Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Kljucan je razlog zbog kojeg je on pokrenuo dispute.
S obzirom da je u pitanju nalog za igru dovoljno je da kaze da mu je neko neovlasceno koristio karticu i pare moraju da se vrate, a ti nikako ne mozes d adokazes da nije tako.

Није то баш тако као што причаш "неовлашћено коришћење картице" и на то да се вади приликом тражења рефунда, прво се води као "неовлашћено коришћење пејпал рачуна" (треба тај потенцијални да зна корисничко име и шифру), а то се води да му је неко хаковао налог, добио пишинг емаил и слично, а проблем настаје онда када му ПејПал провери налог па утврди да није како он прича (приступ преко ИП адреса) и друге сигурносне провере, злоупотребу је требао да пријави (пише у правилима коришћења).

У овом случају тај што је покушао да га превари је у рекордном року покренуо истрагу од стране ПејПал-а, рекордно значи за мање од 24 часа, без претходног договора са продавцем. ПејПал стриктно у својим условима коришћења наводи да се прво покуша договор, а то се види из преписке... Ако је написао "scam, account fake" и одмах лупио да ПејПал решава случај, а са продавцем се није договарао (преписка са продавцем), мало је вероватно да могу у корист продавца да пресуде...

Имао сам разних случајева, и то да ПејПал стриктно сугерише да корисници тј. продавци на разним сајтовима не могу писати "Нема повраћаја новца", а то је супротно ПејПал правилима, јер постоји заштита 180 дана за све, па и дигиталне услуге...

Kartica povezana i verifikovana. Kad kliknem na withdraw funds izbaci da moram da dodam bank account. I dalje ne mogu nista.
Nisam znao da postoji srpski paypal?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Хоћеш да кажеш "регистровао си налог на лажне податке" тј. уместо Србија ставио Америка? Ако је тако, пуно среће у доказивању идентитета...

Ne ne,zemlju stanovanja sam stavio Srbija i svi podaci su mi tacni.

Kad klikneš na withdraw funds,trebalo bi ovako...

YvkHfnU.png

Ovde pise Srbija slika 1.
Onda kad kliknem na withdraw funds izbaci ovo sa slike br 2.
I kada kliknem na link bank account izbaci ovo sa slike br 3.
319b227973a39ed5149bc7b40b4a5489.jpg
69ddfc5ca21ee939aca7e24d3e474fe0.jpg
87b44492e818e48183c9e8cf60acb7f1.jpg

Ovde pise Srbija slika 1.
Onda kad kliknem na withdraw funds izbaci ovo sa slike br 2.
I kada kliknem na link bank account izbaci ovo sa slike br 3.

Шта ти пише под опцијом "Wallet"? Имаш ту регистровану картицу или не (Credit cards) или одмах на почетној страници под ставком "Bank accounts and cards"?

Poslednja izmena:
u opciji wallet imam registrovanu master card karticu. Verifikovanu. A na pocetnoj strani stoji ovako
e5e9cbf03575083f921becea6a051516.jpg

Ne može master.

Znaci moram da otvaram racun u novoj banci koja izdaje visa kartice?

A zamisli to pise u FAQu... :)

Citao sam i u FAQ pise "P: A kako da znam koja kartica prolazi kod PayPal-a, da li su to posebne kartice i da li moram tražiti u banci da mi otvore račun za PayPal ili može bilo koja kartica?"
Odgovor je "O: Visa, MasterCard, American Express kreditne i debitne kartice mogu da se koriste u PayPal sistemu."

sto nikako ne znaci da moze samo visa,zato sam pitao.

Znaci moram da otvaram racun u novoj banci koja izdaje visa kartice?

Аууууу :) што одмах ниси рекао да користиш MC, а уједно и прочитао на првој страници OSNOVNE INFORMACIJE OKO PRIJEMA NOVCA NA PAYPAL RACUN/NALOG "нешто ми се причињавам да сам то негде већ написао", али то ми се само причињава... :D :D :D

Ниси добро прочитао :)

P: Odlicno ali sad sam u nedoumici, rekli ste Visa karticu? Ja poseduje Mastercard da li to znaci da na nju nije moguc prijem novca.

O: Upravu ste, prijem novca koji želite da povucete na vaš devizni racun u banci ide iskljucivo preko Visa kartice koja je vezana za taj racun. Korišcenje Mastercard kartice nije moguce za prijem novca od strane PayPal-a, nego samo VISA kartice.

Поред овога што ниси читао, сад лепо детаљно и темељно прочитај тему под називом Platne kartice za online internet placanje (Intesa,Telenor...FAQ u 1. postu)

Poslednja izmena:
Одавно нисам користио ПП па ме интересује има ли неко ограничење за износ који се повлачи и да ли је провизија за повлачење фиксна за било који износ.

Одавно нисам користио ПП па ме интересује има ли неко ограничење за износ који се повлачи и да ли је провизија за повлачење фиксна за било који износ.

Пре постављања одговора у овој теми, прво и основно правило прочитати прву страницу ове теме где све лепо пише и где је све документовано, као и линкови који воде ка провизији и табели. Хвала и без љутње :)

^^hvala na odgovorima. Znaci idem u Intesu, otvaram devizni racun i uzimam visa elektron karticu.

Пре постављања одговора у овој теми, прво и основно правило прочитати прву страницу ове теме где све лепо пише и где је све документовано, као и линкови који воде ка провизији и табели. Хвала и без љутње :)
Рекох да одавно нисам користио. :) Хвала на одговору.

4E + % , znaci nije fiksna
Samo mi reci ko uzima procenat? Ja sam do sada dizao 3 4 puta i nista sem 4e nisam platio...Kako je moguce da ti paypal uzima procenat ako je vec svoje usluge naplatio ( neko ti slao novac pa platio fee ti ili on, ili si nesto prodao pa ti se skinuo procenat od vrednosti prodate stvari )To bi bilo kao da ti tvoja banka uzima procenat kad dizes pare sa racuna. Ako imas 100 e na paypalu, povlacis ih na deviznu viza karticu ti moras da primis 96e...

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Tako je.
S' tim da fora "vec je naplacena provizija" ne postoji kao pojam u finansijkom svetu, kada su dve razlicite transakcije u pitanju:)

Tako je u 2012. godini bilo 7168, a u 2016 114.716 pošiljaka.
Kako kažu u Upravi carina, od početka 2017. godine do sada obrađeno je gotovo 73.000 pošiljaka i naplaćeno oko 80 miliona dinara dažbina koje su se slile u državni budžet.
Samo 115.000 godisnje?:) ~300 dnevno (da kazemo 400 posto se ne radi cetvrt godine). Nesto mi je to PREMALO.

Vec skoro dve nedelje mnogi iz Srbije ne mogu da placaju preko PayPala na Ebay-u....

Čitao sam na Netu o sličnim problemima (Error Code: 70495), može da bude do kartica vezanih za PP pa sam odlučio da ih skinem. Probao da kupim bez kartica (ima para na PP balance) i isto. Dodao Banca Intesa Visa ali sad ne mogu da dodam Visu Internet?

Zelim da primam novac na paypal racun.
Imao sam mastercard povezanu sa PP na koju nije moguc prijem novca, i da je potrebna VISA kartica povezana na PP, kontaktirao sam njihovu korisnicku podrsku putem poruka te mi rekli da im se javim kada dodam Visa card. Danas sam dodao i verifikovao Visa Electron Debitna Raiffeisen banka BiH i dalje ne mogu da primam novac. Kontaktirao njihovu podrsku ponovo i dobio odgovor da ih pozovem telefonom kako bi mi objasnili sta je potrebno uraditi, broj je Irski mogu li kako izbjeci ovo zivkanje i treba li mi neki devizni racun da je povezan uz Visa card? Ili mozda trebam podesiti nesto na PP settings?

Sent from mTalk

Narucio sam kod prijatelja neke masine na adresu u Nemackoj pa mi nije jasno zasto mi je moj Paypal nalog nudio cenu konvertovanu u dinarima kad sam placao deviznom karticom Visa Electron?
Promenio sam na conversion options da konverzija bude odredjena ne znam sta je pisalo, uglavnom umesto 305evra skinulo mi je oko 320 evra?
Zbog cega ta razlika, je to onaj varijabilni kurs sa nekom provizijom koju vrate ili su ovo neke novine?
Nisam podavno nista placao PP pa mi se ovo cini kao novina ili se tripujem?

Nije to novina, ta opcija postoji pre nego je PP dosao u Srbiju. Ukratko, to je nacin da PP zaradi skoro suplo vise nego na osnovnoj proviziji, jer ti uracuna 5% veci kurs.
Jedini razlog za to je njihova zelja da zarade vise - u takvoj su poziciji da nemas alternativu, znaju da neces preci u drugi tabor :) Uvek proveravaj tokom placanja da nije u dinarima, ako jeste podesi Bill me in seller's currency!

@goran, dok ti neko iz BiH ne odgovori, cini mi se da je RF BiH blokirao isplate sa PPa na svoje kartice?

Nazad
Vrh Dno