Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Da li neko zna posle koliko legne uplata na paypal preko " has initiated a PayPal payment to you - funded from the sender's bank account"
Znaci nije direkt sa kreditne nego preko racuna, e cheque kako sam shvatio.

Negde sam procitao 5-10 radnih dana, a negde i 30 :smash:

Nedelju-dve, zavisi gde živiš, ako si u nekom selu onda i duže...

Kakve veze ima da li je selo ili grad aman?? Pa nije banka u selu. Ili mislis da vide tamo ovaj je iz nekog sela, on neka ceka duze. Kartica ne stize na kucnu adresu, a i da stize, kuriske sluzbe i na selo idu isti dan kao i u grad. Cudno razmisljanje, u najmanju ruku.

6M. Isto ti se hvata i ako je preuzmes, a ne upotrebis u prvih 6 meseci.

Ne bih rekao, ja nek kartice po godinu dana ne dirnem, ne gase se.
Inace, caletu je stizla poruka da pokupi karticu, dodatnu, uz moju osnovnu, a ta osnovna je otkazana. I to nekoliko puta nakon sto je otkazana, ne znam koliko meseci. Zvao jutros Intesu da pita da li je stigla neka nova kartica, "da, tu je".... a oni i dalje imaju da mu je stigla ta otakzana :) Preko 6 meseci je proslo, cudi me da je i dalje imaju.

Kakve veze ima da li je selo ili grad aman?? Pa nije banka u selu. Ili mislis da vide tamo ovaj je iz nekog sela, on neka ceka duze. Kartica ne stize na kucnu adresu, a i da stize, kuriske sluzbe i na selo idu isti dan kao i u grad. Cudno razmisljanje, u najmanju ruku.
Tacno je, NS izgleda jedino dobija brzo kao BG, ostala mesta idu nekom logikom, ali ne salju u mala mesta toliko cesto, vec kad se nakupi da ima smisla da se posalje vise njih u manja mesta.

Potpuno sam nov u PayPal svetu pa imam pitanje. Sigurno je o ovome bilo reči, ali nemam pojma gde da tražim među ovoliko postova.
Kada mi neko pošalje novac (nije kupovina - obično slanje ako uopšte ima razlike, ako se ne varam pošiljaocu je potrebna samo moja mail adresa) , da bi taj novac prebacio na račun (karticu) i mogao da ga koristim da li plaćam neku vrstu provizije?
Hvala.

Potpuno sam nov u PayPal svetu pa imam pitanje. Sigurno je o ovome bilo reči, ali nemam pojma gde da tražim među ovoliko postova.
Kada mi neko pošalje novac (nije kupovina - obično slanje ako uopšte ima razlike, ako se ne varam pošiljaocu je potrebna samo moja mail adresa) , da bi taj novac prebacio na račun (karticu) i mogao da ga koristim da li plaćam neku vrstu provizije?
Hvala.

Sve piše u naslovu teme. Da pomognem​, "FAQ" je skraćenica od Frequently Asked Questions što u prevodu znači često postavljana pitanja.

Ovo vreme koje si potrosio da smaras, mogao si da pomognes coveku.

Da, potrebna mu je samo tvoja email adresa. Jedan od vas dvojice ce da plati proviziju slanja. I da, placas $5/4e za povlacenje para na tvoju karticu, sa PayPala.

Zato si ti tu pametni. Koga mrzi da izdvoji 3 minuta i pročita prvu stranu ne zaslužuje da dobije sve na tacni.

Pričamo o nečemu naprednijem čega tamo nema, što se menja i što je "specijalna" situacija. Zamisli da svako ko dođe postavlja pitanje kako da pošalje novac ili otvori nalog. Zato je i napravljen prvi post sa često postavljanim pitanjima. Ali da ne skrećemo sa teme. Ako nakon čitanja prvog posta bude imao neka dodatna pitanja nek se javi.

@Nabukodonosor
Hvala veliko

@nebeski.letac
bilo mi je vrlo hitno za informaciju jer sam morao brzo da donesem odluku, a u prvom brzinskom čitanju se očigledno nisam "(s)našao" za informaciju koja mi je bila potrebna.

Drustvo,

Kupovao sam nesto sa G2A sajta i platio preko Paypala.
Intesina Internet kartica mi je jedina povezana na Paypal nalog.
Nakon kupovine ispostavilo se da su mi prodali vec iskoriscen digitalni kljuc i onda su odlucili da mi vrate novac.
Na Paypal sajtu pise da mi je novac vracen jos pre 2 dana, ali kad pogledam na racunu vidim da nije.

Screen Shot 2017-04-05 at 8.08.01 PM.png

O cemu se radi?
Mozda je neko imao slican problem.
Ja sam naknadno prebacio jos ovih 10e (sa slike) na internet karticu. Sve u svemu nisu mi refundirali novac.

Dobio sam i mail od Paypala sa ovim sadrzajem:

Dear ....,
G2A.COM Limited just sent you a full refund of $10.66 USD for your purchase.

If you have any questions about this refund, please contact G2A.COM Limited.

The refund will go to the card you paid with.

To see all the transaction details, please log into your PayPal account. It may take a few moments for this transaction to appear in your account.

Prilozi

• Screen Shot 2017-04-05 at 8.08.01 PM.png
    Screen Shot 2017-04-05 at 8.08.01 PM.png
    44.6 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
Treba i po desetak dana da se kod Intese proknjizi refund sada.

Meni samo nije nesto jasno ovde, ovo trece "Refund - Payment" sta je? Ispada kao da si 3x platio, a jedan refund dobio?

Radi se o tome da od momenta refundacije pa dok se novac ne pojavi na računu banke može da prođe od 7 do 14 dana, standardna "procedura".

Meni samo nije nesto jasno ovde, ovo trece "Refund - Payment" sta je? Ispada kao da si 3x platio, a jedan refund dobio?

Meni to izgleda kao da je 4 puta plaćao (28, 30. 31 marta i 5 aprila) a refund je dobio za uplatu od 31-og marta! Ostale uplate su prošle regularno, bez refunda.

Poslednja izmena:
Da, ali me cudi da nije "Payment" nego "Refunded - Payment". Vise izgleda kao da je refundirano, pa su opet povukli :) Jer za placanja pise "Payment".

Ako hocu da prebacim pare sa jednog PP na drugi, znaci novac koji imam na paypalu nije na kartici, da li se palca fee na to?

Ja nikada nisam mogao da provalim koje su im tacno provizije...nekada saljem i nemam nikakve provizije, a stigne ceo iznos na drugu stranu, nekada ima...nemam pojma.

UVEK ima provizije.

Ima sad provizije uvek, 4.4% meni uzimaju za primanje jer je internacionalno, a sad sam prebacio na drugi racun iz Srbije uzese 3.4%. Za sva placana pored ovog procenta uzimaju 0.35e.

Nije tacno. Jednostavno nije. Milion puta sam svojim ocima video da nema provizije, imam 4 PP naloga, cesto saljem pare sa jednog na drugi, pa znam. Evo sinoc sam poslao $67 sa jednog na drugi, provericu kasnije koliko je stiglo, ja nisam platio proviziju za slanje, mozda su uzeli na drugoj strani u ovom slucaju. Ali nije tacno da uvek ima provizije.

To je neki glitch, ali PP zvanicno kaze da za sve naplacuje proviziju, cak i za donacije i humanitarne usluge (albeit nisko, ali naplacuje)

Nazad
Vrh Dno