Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Meni skoro prebačeno sa srpskog PP na moj PP, provizija oko 3.5%.
Taj iznos prebacio na svoj račun, provizija oko 6.5%.
U celoj transakciji izgubljeno 10%. Ima li jeftinijeg načina povlačenja para sa PP?

Sent from my JY-S3 using Tapatalk

Za donacije ili "slanje prijateljima" placa posiljalac.

Mozda izmedju racuna istog vlasnika nema provizije jedino, ali realno ne mozes imati vise naloga istog tipa.

Uzeli su mi $2.5 Ali znam sigurno da sam slao i da sam isti iznos dobijao. Mozda za manje sume nema provizije. Ne znam sad yebiga.

Za donacije ili "slanje prijateljima" placa posiljalac.
Ta usluga nije omogućena na srpskom PP, i trebalo bi da je provizija veoma mala (mislio sam da je nema, al' kad kažeš). Nisam nikada koristio, znam da neko meni sa stranog PP može tako da uplati. Jer time se ne pokriva PP Protection usluga.

Sa srpskim PP svako placanje je samo za robu i usluge i tu važi taj derački cenovnik, uvek plaća primalac proviziju, ali uplatilac ima PP Protection uslugu. I moze do otvori dispute narednih 180 dana.

Nema razlike u proviziji, pitanje je samo ko je placa (primalac za robu/usluge, posiljalac za "pomoc prijatelja"). Isti je iznos (samo sto se drugacije od CEGA ide %, ali to je mizerna razlika)

^ Onda pomoc prijatelja nema nikakve svrhe, jer nije jeftinije, a ne vazi PP Protection (zlu ne trebalo, cesto se ovako placa ljudima koje uopste ne znamo). Jedino što proviziju plaća pošiljalac.

* * *

Krajem prosle godine otvorio sam drugi nalog na druga, i sa njega placam, bilo je u pocetku puno zezanja, "interni sistem blokira placanje", tako je bilo nedeljama, pa su mi limiti bili $20, $40, pa može jedno plaćanje nedeljno, samo s jednog kompa i slično.

Sad je sve ok, radi bez problema, a prihvata i iznose $1k.

Poslednja izmena:
Ta usluga nije omogućena na srpskom PP, i trebalo bi da je provizija veoma mala (mislio sam da je nema, al' kad kažeš). Nisam nikada koristio, znam da neko meni sa stranog PP može tako da uplati. Jer time se ne pokriva PP Protection usluga.

Sa srpskim PP svako placanje je samo za robu i usluge i tu važi taj derački cenovnik, uvek plaća primalac proviziju, ali uplatilac ima PP Protection uslugu. I moze do otvori dispute narednih 180 dana.

Jel si probao da pošalješ sebii sa tog drugog naloga ? uz pomoć PayPal.Me

222.png

Poz ljudi,

Sorry ako je ovo vec odgovoreno, ali nisam nasao na FAKU :) Elem, imam u Komercijalnoj neku Visa karticu koja sluzi i kao obicna (Electron, sta vec) i za Internet placanje i traje tri godine. OK, oni su mi objasnili da sa pinom podizem na bankomatu, karticu je Paypal uspesno prepoznao, sve kul. E sad dolazimo do problema tj. pitanja:
1) znam da je provizija na svako povlacenje kinte sa racuna 4 dolara ali da li ima i neke provizije ako povlacim sa bankomata tj. da li je bolje povlaciti u banci direktno?
2) ovo me muci - on je meni difoltovao u evre a mogu da prebacim i u dolare, opcija za dinare nema. Stos je u sledecem - ja drzim neke casove preko neta i dobijam placanje u dolarima, dok je kartica, iako sluzi za placanje svega i svacega, funkcionalno - dinarska kartica (tako su mi objasnili). Dakle, da li cu, ako budem ostavio u evrima valutu kao bazicnu morati da placam DVE konverzije? (prvo u evre iz dolara, pa u dinare kada podizem?) i da li je ako se stavi valuta u dolare moguce makar tu prvu konverziju izbeci? Da li je moguce ikako staviti u dinarima, posto tu opciju ne vidim?

Hvala puno ljudi :)

Svakako ces morati dve konverzije ako hoces dinare.

Stavi na PayPal euro kao primarnu.
Kad ti legnu dolari na PP konvertuj ih u Euro.

Povlaci ih kao Euro.
Ako ti je kartica i devizni u Euro, tebi ce da legne Euro na taj racun.
Od tvoje banke zavisi koji ce kurs da ti da da menjanje Euro > Dinar (Uglavnom je bolji u menjacnici) , ali u sutini mozes da dizes na bankomatu.

Najbolja je varijanta Euro > odes na salter i kazes dajte mi toliko Evra i zamenis u menjacnici

Koliko ja znam ta kartica ima samo dinarski racun. Ako neko ima sveziji info neko javlja :)

Znaci ne može podizati evre u banci sa dinarskog racuna !!!

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Poslednja izmena:
PayPal (*FAQ u prvom postu)

Jel to ova kartica ? Ako je odgovor da, ona ima samo dinarsku partiju...

IMG_3038.JPG

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mogu li da se uklanjaju i povezuju nove kartice na PP, tj. da li su sredstva vezana za PP nalog, ne i za karticu? Istekla mi je VISA kartica koju sam registrovao za PP, a treba da mi prodje neka uplata - iz nekog razloga nece da mi prodje nova kartica, pa ne bih da mi pare ostanu zarobljene. Da sacekam sa registracijom nove kartice, ili je nebitno, uvek mogu to odraditi, ako su pare na PP nalogu?
Nisam jos koristio PP, nemojte me tuci po glavi odmah :D

Mogu da se povezuju nove naravno... imas li para na toj novoj ?
Novac je na pp, ne na kartici [emoji3]

Nemam, ne drzim pare na toj kartici - prebacim kad kupujem, mozda ima pola evra, jel opet ide ona rezervacija sredstava od 1,5E? Mislis da zato nece?

Da, da, upravo ta kartica je u pitanju i objasnili su mi da, ***, funkcionise samo u dinarima. Dakle, nema veze ako ja promenim Paypal da mi je glavna valuta u dolarima, opet ce morati da se radi ta konverzija u evre zbog lokacije? A onda naravno kad podizem, opet, ***, dinari. E, smor.. znaci jedino mi ostaje varijanta iz Inteze gde sam cuo da moze da se izvadi besplatan devizni i poveze sa njihovom deviznom vizom koja je onda u evrima, isto. Bedak.. hvala na savetima ljudi :)

Poslednja izmena:
Mogu li da se uklanjaju i povezuju nove kartice na PP, tj. da li su sredstva vezana za PP nalog, ne i za karticu? Istekla mi je VISA kartica koju sam registrovao za PP, a treba da mi prodje neka uplata - iz nekog razloga nece da mi prodje nova kartica, pa ne bih da mi pare ostanu zarobljene. Da sacekam sa registracijom nove kartice, ili je nebitno, uvek mogu to odraditi, ako su pare na PP nalogu?
Nisam jos koristio PP, nemojte me tuci po glavi odmah :D
Mogu naravno. Ako primas pare onda ce se pojaviti na PP balansu a kad sredis karticu onda uradi withdraw na karticu. A ako si produzio karticu onda ti je ostao isti broj, samo moras da updateujes staru sa novim datumom isteka i cvv brojem. I ako je update kartice onda nema rezervacije sredstava, to je samo za novu karticu ja mislim.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kul, hvala, jeste produzetak stare kartice, provericu sve danas.

Jedan apdejt ljudi. Probao sam sa ortakom iz Engleske, prvo mi je poslao u EUR dok mi je glavna valuta bila EUR, zatim u dolarima kada je bio USD, i u oba slucaja mi je stiglo taman toliko koliko je i poslao. E sad, pitanje je da li se neka konverzija vrsi pri dizanju na karticu. Medjutim, nesto kapiram da ako imas deviznu Vizu tj Vizu povezanu sa deviznim racunom, a tu opciju nudi npr. Intesa, kapiram da dok god stavis default currency u USD, ako primas dolare, neces imati dodatnu konverziju. Samo se nadam da nemaju neku pedersku foru da ti cak i na racun za strane valute, kad dignes dolare, prebace u evre.. to bi bilo stvarno ******.

Viza radi samo sa evrima!!!

Evo dodao sam novu karticu umesto ove koja je istekla, za nju je rezervacija 1USD.

Poslednja izmena:
Znaci uspelo [emoji3]

Verovatno zato nije htelo sinoc, jer nije bilo dovoljno sredstava. Ali gledam sada, nigde taj 1$ nije skinut - niti pise u SMS-u da je skinut (uvek pise priliv ili odliv, sad samo pise 1USD), izgleda da samo PROVERI taj iznos, jer se suma na racunu nije menjala, niti tog 1$ ima u listi transakcija.

No, najvaznije je da je uspelo.

Kad su i Moderatori poceli da pitaju ista pitanja ;)
Iz FAQa u prvoj temi:
Ako nemate toliko vise na racunu, nemojte spamovati temu zasto vam ne prolazi transkacija, bicete jos jedan u nizu bezobraznih korisnika, koji nisu hteli ni najbitniju i najosnovniju informaciju procitati!.
:)

Viza radi samo sa evrima!!!

Oprosti ako sam retardiran ali ja ovo i dalje ne kapiram. Znaci, iako kod nas mozes da imas karticu za devizni priliv i mozes u teoriji da imas i dolare i kakve god druge strane valute na njoj ti kada PODIZES pare sa Paypala on PRVO prebaci u Evre kako god da okrenes? Sto znaci da kada podizes pare primljene u USD, ako imas deviznu valutu na Vizi, ti radis USD>EUR transfer, a ako imas Vizu u RSD (kao ova u Komercijalnoj) onda radi USD>EUR>RSD? Ne mogu da verujem da je ovo zaista slucaj, postoji li ikakvo objasnjenje zasto to tako retardirano rade? Zasto ne moze prosto da na karticu koja sluzi za strane valute (kao ova u Intezi) povuce sa Paypal-a u kojoj god valuti su pare na Paypal-u? U ovom slucaju USD?!

Poslednja izmena:
U teoriji ne može kartica i dolari!!! Dolari samo na devizni racun za dolare. Visa transakcije radi samo dinar i evro pa koja banka sta hoce.

@EbonKnight hehe, kako nemožeš da veruješ ?

Tako je kod nas i pomiriš se sa tim... Ili se nerviraš, dobro je da može da se radi :) da je makar to omogućeno od skoro, a paypal uskoro puni 20 godina :)

Naplaćuj to malo više, zbog provizije i rešeno :)

Kad su i Moderatori poceli da pitaju ista pitanja ;)
Iz FAQa u prvoj temi:

:)

Mnogo su spali kriterijumi, svako je danas moderator. Nije to bila glavna poenta mog prvobitnog pitanja, a nisam hteo da se drndam sinoc sa prebacivanjem para na novu karticu - zato sam i odlozio sve za danas.

Haha, taj neki rad. U sustini dakle nema ni smisla da stavljam u EUR primarnu valutu na Paypalu, onda, sad kapiram sta ste pricali. Eh koja smaracina... dobro, makar mogu da otvorim za DZ to u Intezi i da krenem da saradjujem sa nekim Evropljanima koji ce da mi placaju u Evrima .. to su dakle opcije koliko vidim :D

Pa ti možeš da trošiš dolare sa pp ali da ih prebacis na racun u banku samo u evrima ili dinarima

Vrh Dno