

Od računa imam payoneer i paypal vezan za banca intesa internet karticu.

Izvinite ako nije adekvatna tema, procesljao malo podforum pa mi se ovo ucinilo kao najpogodnija tema za ovakvo pitanje.

Sent from my Cool1 C106 using Tapatalk

Treba mi savet - koji bi bio optimalan način za prijem novca iz USA?

Kad kažem optimalan mislim na:
1) jednostavnost procedure uplate i podizanja
2) visinu provizije

Od računa imam payoneer i paypal vezan za banca intesa internet karticu.

Izvinite ako nije adekvatna tema, procesljao malo podforum pa mi se ovo ucinilo kao najpogodnija tema za ovakvo pitanje.

Пејпел наравно. 3% они узимају + 5 долара при повлачењу на Виза картицу.
Мада наведи детаље око тога које лице и за шта ти шаље новац, можда постоји и неки повољнији начин.

Poslednja izmena:
Porodične transakcije, odnosno uplate od fizičkog lica.

Odgovara Intesina VISA Internet kartica ili je neka druga VISA u pitanju?

Porodične transakcije, odnosno uplate od fizičkog lica.

Odgovara Intesina VISA Internet kartica ili je neka druga VISA u pitanju?

Мислим да је Пејпел најједноставније решење а новац сигурно може да се повуче на Виза електрон картицу. Сачекај да се јави алфа, он је стручњак у овој области. :)

Pozdrav. Moze li mi neko objasniti sta da zahtevam u banci sto se tice Visa Electron kartice. Cuo sam da treba da se otvore 2 racuna. Jedan devizni i drugi vezan za Visa Electron?

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

@wladymeer,
PayPal sada uzima 5.4% za prijem novca, pogledaj link koji sam juce okacio.
Moze na sve Intesine Visa kartice da se povuce sa PP-a.
Ako je veca suma u pitanju, zavisi ko ti salje, i koliko cesto. Ja sam hteo na PP da pocnem da primam placanja za firmu, ali 5.4%.... je preteralo! 2.9% nam naplacuje MyCommerce, i valjda je transfer na PayPal free onda (+4e za povlacenje na Visa karticu, sto je opet jeftinije nego SWIFT).

Sve odradjeno, ali je bila fora sto mora prvo da se ima neka uplata na racun, sto mi naravno nisu rekli kada sam otvorio racun i dosao drugi put po karticu, pa sam treci put uplatio 1500 dinara, ne bih li aktivirao.
.... zasto li ja pisem FAQ :(
Trosim svoje vreme, da bi vi opet trosili moje vreme, jer ne citate, i opet potrosite vase, i na istom smo kao i da nista nisam radio :D

Ma daj :D Ko jos normalan koristi WU :)

Meni su plaćali iz USA Moneygram-om, sve online, sa kartice, odmah mogao da podignem kod nas bez novih troškova. Za 500€ bila ista provizija za Moneygram i wire transfer, samo se za wire moralo ići u banku (pošiljalac).

Drugi put su mi platili isti iznos wire transferom i rekli proviziju, tako znam. uplata legla za svega 24h u TB.

BTW, kako PayPal nema ozbiljniju konkurenciju? Skupi su u svemu, jako loša podrška, mogu da ti drže/blokiraju novac jer je "sistem tako odlučio". Oni su u Singapuru, ne SAD (zbog zakona).

Zašto da ne, novac u ruci, nekom kome šalješ sa PP opet mora ići u banku da taj novac digne. Sa stanovišta hitnosti i udobnosti WU je apsolutno bolji, samo je skup kada se šalje sa šaltera. Da li će i kada Srbija imati online trasnfere to je drugo pitanje.

Fino je sto iz EU je prilicno jeftin i brz, ali iz non-EUR zemalja nije (sem za male sume).
Tako da je u pitanju neinformisanost ljudi.

A slanje iz EUR zemalja ne mora da znaci da je skupo, recimo iz Italije i Nemacke (i jos nekih zemlja, zavisi od banaka) je jeftinije nekada i od WU, i nema intermediary bank fee.

PayPal uzima proviziju oko 5,5%,WU oko 9,5%(ne moze online i ne moze da se posalje firmi),Wire Transfer preko mts banke(provizija 0,2% + 8 eur za korespodensku banku i traze fakturu ili ugovor),kada se salje novac odavde za Ameriku.

A kada PP uzima 5.5%?

Ja saljem fakture i do sada je bilo 3.9%, to je povecano ili?

Bilo je 4.4 za nas odaaaavno

Meni su pre nedelju dana uzeli 45 dolara na 1000, dakle 4.5% i onda jos 5 evra kada prebacujem na karticu.
Ali ako ste rekli da su jos digli, to je stvarno bezobrazluk.

Za narednih mesec dana mi odgovara PayPal, to jest, obavezno mi je njihovo dranje, a onda bih trazio neko povoljnije trajno resenje.

Koji su najjeftiniji nacini slanja para iz Amerike ka nama koje vi znate?

I da li je istina ovo sto su mi u Halkbanci rekli, da svaka banka sada sve pare koje udju iz inostranstva, automatski prebacuje u evre i stavlja na evro racun?

Meni su pre nedelju dana uzeli 45 dolara na 1000, dakle 4.5% i onda jos 5 evra kada prebacujem na karticu.
Ima tu razlike i odakle se salje i kako se salje, evo detalja:
Kod:
•Receiving International Commercial Payments in Albania, Andorra, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Georgia, Iceland, Israel, Moldova, Monaco, Serbia.
[B]•The Fee depends on the buyer’s country.[/B]
Receiving
 Commercial
 Payments

Albania, Andorra, Bosnia & Herzegovina, Croatia, Georgia, Iceland, Israel, Moldova, Monaco, Serbia
Northern Europe*:
Standard Rate:
3.8% + Fixed Fee

Merchant Rate^:
From 2.8% to 3.8% + Fixed Fee

Europe I **:
Standard Rate:
3.9%+ Fixed Fee

Merchant Rate^:
From 2.9% to 3.9% + Fixed Fee

U.S., Canada:
Standard Rate:
4.4%+ Fixed Fee

Merchant Rate^:
From 3.4% to 4.4% + Fixed Fee

Europe II ***:
Standard Rate:
4.7% + Fixed Fee

Merchant Rate^:
From 3.7% to 4.7% + Fixed Fee

All other countries:
Standard Rate:
5.4% + Fixed Fee

Merchant Rate^:
From 4.4% to 5.4% + Fixed Fee
Pogresno sam tumacio, nije 5.4% OD svih, ali jeste KA svima.

Koji su najjeftiniji nacini slanja para iz Amerike ka nama koje vi znate?
Provereni, nesto sto prihvata prosecan Amer?

I da li je istina ovo sto su mi u Halkbanci rekli, da svaka banka sada sve pare koje udju iz inostranstva, automatski prebacuje u evre i stavlja na evro racun?
Nisu to rekli :) Rekli su da sve ide kroz evro, ali ne i da se stavlja na evro racun.
To je od pocetka tako.

Poslednja izmena:
Jok, poslao sam dolare sa paypala na karticu i od 5 racuna u razlicitim valutama, izmedju ostalog i dolarima, lova mi je legla na evro racun.
Naravno da ja mogu to posle da prebacim na dolarski i dignem tako, ali mi je receno da je nemoguce da pare legnu direktno u dolarima na dolarski racun.

Nije bitan prosecan amerikanac, salje mi nas covek pare, koji za sada mora preko paypala da salje, ali kada otvorimo novu firmu, treba da vidim da se sto manje para baca.

Poslednja izmena:
Jok, poslao sam dolare sa paypala na karticu i od 5 racuna u razlicitim valutama, izmedju ostalog i dolarima, lova mi je legla na evro racun.
Nece ti leci u drugoj STRANOJ valuti, ali moze u dinarima, ako je kartica dinarska ili double-currency (EUR + RSD, kao sto je vecina kod nas).

Naravno da ja mogu to posle da prebacim na dolarski i dignem tako, ali mi je receno da je nemoguce da pare legnu direktno u dolarima na dolarski racun.
Preko kartice ne mogu, tako je.

Nije bitan prosecan amerikanac, salje mi nas covek pare, koji za sada mora preko paypala da salje, ali kada otvorimo novu firmu, treba da vidim da se sto manje para baca.
Wire ti je za vece iznose najjeftiniji iz USA (WU je skup jer uvek imas currency conversion koji je nekoliko procenta iz non-EUR zemalja), ali ne umeju Ameri da barataju SWIFT slanjem uglavnom.

Javicu bas kako ide kada se preko MyCommerce prima na PayPal, nadam se da je samo 2.9%.

Ako imas online verifikovani WU nalog (dokazao si preko poste i racuna), do 5000e iznosa WU naplati 5e i za par minuta moze da se digne bilo gde u svetu.
Mislim da ne postoji jeftinije

Nije bas tacno - to mozes iz EUR zemalja, ne iz zemlja gde se ne moze EUR poslati, jer onda imas +% za currency conversion - 3x sam napisao to danas/juce, 2x na ovoj strani i to post iznad tvog :)
Ako probas iz Amerike pise ti i trenutni rate, mislim da bese ~5%. Posiljaoca "ne kosta" da posalje 1000$, ali ti ne dobija 1000$ ovde, nego oko 940-950$, ali u evrima/dinarima.

Poslednja izmena:
skrill uzima 1.45%, koristio sam ga ranije dosta. I iz nekog ubedjenja sam mislio da je PP jeftiniji i frajeri opalili 5%

• Like
Reagovanja: M J
Vrh Dno